Paistettu ahvenfile vihanneshöystöllä

Lähde: Havis Amanda merenneidon kalaherkut, Otava, Keuruu 1998.

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Ahven, Kuha

Raaka-aineet:

  • 12 - 16 ahvenfileetä (800 g)
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • voita paistamiseen
  • runsaasti hienonnettua persiljaa
  • 1 sitruuna

Vihanneshöystö

  • 1 sipuli
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 4 tomaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5 dl öljyä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl persiljaa
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl kirveliä
  • suolaa
  • valkopippuria

Resepti:

Tee ensin vihanneshöystö. Kuutioi sipuli, munakoiso ja kesäkurpitsa. Ota siemenet pois paprikoista ja tomaateista ja leikkaa kasvikset noin 1 cm:n kokoisiksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy, lisää vihannekset ja hauduta pehmeiksi ja maukkaiksi (n. 5 minuuttia). Mausta höystö hienonnetuilla yrteillä.

Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Sekoita vehnäjauhot ja korppujauhot keskenään ja jauhota kalafileet seoksessa. Kuumenna pannu hyvin, laita siihen voi ja anna ruskistua. Juuri kun kupliminen loppuu, laita kalat pannulle. Vähennä heti lämpöä ja anna kalojen paistua, kunnes ne ovat molemmilta puolilta kullanruskeita ja rapeita.

Nosta kalat lautaselle. Ripottele persiljasilppu paistinrasvaan ja puserra sitruunanmehu pannulle. Kaada ruskistunut persiljavoi kalojen päälle ja tarjoa vihanneshöystön kanssa.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Paistettu ahvenfile vihanneshöystöllä

Lähde: Havis Amanda merenneidon kalaherkut, Otava, Keuruu 1998.

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Ahven, Kuha

Raaka-aineet:

  • 12 - 16 ahvenfileetä (800 g)
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • voita paistamiseen
  • runsaasti hienonnettua persiljaa
  • 1 sitruuna

Vihanneshöystö

  • 1 sipuli
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 4 tomaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5 dl öljyä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl persiljaa
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl kirveliä
  • suolaa
  • valkopippuria

Resepti:

Tee ensin vihanneshöystö. Kuutioi sipuli, munakoiso ja kesäkurpitsa. Ota siemenet pois paprikoista ja tomaateista ja leikkaa kasvikset noin 1 cm:n kokoisiksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy, lisää vihannekset ja hauduta pehmeiksi ja maukkaiksi (n. 5 minuuttia). Mausta höystö hienonnetuilla yrteillä.

Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Sekoita vehnäjauhot ja korppujauhot keskenään ja jauhota kalafileet seoksessa. Kuumenna pannu hyvin, laita siihen voi ja anna ruskistua. Juuri kun kupliminen loppuu, laita kalat pannulle. Vähennä heti lämpöä ja anna kalojen paistua, kunnes ne ovat molemmilta puolilta kullanruskeita ja rapeita.

Nosta kalat lautaselle. Ripottele persiljasilppu paistinrasvaan ja puserra sitruunanmehu pannulle. Kaada ruskistunut persiljavoi kalojen päälle ja tarjoa vihanneshöystön kanssa.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Paistettu ahvenfile vihanneshöystöllä

Lähde: Havis Amanda merenneidon kalaherkut, Otava, Keuruu 1998.

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Ahven, Kuha

Raaka-aineet:

  • 12 - 16 ahvenfileetä (800 g)
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • voita paistamiseen
  • runsaasti hienonnettua persiljaa
  • 1 sitruuna

Vihanneshöystö

  • 1 sipuli
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 4 tomaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5 dl öljyä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl persiljaa
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl kirveliä
  • suolaa
  • valkopippuria

Resepti:

Tee ensin vihanneshöystö. Kuutioi sipuli, munakoiso ja kesäkurpitsa. Ota siemenet pois paprikoista ja tomaateista ja leikkaa kasvikset noin 1 cm:n kokoisiksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy, lisää vihannekset ja hauduta pehmeiksi ja maukkaiksi (n. 5 minuuttia). Mausta höystö hienonnetuilla yrteillä.

Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Sekoita vehnäjauhot ja korppujauhot keskenään ja jauhota kalafileet seoksessa. Kuumenna pannu hyvin, laita siihen voi ja anna ruskistua. Juuri kun kupliminen loppuu, laita kalat pannulle. Vähennä heti lämpöä ja anna kalojen paistua, kunnes ne ovat molemmilta puolilta kullanruskeita ja rapeita.

Nosta kalat lautaselle. Ripottele persiljasilppu paistinrasvaan ja puserra sitruunanmehu pannulle. Kaada ruskistunut persiljavoi kalojen päälle ja tarjoa vihanneshöystön kanssa.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet