Uuniperuna savukalatäytteellä

Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen

4 Annosta

Raaka-aineet:

4 kpl isoja, jauhoista lajiketta perunaa, esim. Rosamunda

Siikatäyte

1 prk Smetanaa

1 tl Tillihaketta

200 g Savustettua siikaa

Pippuria myllystä

1 rkl Kaprista

2 rkl Sitruunamehua

Lohitäyte

1 dl Majoneesia

1 dl Kermavaahtoa

150 g Kylmäsavulohta

1 kpl Suolakurkkua

Ohjeet:

Pese perunat ja kääri ne folioon. Kypsennä uunissa 200 asteen lämmössä noin 45- 60 minuuttia riippuen perunan koosta.

Valmista kastikkeet pilkkomalla kokonaiset raaka-aineet ja sekoittamalla kastikkeisiin. Avaa perunoitten folio ja tee ristiviilto keskelle. Purista perunan päädyistä pakettia läjään, jolloin perunan keskelle syntyy kolo kastikkeelle. Täytä kolo kastikkeella ja koristele tuoreilla yrteillä.

Mukava tietää:

Kastikkeen voi tehdä muutamaan tuntia ennen tarjoilua tai edellisenä päivänä, jolloin kastikkeen rakenne ja maut ehtivät tasaantua.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Uuniperuna savukalatäytteellä

Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen

4 Annosta

Raaka-aineet:

4 kpl isoja, jauhoista lajiketta perunaa, esim. Rosamunda

Siikatäyte

1 prk Smetanaa

1 tl Tillihaketta

200 g Savustettua siikaa

Pippuria myllystä

1 rkl Kaprista

2 rkl Sitruunamehua

Lohitäyte

1 dl Majoneesia

1 dl Kermavaahtoa

150 g Kylmäsavulohta

1 kpl Suolakurkkua

Ohjeet:

Pese perunat ja kääri ne folioon. Kypsennä uunissa 200 asteen lämmössä noin 45- 60 minuuttia riippuen perunan koosta.

Valmista kastikkeet pilkkomalla kokonaiset raaka-aineet ja sekoittamalla kastikkeisiin. Avaa perunoitten folio ja tee ristiviilto keskelle. Purista perunan päädyistä pakettia läjään, jolloin perunan keskelle syntyy kolo kastikkeelle. Täytä kolo kastikkeella ja koristele tuoreilla yrteillä.

Mukava tietää:

Kastikkeen voi tehdä muutamaan tuntia ennen tarjoilua tai edellisenä päivänä, jolloin kastikkeen rakenne ja maut ehtivät tasaantua.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Uuniperuna savukalatäytteellä

Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen

4 Annosta

Raaka-aineet:

4 kpl isoja, jauhoista lajiketta perunaa, esim. Rosamunda

Siikatäyte

1 prk Smetanaa

1 tl Tillihaketta

200 g Savustettua siikaa

Pippuria myllystä

1 rkl Kaprista

2 rkl Sitruunamehua

Lohitäyte

1 dl Majoneesia

1 dl Kermavaahtoa

150 g Kylmäsavulohta

1 kpl Suolakurkkua

Ohjeet:

Pese perunat ja kääri ne folioon. Kypsennä uunissa 200 asteen lämmössä noin 45- 60 minuuttia riippuen perunan koosta.

Valmista kastikkeet pilkkomalla kokonaiset raaka-aineet ja sekoittamalla kastikkeisiin. Avaa perunoitten folio ja tee ristiviilto keskelle. Purista perunan päädyistä pakettia läjään, jolloin perunan keskelle syntyy kolo kastikkeelle. Täytä kolo kastikkeella ja koristele tuoreilla yrteillä.

Mukava tietää:

Kastikkeen voi tehdä muutamaan tuntia ennen tarjoilua tai edellisenä päivänä, jolloin kastikkeen rakenne ja maut ehtivät tasaantua.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele