Muikkukukko calzone tyyliin

Mikko Karvonen

4 Annosta

60 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Muikku

Raaka-aineet:

Pohja:

  • 4½ dl Jauhoja
  • 25 g Hiivaa
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • 1½ dl Kädenlämpöistä vettä
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • ½ kpl Sipulia
  • 3 kpl Valkosipulin kynttä
  • Tuoretta timjamia
  • 3 dl Tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • Kokonaista puhkottua muikkua
  • Suolaa maustamiseen
  • 150g Herkkusieniä
  • 80 g Pekonia
  • 50 g Purjosipuli

Ohjeet:

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja lopuksi muut aineet. Kääntele taikinaa reunojensa päälle ristiin. Tunnet kuinka taikina kiinteytyy ja sitkostuu. Anna kohota huoneen lämmössä noin 30 min. Valmista tomaattikastike sillä aikaa kuullottamalla sipuli, valkosipulihake ja timjami tilakassa oliiviöljyä. Lisää tomaattimurska ja vesi. Hauduta noin 20 minuuttia.

Paista suikaloitu pekoni kuumalla pannulla rapeaksi tilkassa öljyä ja lisää suikaloidut purjosipuli ja sienet. Kuullota hetki, kunnes purjo on kypsää. Kauli pitsataikina ympyrän muotoiseksi, levitä tomaattikastike, sipuli-pekoni seos ja suolalla maustetut muikut ympyrän muotoiselle alueelle, joka peittää noin puolet pohjasta. Kostuta reunat vedellä ja nosta ne vastakkain veneen muotoiseksi sekä taita reunat kaksinkerroin. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Mukava tietää:

Reseptejä kun suunnitellaan, niin on hyvin todennäköistä, että joku on tehnyt jotain sen suuntaista jo aikaisemmin ja omatkin ohjeeni ovat moneen kertaan testattuja ainakin joltain osin. Tämä muikku-calzone on kuitenkin aivan uusi idea. Toivottavasti maistuu.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Muikkukukko calzone tyyliin

Mikko Karvonen

4 Annosta

60 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Muikku

Raaka-aineet:

Pohja:

  • 4½ dl Jauhoja
  • 25 g Hiivaa
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • 1½ dl Kädenlämpöistä vettä
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • ½ kpl Sipulia
  • 3 kpl Valkosipulin kynttä
  • Tuoretta timjamia
  • 3 dl Tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • Kokonaista puhkottua muikkua
  • Suolaa maustamiseen
  • 150g Herkkusieniä
  • 80 g Pekonia
  • 50 g Purjosipuli

Ohjeet:

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja lopuksi muut aineet. Kääntele taikinaa reunojensa päälle ristiin. Tunnet kuinka taikina kiinteytyy ja sitkostuu. Anna kohota huoneen lämmössä noin 30 min. Valmista tomaattikastike sillä aikaa kuullottamalla sipuli, valkosipulihake ja timjami tilakassa oliiviöljyä. Lisää tomaattimurska ja vesi. Hauduta noin 20 minuuttia.

Paista suikaloitu pekoni kuumalla pannulla rapeaksi tilkassa öljyä ja lisää suikaloidut purjosipuli ja sienet. Kuullota hetki, kunnes purjo on kypsää. Kauli pitsataikina ympyrän muotoiseksi, levitä tomaattikastike, sipuli-pekoni seos ja suolalla maustetut muikut ympyrän muotoiselle alueelle, joka peittää noin puolet pohjasta. Kostuta reunat vedellä ja nosta ne vastakkain veneen muotoiseksi sekä taita reunat kaksinkerroin. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Mukava tietää:

Reseptejä kun suunnitellaan, niin on hyvin todennäköistä, että joku on tehnyt jotain sen suuntaista jo aikaisemmin ja omatkin ohjeeni ovat moneen kertaan testattuja ainakin joltain osin. Tämä muikku-calzone on kuitenkin aivan uusi idea. Toivottavasti maistuu.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Muikkukukko calzone tyyliin

Mikko Karvonen

4 Annosta

60 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Muikku

Raaka-aineet:

Pohja:

  • 4½ dl Jauhoja
  • 25 g Hiivaa
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • 1½ dl Kädenlämpöistä vettä
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • ½ kpl Sipulia
  • 3 kpl Valkosipulin kynttä
  • Tuoretta timjamia
  • 3 dl Tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • Kokonaista puhkottua muikkua
  • Suolaa maustamiseen
  • 150g Herkkusieniä
  • 80 g Pekonia
  • 50 g Purjosipuli

Ohjeet:

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja lopuksi muut aineet. Kääntele taikinaa reunojensa päälle ristiin. Tunnet kuinka taikina kiinteytyy ja sitkostuu. Anna kohota huoneen lämmössä noin 30 min. Valmista tomaattikastike sillä aikaa kuullottamalla sipuli, valkosipulihake ja timjami tilakassa oliiviöljyä. Lisää tomaattimurska ja vesi. Hauduta noin 20 minuuttia.

Paista suikaloitu pekoni kuumalla pannulla rapeaksi tilkassa öljyä ja lisää suikaloidut purjosipuli ja sienet. Kuullota hetki, kunnes purjo on kypsää. Kauli pitsataikina ympyrän muotoiseksi, levitä tomaattikastike, sipuli-pekoni seos ja suolalla maustetut muikut ympyrän muotoiselle alueelle, joka peittää noin puolet pohjasta. Kostuta reunat vedellä ja nosta ne vastakkain veneen muotoiseksi sekä taita reunat kaksinkerroin. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Mukava tietää:

Reseptejä kun suunnitellaan, niin on hyvin todennäköistä, että joku on tehnyt jotain sen suuntaista jo aikaisemmin ja omatkin ohjeeni ovat moneen kertaan testattuja ainakin joltain osin. Tämä muikku-calzone on kuitenkin aivan uusi idea. Toivottavasti maistuu.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele