Savulohipiirakka-Quiche

Mikko Karvonen

8 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

250 g Vehnäjauhoja

125 g Voita

hyppysellinen suolaa

1 kpl Kananmuna

3 rkl Kylmää vettä 3

00 g lämminsavulohta

Tillihaketta

1 kpl Kananmuna

60 g Jauhoja

2 kpl Kananmunan keltuaista

2½ dl Kermaa

½ kpl Sitruunan mehua

70 g Juustoraastetta

Suolaa ja pippuria

Ohjeet:

Nypi huoneen lämpöinen voi jauhojen joukkoon, lisää suola, kananmuna ja vesi. Pyöritä palloksi ja anna taikinan levätä jääkaapissa muutama tunti.

Kauli taikinasta 3 mm paksu levy ja levitä kaulinta apuna käyttäen taikina voidellulle uunivuoalle.

Ripottele paloiteltu lohi ja tillihake taikinan päälle. Sekoita kerma, jauhot, keltuaiset, kananmuna, sitruunan mehu ja mausteet vuokaan. Paista uunissa keskitasolla 220 astetta 25 minuuttia. Tarjoile vihreän salaatin ja sitruunan kanssa.

Mukava tietää:

Kansain välisesti oheisen reseptin mukaisesta piirakasta käytetään nimitystä "quiche". sillä tarkoitetaan avointa piirakkaa, täytettynä sekoituksella, jossa on kananmunaa, kermaa ja pekonia. Tarjoillaan lämpimänä alkupalana tai pikkusuolaisena. Alkuperä tuleen saksankielisestä sanasta "küche" eli keittiö, ja siitä on tullut kansainvälinen ranskalainen klassikko, näin ollen siitä on tullut suosittu muissakin maissa.

Alkuperä menee 1600-luvulle asti Nancyn koillisranskalaiseen kaupunkiin, jossa piirakan nimi on féouse. aikojen saatossa piirakkaa on valmistettu muillakin täytteillä.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Savulohipiirakka-Quiche

Mikko Karvonen

8 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

250 g Vehnäjauhoja

125 g Voita

hyppysellinen suolaa

1 kpl Kananmuna

3 rkl Kylmää vettä 3

00 g lämminsavulohta

Tillihaketta

1 kpl Kananmuna

60 g Jauhoja

2 kpl Kananmunan keltuaista

2½ dl Kermaa

½ kpl Sitruunan mehua

70 g Juustoraastetta

Suolaa ja pippuria

Ohjeet:

Nypi huoneen lämpöinen voi jauhojen joukkoon, lisää suola, kananmuna ja vesi. Pyöritä palloksi ja anna taikinan levätä jääkaapissa muutama tunti.

Kauli taikinasta 3 mm paksu levy ja levitä kaulinta apuna käyttäen taikina voidellulle uunivuoalle.

Ripottele paloiteltu lohi ja tillihake taikinan päälle. Sekoita kerma, jauhot, keltuaiset, kananmuna, sitruunan mehu ja mausteet vuokaan. Paista uunissa keskitasolla 220 astetta 25 minuuttia. Tarjoile vihreän salaatin ja sitruunan kanssa.

Mukava tietää:

Kansain välisesti oheisen reseptin mukaisesta piirakasta käytetään nimitystä "quiche". sillä tarkoitetaan avointa piirakkaa, täytettynä sekoituksella, jossa on kananmunaa, kermaa ja pekonia. Tarjoillaan lämpimänä alkupalana tai pikkusuolaisena. Alkuperä tuleen saksankielisestä sanasta "küche" eli keittiö, ja siitä on tullut kansainvälinen ranskalainen klassikko, näin ollen siitä on tullut suosittu muissakin maissa.

Alkuperä menee 1600-luvulle asti Nancyn koillisranskalaiseen kaupunkiin, jossa piirakan nimi on féouse. aikojen saatossa piirakkaa on valmistettu muillakin täytteillä.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Savulohipiirakka-Quiche

Mikko Karvonen

8 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

250 g Vehnäjauhoja

125 g Voita

hyppysellinen suolaa

1 kpl Kananmuna

3 rkl Kylmää vettä 3

00 g lämminsavulohta

Tillihaketta

1 kpl Kananmuna

60 g Jauhoja

2 kpl Kananmunan keltuaista

2½ dl Kermaa

½ kpl Sitruunan mehua

70 g Juustoraastetta

Suolaa ja pippuria

Ohjeet:

Nypi huoneen lämpöinen voi jauhojen joukkoon, lisää suola, kananmuna ja vesi. Pyöritä palloksi ja anna taikinan levätä jääkaapissa muutama tunti.

Kauli taikinasta 3 mm paksu levy ja levitä kaulinta apuna käyttäen taikina voidellulle uunivuoalle.

Ripottele paloiteltu lohi ja tillihake taikinan päälle. Sekoita kerma, jauhot, keltuaiset, kananmuna, sitruunan mehu ja mausteet vuokaan. Paista uunissa keskitasolla 220 astetta 25 minuuttia. Tarjoile vihreän salaatin ja sitruunan kanssa.

Mukava tietää:

Kansain välisesti oheisen reseptin mukaisesta piirakasta käytetään nimitystä "quiche". sillä tarkoitetaan avointa piirakkaa, täytettynä sekoituksella, jossa on kananmunaa, kermaa ja pekonia. Tarjoillaan lämpimänä alkupalana tai pikkusuolaisena. Alkuperä tuleen saksankielisestä sanasta "küche" eli keittiö, ja siitä on tullut kansainvälinen ranskalainen klassikko, näin ollen siitä on tullut suosittu muissakin maissa.

Alkuperä menee 1600-luvulle asti Nancyn koillisranskalaiseen kaupunkiin, jossa piirakan nimi on féouse. aikojen saatossa piirakkaa on valmistettu muillakin täytteillä.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele