Hätälän loimulohiruusuke – kalaherkkujen herkku

Uutinen 23.04.2018

Hätälän loimulohiruusuke – kalaherkkujen herkku

Loimulohiruusuke The Seafood Excellence Global Awards -kilpailun finaalissa

Hätälä Oy:n kalatuotteet ovat parin viime vuoden aikana löytäneet yhä useammin tiensä eurooppalaisten kuluttajien ruokapöytiin. Kuluttajia puhuttelee yhtiön tuotteiden herkullinen maku ja niiden arktisuus.

Hätälän tuotteita on nyt tarjolla Saksassa, Ranskassa, Itävallassa, Sveitsissä, Italiassa, Irlannissa, Isossa-Britanniassa, Ruotsissa ja Tanskassa – useimmiten johtavien kauppaketjujen liikkeissä. Eurooppalaisten kauppojen hyllyillä on noin 10-15 erilaista Hätälän valmistamaa tuotetta, joita myydään sekä yhtiön omalla brändillä että kauppaketjujen private label -tuotteina.

Hätälän kärkituotteena Euroopassa on loimulohi, arvostettu pohjoismainen herkku. Avotulella valmistettu Hätälän loimulohi on kypsä, kylmänä tai lämmitettynä heti syötäväksi valmis kalaherkku.

Ystävänpäiväksi Hätälän tuotekehittäjät jalostivat loimulohesta vielä jotain erityistä. Ranskan markkinoille yhtiö lanseerasi menestyksekkäästi rajoitetun erän loimulohiruusukkeita – ainutlaatuisia premium-tuotteita. Upeassa, hyvin erottuvassa skin-pakkauksessa on kaksi ruusuketta, jotka on maustettu rommivaahterasiirapilla ja rosepippurilla.

”Halusimme tehdä tuotteen, joka tekee kunniaa loimulohelle ja nostaa sen arvoa, arvostusta ja tunnettuutta entisestään. Loimulohi on herkkua, loimulohiruusuke herkkujen herkkua”, kuvailee Hätälän varatoimitusjohtaja Matti Isohätälä.

Hätälän kehittämä loimulohiruusuke on huomioitu myös Brysselissä järjestettävillä kansainvälisillä European Seafood Expo-messuilla. Tuote on valittu finalistiksi The Seafood Excellence Global Awards -kilpailussa, joka pidetään messujen yhteydessä. Loimulohiruusuke on mukana vähittäiskauppatuotteiden sarjassa.

Loimulohiruusuke on erityisesti tarkoitettu hieman juhlavampiin hetkiin, mutta se sopii myös tuomaan ylellisyyttä arkiaterioihin.

”Panostamme paljon tuotekehitykseen. Uuden tuotteen suunnittelu on kokonaisuudessaan useiden kuukausien mittainen prosessi. Siksi loimulohiruusukkeen menestys markkinoilla ja yltäminen finaaliin lämmittää kovasti mieltä”, toteaa puolestaan Hätälän vientipäällikkö Juha Pahtamaa.

Loimuttaminen on perinteinen suomalainen tapa valmistaa lohta. Hätälä on nyt antanut loimulohelle nykyaikaisen ja innovatiivisen muodon.

Lisätiedot

Hätälä Oy
Varatoimitusjohtaja Matti Isohätälä, matti.isohatala@hatala.fi, +358 44 5626 039
Vientipäällikkö Juha Pahtamaa, juha.pahtamaa@hatala.fi, +358 44 5626 202

Suosittele