Paistetut muikut kolmen sipulin kastikkeella

Mikko Karvonen

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Muikku

Raaka-aineet:

800 g Puhkottua muikkua

Suolaa maustamiseen

1 dl Ruisjauhoja jauhottamiseen

250 g Voita paistamiseen ja kastikkeeseen

150g Keltasipulia

150 g Purjosipulia

5 kynttä Valkosipulia

Tilliä

Ohjeet:

Valmista kastike ensin pilkkomalla sipulit. Sulata voita kattilassa ja lisää ensin valkosipuli, joka kestää kypsentää pisimpään. Lisää sitten shalotti ja purjosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mausta muikut suolla ja kuorruta muikut ruisjauhoilla. Sulata voi pannulle (mielellään valurautainen) ja kuumenna niin että voi alkaa ruskistua. Paista muikkuja kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Koristele lopuksi tuoreella tillillä Perinteinen lisäke on perunamuusi, eli pottuvoi.

Mukava tietää:

Suomen kuuluisimmat muikut tulevat Kuusamosta, Kitkajärvestä ja niitä sanotaan kitkan viisaiksi. Miksi ne ovat niin viisaita? Yhden selityksen mukaan viisaus selittyy sillä että kun Kitkajärvi sijoittuu suomen rajalle niin että osa siitä on venäjän puolella. Kitkan viisaat ovat niin viisaita että ne pysyvät Suomen puolella Kitkajärveä. Rajan toisella puolen varmaan ajatellaan samalla tapaa. Muita kuuluisia muikkujärviä Kuusamossa ovat Iijärvi ja Muojärvi.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Paistetut muikut kolmen sipulin kastikkeella

Mikko Karvonen

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Muikku

Raaka-aineet:

800 g Puhkottua muikkua

Suolaa maustamiseen

1 dl Ruisjauhoja jauhottamiseen

250 g Voita paistamiseen ja kastikkeeseen

150g Keltasipulia

150 g Purjosipulia

5 kynttä Valkosipulia

Tilliä

Ohjeet:

Valmista kastike ensin pilkkomalla sipulit. Sulata voita kattilassa ja lisää ensin valkosipuli, joka kestää kypsentää pisimpään. Lisää sitten shalotti ja purjosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mausta muikut suolla ja kuorruta muikut ruisjauhoilla. Sulata voi pannulle (mielellään valurautainen) ja kuumenna niin että voi alkaa ruskistua. Paista muikkuja kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Koristele lopuksi tuoreella tillillä Perinteinen lisäke on perunamuusi, eli pottuvoi.

Mukava tietää:

Suomen kuuluisimmat muikut tulevat Kuusamosta, Kitkajärvestä ja niitä sanotaan kitkan viisaiksi. Miksi ne ovat niin viisaita? Yhden selityksen mukaan viisaus selittyy sillä että kun Kitkajärvi sijoittuu suomen rajalle niin että osa siitä on venäjän puolella. Kitkan viisaat ovat niin viisaita että ne pysyvät Suomen puolella Kitkajärveä. Rajan toisella puolen varmaan ajatellaan samalla tapaa. Muita kuuluisia muikkujärviä Kuusamossa ovat Iijärvi ja Muojärvi.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Paistetut muikut kolmen sipulin kastikkeella

Mikko Karvonen

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Muikku

Raaka-aineet:

800 g Puhkottua muikkua

Suolaa maustamiseen

1 dl Ruisjauhoja jauhottamiseen

250 g Voita paistamiseen ja kastikkeeseen

150g Keltasipulia

150 g Purjosipulia

5 kynttä Valkosipulia

Tilliä

Ohjeet:

Valmista kastike ensin pilkkomalla sipulit. Sulata voita kattilassa ja lisää ensin valkosipuli, joka kestää kypsentää pisimpään. Lisää sitten shalotti ja purjosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mausta muikut suolla ja kuorruta muikut ruisjauhoilla. Sulata voi pannulle (mielellään valurautainen) ja kuumenna niin että voi alkaa ruskistua. Paista muikkuja kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Koristele lopuksi tuoreella tillillä Perinteinen lisäke on perunamuusi, eli pottuvoi.

Mukava tietää:

Suomen kuuluisimmat muikut tulevat Kuusamosta, Kitkajärvestä ja niitä sanotaan kitkan viisaiksi. Miksi ne ovat niin viisaita? Yhden selityksen mukaan viisaus selittyy sillä että kun Kitkajärvi sijoittuu suomen rajalle niin että osa siitä on venäjän puolella. Kitkan viisaat ovat niin viisaita että ne pysyvät Suomen puolella Kitkajärveä. Rajan toisella puolen varmaan ajatellaan samalla tapaa. Muita kuuluisia muikkujärviä Kuusamossa ovat Iijärvi ja Muojärvi.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele