Lohi - Sienikiusaus

Mikko Karvonen

4 Annosta

30 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

Valmistusaika: 30 min + kypsennys 35 min

250 g Lohikuutioita tai suikaletta

600 g perunaa (kiinteä lajike)

1 kpl Sipulia

3-4 kpl Valkosipulin kynttä

150 g Sieniä (korvasieniä, tatteja, rouskuja, haperoita)

40 g Voita

4 dl Kulutusmaitoa

20 g Jauhoja

40 g Juustoraastetta (parmesan)

Suolaa ja pippuria maustamiseen

Ohjeet:

Kuori ja viipaloi tai suikaloi perunat. Kiehauta perunoita pari minuuttia (ryöppäys) ja jäähdytä siivilässä juoksevan veden alla. Kuumenna maito erillisessä kattilassa tai mikrossa. Sulata voi reilun kokoisessa, paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota paloiteltu sipuli, lisää oikein käsitellyt ja paloitellut sienet, kuullota vielä hetki. Lisää jauhot ja kypsennä sekoittaen. Lisää kuuma/kiehuva maito hitaasti kokoajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää perunat sekä noin puolet juustoraasteesta ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle loppu juustoraaste. Kypsennä uunissa noin 35-45 minuuttia. Tarjoile salaatin kera.

Mukava tietää:

Ohjeessa siis "koko setti" valmistetaan samaan kattilaan ja sekoitetaan raaka-aineet siinä. Seos kypsennetään uunivuoassa. Useammat meistä tekevät kiusaukset ja laatikot kermaan tai ruokakermaan. Itse suosin valkokastikkeen tekoa kulutusmaitoon. Näin saadaan edullinen ja aidon makuinen kastike. Kiireen yllättäessä kauppojen pakastealtaasta löytyy myös valmiiksi suikaloituja perunoita. Valkokastike eli sauce Becamel on klassinen ranskalainen kastike, nimi on omistettu ranskalaiselle markiisi de Béchameilille. Reseptistä on olemassa lukuisia eri versioita ja sitä käytetään paljon kalan kastikkeena. Alumiinikattilan käyttöä on syytä välttää valkokastikkeen valmistuksessa.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Lohi - Sienikiusaus

Mikko Karvonen

4 Annosta

30 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

Valmistusaika: 30 min + kypsennys 35 min

250 g Lohikuutioita tai suikaletta

600 g perunaa (kiinteä lajike)

1 kpl Sipulia

3-4 kpl Valkosipulin kynttä

150 g Sieniä (korvasieniä, tatteja, rouskuja, haperoita)

40 g Voita

4 dl Kulutusmaitoa

20 g Jauhoja

40 g Juustoraastetta (parmesan)

Suolaa ja pippuria maustamiseen

Ohjeet:

Kuori ja viipaloi tai suikaloi perunat. Kiehauta perunoita pari minuuttia (ryöppäys) ja jäähdytä siivilässä juoksevan veden alla. Kuumenna maito erillisessä kattilassa tai mikrossa. Sulata voi reilun kokoisessa, paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota paloiteltu sipuli, lisää oikein käsitellyt ja paloitellut sienet, kuullota vielä hetki. Lisää jauhot ja kypsennä sekoittaen. Lisää kuuma/kiehuva maito hitaasti kokoajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää perunat sekä noin puolet juustoraasteesta ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle loppu juustoraaste. Kypsennä uunissa noin 35-45 minuuttia. Tarjoile salaatin kera.

Mukava tietää:

Ohjeessa siis "koko setti" valmistetaan samaan kattilaan ja sekoitetaan raaka-aineet siinä. Seos kypsennetään uunivuoassa. Useammat meistä tekevät kiusaukset ja laatikot kermaan tai ruokakermaan. Itse suosin valkokastikkeen tekoa kulutusmaitoon. Näin saadaan edullinen ja aidon makuinen kastike. Kiireen yllättäessä kauppojen pakastealtaasta löytyy myös valmiiksi suikaloituja perunoita. Valkokastike eli sauce Becamel on klassinen ranskalainen kastike, nimi on omistettu ranskalaiselle markiisi de Béchameilille. Reseptistä on olemassa lukuisia eri versioita ja sitä käytetään paljon kalan kastikkeena. Alumiinikattilan käyttöä on syytä välttää valkokastikkeen valmistuksessa.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Lohi - Sienikiusaus

Mikko Karvonen

4 Annosta

30 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

Valmistusaika: 30 min + kypsennys 35 min

250 g Lohikuutioita tai suikaletta

600 g perunaa (kiinteä lajike)

1 kpl Sipulia

3-4 kpl Valkosipulin kynttä

150 g Sieniä (korvasieniä, tatteja, rouskuja, haperoita)

40 g Voita

4 dl Kulutusmaitoa

20 g Jauhoja

40 g Juustoraastetta (parmesan)

Suolaa ja pippuria maustamiseen

Ohjeet:

Kuori ja viipaloi tai suikaloi perunat. Kiehauta perunoita pari minuuttia (ryöppäys) ja jäähdytä siivilässä juoksevan veden alla. Kuumenna maito erillisessä kattilassa tai mikrossa. Sulata voi reilun kokoisessa, paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota paloiteltu sipuli, lisää oikein käsitellyt ja paloitellut sienet, kuullota vielä hetki. Lisää jauhot ja kypsennä sekoittaen. Lisää kuuma/kiehuva maito hitaasti kokoajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää perunat sekä noin puolet juustoraasteesta ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle loppu juustoraaste. Kypsennä uunissa noin 35-45 minuuttia. Tarjoile salaatin kera.

Mukava tietää:

Ohjeessa siis "koko setti" valmistetaan samaan kattilaan ja sekoitetaan raaka-aineet siinä. Seos kypsennetään uunivuoassa. Useammat meistä tekevät kiusaukset ja laatikot kermaan tai ruokakermaan. Itse suosin valkokastikkeen tekoa kulutusmaitoon. Näin saadaan edullinen ja aidon makuinen kastike. Kiireen yllättäessä kauppojen pakastealtaasta löytyy myös valmiiksi suikaloituja perunoita. Valkokastike eli sauce Becamel on klassinen ranskalainen kastike, nimi on omistettu ranskalaiselle markiisi de Béchameilille. Reseptistä on olemassa lukuisia eri versioita ja sitä käytetään paljon kalan kastikkeena. Alumiinikattilan käyttöä on syytä välttää valkokastikkeen valmistuksessa.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet