Parsaloimulohipiirakka

Ruokamies Joonas Hämäläinen kuva: Joonas Hämäläinen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

Pohja:

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

3 rkl kylmää vettä

n1 kg riisiä paistamiseen

Loimulohi-parsatäyte:

1 nippu vihreää tankoparsaa

500 g Hätälän loimulohta

3 kpl kevätsipulin vartta

2 kananmunaa

2 dl kermaa

suolaa

sitruunanmehua

oliiviöljyä

Ohjeet:

Pohja:

Nypi kylmä voi, vehnäjauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaa vain sen verran, että siitä tulee sileä pallo. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään puoleksi tunniksi. Kauli taikina muutaman millin paksuiseksi ja painele piirakkavuokaan. Rypistele leivinpaperi ja aseta se taikinan päälle vuokaan. Kaada riisi leivinpaperin päälle. Näin taikina pysyy paremmin muodossa esipaistamisen aikana. Esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa n. 15 min, poista leivinpaperi ja riisi varovasti. Jatka paistamista vielä n. 5-10 min tai kunnes pohja on saanut hieman väriä. Esipaistettu pohja saa jäähtyä hetken ennen täytteen lisäämistä.

Täyte:

Kuori ja katkaise parsojen alapäästä puumainen osa muutaman sentin pituudelta. Keitä parsoja 3 min suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat ja jäähdytä kylmän veden alla. Lado parsat esipaistetun pohjan päälle. Säästä kolme parsaa koristeeksi piirakan päälle. Poista loimulohesta nahka ja revi lohi syiden mukaisesti, asettele tasaiseksi parsojen päälle. Säästä 150g loimulohta koristeeksi. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi, sekoita kerman ja kananmunien kanssa sekaisin. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Loimulohi on suolaista, joten älä ylisuolaa tässä vaiheessa! Kaada nesteseos piirakkapohjaan tasaiseksi. Paista 180 asteessa noin. 20-30 min. tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin ja täyte hyytynyt.

Leikkaa loput parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kulhossa kevyesti lopun loimulohen kanssa. Mausta sitruunanmehulla ja oliiviöljyllä sekä tarvittaessa suolalla. Viimeistele jäähtynyt piirakka parsa-loimulohisalaatilla.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Parsaloimulohipiirakka

Ruokamies Joonas Hämäläinen kuva: Joonas Hämäläinen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

Pohja:

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

3 rkl kylmää vettä

n1 kg riisiä paistamiseen

Loimulohi-parsatäyte:

1 nippu vihreää tankoparsaa

500 g Hätälän loimulohta

3 kpl kevätsipulin vartta

2 kananmunaa

2 dl kermaa

suolaa

sitruunanmehua

oliiviöljyä

Ohjeet:

Pohja:

Nypi kylmä voi, vehnäjauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaa vain sen verran, että siitä tulee sileä pallo. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään puoleksi tunniksi. Kauli taikina muutaman millin paksuiseksi ja painele piirakkavuokaan. Rypistele leivinpaperi ja aseta se taikinan päälle vuokaan. Kaada riisi leivinpaperin päälle. Näin taikina pysyy paremmin muodossa esipaistamisen aikana. Esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa n. 15 min, poista leivinpaperi ja riisi varovasti. Jatka paistamista vielä n. 5-10 min tai kunnes pohja on saanut hieman väriä. Esipaistettu pohja saa jäähtyä hetken ennen täytteen lisäämistä.

Täyte:

Kuori ja katkaise parsojen alapäästä puumainen osa muutaman sentin pituudelta. Keitä parsoja 3 min suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat ja jäähdytä kylmän veden alla. Lado parsat esipaistetun pohjan päälle. Säästä kolme parsaa koristeeksi piirakan päälle. Poista loimulohesta nahka ja revi lohi syiden mukaisesti, asettele tasaiseksi parsojen päälle. Säästä 150g loimulohta koristeeksi. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi, sekoita kerman ja kananmunien kanssa sekaisin. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Loimulohi on suolaista, joten älä ylisuolaa tässä vaiheessa! Kaada nesteseos piirakkapohjaan tasaiseksi. Paista 180 asteessa noin. 20-30 min. tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin ja täyte hyytynyt.

Leikkaa loput parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kulhossa kevyesti lopun loimulohen kanssa. Mausta sitruunanmehulla ja oliiviöljyllä sekä tarvittaessa suolalla. Viimeistele jäähtynyt piirakka parsa-loimulohisalaatilla.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Parsaloimulohipiirakka

Ruokamies Joonas Hämäläinen kuva: Joonas Hämäläinen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

Pohja:

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

3 rkl kylmää vettä

n1 kg riisiä paistamiseen

Loimulohi-parsatäyte:

1 nippu vihreää tankoparsaa

500 g Hätälän loimulohta

3 kpl kevätsipulin vartta

2 kananmunaa

2 dl kermaa

suolaa

sitruunanmehua

oliiviöljyä

Ohjeet:

Pohja:

Nypi kylmä voi, vehnäjauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaa vain sen verran, että siitä tulee sileä pallo. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään puoleksi tunniksi. Kauli taikina muutaman millin paksuiseksi ja painele piirakkavuokaan. Rypistele leivinpaperi ja aseta se taikinan päälle vuokaan. Kaada riisi leivinpaperin päälle. Näin taikina pysyy paremmin muodossa esipaistamisen aikana. Esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa n. 15 min, poista leivinpaperi ja riisi varovasti. Jatka paistamista vielä n. 5-10 min tai kunnes pohja on saanut hieman väriä. Esipaistettu pohja saa jäähtyä hetken ennen täytteen lisäämistä.

Täyte:

Kuori ja katkaise parsojen alapäästä puumainen osa muutaman sentin pituudelta. Keitä parsoja 3 min suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat ja jäähdytä kylmän veden alla. Lado parsat esipaistetun pohjan päälle. Säästä kolme parsaa koristeeksi piirakan päälle. Poista loimulohesta nahka ja revi lohi syiden mukaisesti, asettele tasaiseksi parsojen päälle. Säästä 150g loimulohta koristeeksi. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi, sekoita kerman ja kananmunien kanssa sekaisin. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Loimulohi on suolaista, joten älä ylisuolaa tässä vaiheessa! Kaada nesteseos piirakkapohjaan tasaiseksi. Paista 180 asteessa noin. 20-30 min. tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin ja täyte hyytynyt.

Leikkaa loput parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kulhossa kevyesti lopun loimulohen kanssa. Mausta sitruunanmehulla ja oliiviöljyllä sekä tarvittaessa suolalla. Viimeistele jäähtynyt piirakka parsa-loimulohisalaatilla.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele