Lohikyljys uunissa

Mikko Karvonen

4 Annosta

45 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

  • 2–3 kg Hätälän kokonainen lohi
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • 60 g voita
  • 1/2 sitruunankuori raasteena
  • 1 iso banaanisalottisipuli pieneksi hakattuna (tavallinenkin käy)
  • 2 rkl hakattua persiljaa
  • 2 kpl hakattua valkosipulin kynttä
  • 6 rkl korppujauhoja

Ohjeet:

Kuumenna uuni 180 astetta. Huuhtele ja kuivaa kala. Leikkaa pää ja pyrstö pois. Leikkaa kala noin 2cm paksuisiksi paloiksi (noin 220g). Häntäpäässää voi leikata paksumpaa, jotta annoskoko pysyy suurin piirtein samana. Hiero annospalojen pintaan suola ja pippuri. Aseta palat uunivuokaan. Sulata voi kattilassa, lisää sipuli- ja valkosipulihake, sitruunan kuoriraaste sekä persilja. Freesaa hetki. Sekoita joukkoon korppujauhot. Ripottele kuorrutus tasaisesti kalojen lihapinnan päälle. Paista uunin keskitasolla noin 15 min tai kunnes kalan liha irtoaa kevyesti luusta. Lisäkkeeksi sopivat erilaiset salaatit, kuten peruna ja pastasalaatti sekä tietenkin virhreää salaattia vinaigrette kastikkeen kera.

Mukava tietää:

Annospalat joita ei tarvita, voidaan yksittäispakata kelmulla ja pakastaa myöhempää käyttöä varten esim. grilliin.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Lohikyljys uunissa

Mikko Karvonen

4 Annosta

45 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

  • 2–3 kg Hätälän kokonainen lohi
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • 60 g voita
  • 1/2 sitruunankuori raasteena
  • 1 iso banaanisalottisipuli pieneksi hakattuna (tavallinenkin käy)
  • 2 rkl hakattua persiljaa
  • 2 kpl hakattua valkosipulin kynttä
  • 6 rkl korppujauhoja

Ohjeet:

Kuumenna uuni 180 astetta. Huuhtele ja kuivaa kala. Leikkaa pää ja pyrstö pois. Leikkaa kala noin 2cm paksuisiksi paloiksi (noin 220g). Häntäpäässää voi leikata paksumpaa, jotta annoskoko pysyy suurin piirtein samana. Hiero annospalojen pintaan suola ja pippuri. Aseta palat uunivuokaan. Sulata voi kattilassa, lisää sipuli- ja valkosipulihake, sitruunan kuoriraaste sekä persilja. Freesaa hetki. Sekoita joukkoon korppujauhot. Ripottele kuorrutus tasaisesti kalojen lihapinnan päälle. Paista uunin keskitasolla noin 15 min tai kunnes kalan liha irtoaa kevyesti luusta. Lisäkkeeksi sopivat erilaiset salaatit, kuten peruna ja pastasalaatti sekä tietenkin virhreää salaattia vinaigrette kastikkeen kera.

Mukava tietää:

Annospalat joita ei tarvita, voidaan yksittäispakata kelmulla ja pakastaa myöhempää käyttöä varten esim. grilliin.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Lohikyljys uunissa

Mikko Karvonen

4 Annosta

45 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

  • 2–3 kg Hätälän kokonainen lohi
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • 60 g voita
  • 1/2 sitruunankuori raasteena
  • 1 iso banaanisalottisipuli pieneksi hakattuna (tavallinenkin käy)
  • 2 rkl hakattua persiljaa
  • 2 kpl hakattua valkosipulin kynttä
  • 6 rkl korppujauhoja

Ohjeet:

Kuumenna uuni 180 astetta. Huuhtele ja kuivaa kala. Leikkaa pää ja pyrstö pois. Leikkaa kala noin 2cm paksuisiksi paloiksi (noin 220g). Häntäpäässää voi leikata paksumpaa, jotta annoskoko pysyy suurin piirtein samana. Hiero annospalojen pintaan suola ja pippuri. Aseta palat uunivuokaan. Sulata voi kattilassa, lisää sipuli- ja valkosipulihake, sitruunan kuoriraaste sekä persilja. Freesaa hetki. Sekoita joukkoon korppujauhot. Ripottele kuorrutus tasaisesti kalojen lihapinnan päälle. Paista uunin keskitasolla noin 15 min tai kunnes kalan liha irtoaa kevyesti luusta. Lisäkkeeksi sopivat erilaiset salaatit, kuten peruna ja pastasalaatti sekä tietenkin virhreää salaattia vinaigrette kastikkeen kera.

Mukava tietää:

Annospalat joita ei tarvita, voidaan yksittäispakata kelmulla ja pakastaa myöhempää käyttöä varten esim. grilliin.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele