Lipeäkalakeitto

Kati Nappa, ruokatoimittaja

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

1 sipuli

3 rkl voita tai rypsiöljyä 600 g

perunoita 3 dl vettä

6-7 kokonaista maustepippuria

6-8 dl maitoa

200 g pakasteherneitä

400-500 g kypsää lipeäkalaa tai sen verran mitä on jäänyt yli

maun mukaan nokare voita 1-3 tl

morttelissa karkeaksi rouhittua maustepippuria

1-1½ tl merisuolaa

3-4 rkl hienonnettua tilliä

Ohjeet:

Suikaloi tai silppua sipuli. Lisää rasva kattilaan, kuumenna ja lisää sipulit. Kuullota hetken aikaa ja lisää vesi ja kokonaiset maustepippurit. Kuori perunat ja kuutioi ne. Lisää kiehuvaan sipuliveteen. Jos perunat eivät peity kokonaan, lorauta sekaan vähän maitoa. Lisää loput maidosta, kun perunat ovat lähes kypsiä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pakasteherneet. Anna hautua hiljalleen muutama minuutti ja lisää kypsä lipeäkala. Kuumenna, lisää merisuola ja tarkista maku. Lisää lopuksi hienonnettu tilli. Nauti hyvän ruisleivän kera.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Lipeäkalakeitto

Kati Nappa, ruokatoimittaja

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

1 sipuli

3 rkl voita tai rypsiöljyä 600 g

perunoita 3 dl vettä

6-7 kokonaista maustepippuria

6-8 dl maitoa

200 g pakasteherneitä

400-500 g kypsää lipeäkalaa tai sen verran mitä on jäänyt yli

maun mukaan nokare voita 1-3 tl

morttelissa karkeaksi rouhittua maustepippuria

1-1½ tl merisuolaa

3-4 rkl hienonnettua tilliä

Ohjeet:

Suikaloi tai silppua sipuli. Lisää rasva kattilaan, kuumenna ja lisää sipulit. Kuullota hetken aikaa ja lisää vesi ja kokonaiset maustepippurit. Kuori perunat ja kuutioi ne. Lisää kiehuvaan sipuliveteen. Jos perunat eivät peity kokonaan, lorauta sekaan vähän maitoa. Lisää loput maidosta, kun perunat ovat lähes kypsiä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pakasteherneet. Anna hautua hiljalleen muutama minuutti ja lisää kypsä lipeäkala. Kuumenna, lisää merisuola ja tarkista maku. Lisää lopuksi hienonnettu tilli. Nauti hyvän ruisleivän kera.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Lipeäkalakeitto

Kati Nappa, ruokatoimittaja

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

1 sipuli

3 rkl voita tai rypsiöljyä 600 g

perunoita 3 dl vettä

6-7 kokonaista maustepippuria

6-8 dl maitoa

200 g pakasteherneitä

400-500 g kypsää lipeäkalaa tai sen verran mitä on jäänyt yli

maun mukaan nokare voita 1-3 tl

morttelissa karkeaksi rouhittua maustepippuria

1-1½ tl merisuolaa

3-4 rkl hienonnettua tilliä

Ohjeet:

Suikaloi tai silppua sipuli. Lisää rasva kattilaan, kuumenna ja lisää sipulit. Kuullota hetken aikaa ja lisää vesi ja kokonaiset maustepippurit. Kuori perunat ja kuutioi ne. Lisää kiehuvaan sipuliveteen. Jos perunat eivät peity kokonaan, lorauta sekaan vähän maitoa. Lisää loput maidosta, kun perunat ovat lähes kypsiä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pakasteherneet. Anna hautua hiljalleen muutama minuutti ja lisää kypsä lipeäkala. Kuumenna, lisää merisuola ja tarkista maku. Lisää lopuksi hienonnettu tilli. Nauti hyvän ruisleivän kera.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet