Hätälän väki harrastaa: sählyjoukkue Pallokalat ui kärjen tuntumaan Helsingin-turnauksessa

Uutinen 15.05.2017

Hätälän väki harrastaa: sählyjoukkue Pallokalat ui kärjen tuntumaan Helsingin-turnauksessa

Kala pelaa parhaiten lautasella, mutta kalaa työkseen käsittelevä Hätälän väki pelaa loistavasti yhteen myös sählykentillä. Hätälän SBT Pallokalat osallistui 6.-7.5.2017 Helsingissä pelattuun SBT Dexal Cup - turnaukseen ja taisteli joukkueensa sijalle 4/32. Tämä on hieno saavutus ensimmäistä kauttaan pelaavalle työporukalle erittäin kovatasoisessa sarjassa. Hätälä osallistui turnaukseen kahdella joukkueella, joista toinen pelasi Harraste- ja toinen Hupi-sarjassa.

Hätälän henkilökunnan viikottaiset sählyvuorot aloitettiin syksyllä 2016. Sählyjoukkue on avoin kaikille Hätälän työntekijöille. Pelaajia joukkueessa onkin useilta eri Hätälän osastoilta, kuten savustus, fileointi, eines, lähettämö ja pakkaamo. 

Joukkueenjohtajana ja kapteenina toimiva Tuomas Päkkilä työskentelee Hätälässä lähettämön tiiminvetäjänä. Lähettämöstä lähtee valmiita tuotteita maailmalle 15 miljoonaa kiloa vuodessa, joten työ on fyysisesti hyvin raskasta. Lisäksi työskentely hektisellä kala-alalla vaatii hyvää paineensietokykyä. Tuomas Päkkila kokee sählyn tarjoavan mukavaa vastapainoa työlle. Yhteiset pelivuorot myös lisäävät yhteenkuuluvuuden tunnetta, koska arkisin toisen osaston työntekijöitä ei paljoa näe.

Dexal Cup oli Hätälän sählyjoukkueen ensimmäinen yhteinen kisatapahtuma. Yhteishenki oli korkealla matkan alusta asti, ja jokainen pelaaja tiesi olevavansa tärkeä osa Hätälän väkeä. Vastassa oli kovia vastustajia: monta vuotta yhdessä pelanneita ja divaritason pelaajia joukkueissa.

Heti ensimmäisessä ottelussa Hätälän Pallokalat kaatoi edellisvuoden finalistin. Voiton antama buusti kannusti jatkamaan eteenpäin täydellä teholla ja huikean hyvällä joukkuehengellä. Energisesti esiintynyt Pallokalat taistelikin tiensä seitsemän matsin kautta pronssiotteluun asti. Värikkäiden vaiheiden jälkeen mitali hävittiin lopulta yhdellä maalilla.

Hätälän SBT Pallokalojen jatkosuunnitelmat ovat selkeät: pelien pelaamista jatketaan entistäkin suuremmalla innolla ja haussa on sopiva sarja seuraavaa kautta varten. Vuoden 2018 Dexal cupista ei lähdetä hakemaan nyt näpeista karannutta pronssia, vaan tavoitteena on palata Hätälään kultainen pysti kainalossa.

Suosittele