Hätälän vienti Eurooppaan päässyt hyvään vauhtiin

Uutinen 21.12.2017

Hätälän vienti Eurooppaan päässyt hyvään vauhtiin

Yhtiön tuotteita nyt kauppojen hyllyillä Ranskassa, Sveitsissä ja Itävallassa

Hätälä Oy on saanut kalatuotteidensa viennin Keski-Eurooppaan hyvään vauhtiin. Tämän syksyn aikana yhtiö on aloittanut säännölliset toimitukset Ranskaan, Sveitsiin ja Itävaltaan. Lisäksi Hätälä selvittelee monien muiden maiden tarjoamia mahdollisuuksia. Jatkuvia toimituksia yhtiö on tehnyt muun muassa Ruotsiin ja Tanskaan, yksittäisiä myös Saksaan.

Vientipäällikkö Juha Pahtamaa Hätälästä luonnehtii viennin avautumista Skandinavian ohella nyt myös Keski-Eurooppaan yhtiön kannalta erittäin merkittäväksi. Hänen mukaansa se osoittaa, että Hätälän vientinsä kasvulle asettamat tavoitteet on täysin mahdollista saavuttaa.

”Päämäärämme on, että vienti muodostaa vuonna 2020 noin 20 prosenttia liikevaihdostamme. Käytännössä tämä tarkoittaa, että vientimarkkinoilta pitäisi kertyä tuolloin reilut 20 miljoonaa euroa”, linjaa Pahtamaa.

Hätälä on viime aikoina panostanut vahvasti vientinsä lisäämiseen. Yhtiö on mukana muun muassa Food from Finland -ohjelmassa. Hätälän tämänhetkiset asiakkaat Keski-Euroopassa ovat Ranskan, Sveitsin ja Itävallan johtavia kauppaketjuja. Oululaisyhtiö toimittaa niille tuotteita niin ketjujen omilla private label -merkeillä kuin Hätälän brändillä.

Kärkituote on loimulohi, mutta merkittäviä määriä yhtiö vie myös erilaisia lämmin- ja kylmäsavustettuja sekä siivutettuja tuotteita.

”Loimulohta pidetään Keski-Euroopassa eksoottisena ja harvinaisena herkkuna. Sitä ei kovin paljon ole tarjolla. Ja Suomesta tulevalla kalalla on kansainvälisesti erittäin hyvä maine”, selvittää Pahtamaa.

Etenkin Ranskassa Hätälä on ollut näkyvästi esillä loppusyksyn aikana. Sikäläinen suuri kauppaketju on Juha Pahtamaan mukaan panostanut vahvasti oululaisyhtiön tuotteiden lanseeraukseen.

”Pystymme erottumaan Keski-Euroopassa korkealla laadullamme ja tarjoamaan todella herkullisia tuotteita, jotka on valmistettu ja pakattu nykyaikaisella tekniikalla”, hän huomauttaa.

Vientipäällikkö Pahtamaan mukaan iso merkitys vientimarkkinoiden avautumiselle on myös ollut tuotenäytteillä, joiden avulla yhtiö on vakuuttanut isojen kauppaketjujen ostajat. Suurta apua on lisäksi ollut siitä, että Hätälä saavutti viime keväänä arvostetun BRC-laatusertifikaatin korkeimman AA-tason.

Lisätiedot:

Juha Pahtamaa
Hätälä Oy, Vientipäällikkö
Puh: 044 5626 202

Hätälä valmistaa ja markkinoi laadukkaita kalatuotteita. Yhtiön päätoimipaikka on Oulussa. Sen myyntikonttorit toimivat Oulussa, Seinäjoella ja Hämeenlinnassa. Hätälän palveluksessa on vakituisesti noin 185 ihmistä; sesonkiaikoina jopa 300. Lisäksi yhtiö tarjoaa työtä yli 400 suomalaiselle kalastajalle. Hätälän liikevaihto viimeisen tilivuoden aikana oli 89 miljoonaa euroa. Sen tehtaalla käsitellään vuodessa noin 15 miljoonaa kiloa kalaa. Yhtiö valmistaa kaikki tuotteensa Suomessa – kalasta joka on vastuullisesti kasvatettu ja pyydetty.

Suosittele