Siikafilee vanilja-parmesaanikastikkeella

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Tässä kastikkeessa vanilja, vermutti, parmesaani ja kalaliemi muodostavat aivan lyömättömän yhdistelmän. Käytä kastikkeena vaalealle kalalle, kuten siika, kuha ja ahven. Vanilja sopii hyvin myös äyriäisille. Katso resepti!

Ainekset

800 g/4 kpl Hätälän siikafileetä, ahvenfileetä tai kuhafileetä

2 rkl rypsiöljyä

½ kpl sipulia

2 kynttä valkosipulia

½ kpl vaniljatankoa

2 kpl laakerinlehteä

8 kpl kokonaista mustapippuria

1,5 dl vahvaa kalalientä

1,5 dl kuivaa vermuttia (suositus: Noilly Prat)

2,0 dl kuohukermaa

35 g parmesaaniraastetta

2 tl voita

Valmistus

Kuullota öljyssä karkeasti pilkottu sipuli, valkosipuli ja halkaistu vaniljatanko, josta on siemenet kaavittu kattilaan. Lisää joukkoon vermutti, kalaliemi, (jos et ole saanut kalalientä, voit käyttää yhden kalaliemikuution ja 1,5 dl vettä) sekä muut aineet, laakerinlehti, pippurit ja parmesaaniraaste. Keitä kasaan noin 10 minuuttia, varo alussa ettei kastike kuohu yli kattilan. Kun kastike on riittävän paksu, siivilöi makuaineet pois, joskin vaniljan mustat hiukkaset saavat mennä läpi. Paista paloiteltu siikafilee kirkastetussa voissa kypsäksi. Kastikkeeseen saat hetkeksi kauniin vaahtomaisen rakenteen, kun sekoitat kastiketta sauvasekoittimella. Lisää voinokareet kastikkeeseen ennen soseutusta Lisukkeeksi sopii esimerkiksi keitetyt tilliperunat tai pinaatti-perunasose.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *