Lipeäkalaconfit ja pinaattiperunasose

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

Lipeäkalaa

Oliiviöljyä

Valkosipulia

Laakerinlehteä

Suolaa, mustapippuria myllystä

Sitruunan kuorta raastettuna

Soseperunaa

Kulutusmaitoa

Suolaa

Muskottia jauhettuna

Voita

Tuoretta pinaatin lehtiä

 

 

Ohjeet:

Aloita valmistus asettamalla uunin lämpötilaksi 175 °C. Lado noin 200g painavat lipeäkalapalat uunin kestävään vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Murskaa kokonaiset valkosipulin kynnet veitsen alla, jotta niistä irtoaa kuumennettaessa makua. Lisää vuokaan murskatut valkosipulin kynnet, laakerinlehti ja kaada lopuksi vuokaan oliiviöljyä niin, että lipeäkalapalat ovat puoliksi peittyneet. Ripottele lopuksi raastettu sitruunan kuori tasaisesti kalapalojen päälle. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä kalaa uunissa noin 40 minuuttia. LIpeäkala on kypsää, kun sen lämpötila on 70 °C.

Keitä jauhoiset perunat kuorineen reilusti kypsäksi, halkaise perunat ja kaavi lusikalla sisusta takaisin kattilaan. Lisää joukkoon erikseen kuumennettu kulutusmaito ja huoneen lämpöinen voi, sekä suola ja muskotti. Sekoita haarukalla tasaiseksi ja lisää tarvittaessa kuumaa maitoa. Viimeistele sose lisäämällä tuore pinaatti.

Aseta pinaattiperunasose lautaselle ja uunissa haudutettu lipeäkala sen päälle. Nosta lusikalla uunivuoasta lopuksi maustunutta oliiviöljyä kastikkeeksi. Koristele annos kuumalla, kuivalla pannulla paistetulla sitruunaviipaleella.

Mukava tietää:

Hätälän lipeäkala - nimeään eksoottisempi. Lähde mausteiselle makumatkalle!

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Lipeäkalaconfit ja pinaattiperunasose

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

Lipeäkalaa

Oliiviöljyä

Valkosipulia

Laakerinlehteä

Suolaa, mustapippuria myllystä

Sitruunan kuorta raastettuna

Soseperunaa

Kulutusmaitoa

Suolaa

Muskottia jauhettuna

Voita

Tuoretta pinaatin lehtiä

 

 

Ohjeet:

Aloita valmistus asettamalla uunin lämpötilaksi 175 °C. Lado noin 200g painavat lipeäkalapalat uunin kestävään vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Murskaa kokonaiset valkosipulin kynnet veitsen alla, jotta niistä irtoaa kuumennettaessa makua. Lisää vuokaan murskatut valkosipulin kynnet, laakerinlehti ja kaada lopuksi vuokaan oliiviöljyä niin, että lipeäkalapalat ovat puoliksi peittyneet. Ripottele lopuksi raastettu sitruunan kuori tasaisesti kalapalojen päälle. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä kalaa uunissa noin 40 minuuttia. LIpeäkala on kypsää, kun sen lämpötila on 70 °C.

Keitä jauhoiset perunat kuorineen reilusti kypsäksi, halkaise perunat ja kaavi lusikalla sisusta takaisin kattilaan. Lisää joukkoon erikseen kuumennettu kulutusmaito ja huoneen lämpöinen voi, sekä suola ja muskotti. Sekoita haarukalla tasaiseksi ja lisää tarvittaessa kuumaa maitoa. Viimeistele sose lisäämällä tuore pinaatti.

Aseta pinaattiperunasose lautaselle ja uunissa haudutettu lipeäkala sen päälle. Nosta lusikalla uunivuoasta lopuksi maustunutta oliiviöljyä kastikkeeksi. Koristele annos kuumalla, kuivalla pannulla paistetulla sitruunaviipaleella.

Mukava tietää:

Hätälän lipeäkala - nimeään eksoottisempi. Lähde mausteiselle makumatkalle!

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Lipeäkalaconfit ja pinaattiperunasose

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

Lipeäkalaa

Oliiviöljyä

Valkosipulia

Laakerinlehteä

Suolaa, mustapippuria myllystä

Sitruunan kuorta raastettuna

Soseperunaa

Kulutusmaitoa

Suolaa

Muskottia jauhettuna

Voita

Tuoretta pinaatin lehtiä

 

 

Ohjeet:

Aloita valmistus asettamalla uunin lämpötilaksi 175 °C. Lado noin 200g painavat lipeäkalapalat uunin kestävään vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Murskaa kokonaiset valkosipulin kynnet veitsen alla, jotta niistä irtoaa kuumennettaessa makua. Lisää vuokaan murskatut valkosipulin kynnet, laakerinlehti ja kaada lopuksi vuokaan oliiviöljyä niin, että lipeäkalapalat ovat puoliksi peittyneet. Ripottele lopuksi raastettu sitruunan kuori tasaisesti kalapalojen päälle. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä kalaa uunissa noin 40 minuuttia. LIpeäkala on kypsää, kun sen lämpötila on 70 °C.

Keitä jauhoiset perunat kuorineen reilusti kypsäksi, halkaise perunat ja kaavi lusikalla sisusta takaisin kattilaan. Lisää joukkoon erikseen kuumennettu kulutusmaito ja huoneen lämpöinen voi, sekä suola ja muskotti. Sekoita haarukalla tasaiseksi ja lisää tarvittaessa kuumaa maitoa. Viimeistele sose lisäämällä tuore pinaatti.

Aseta pinaattiperunasose lautaselle ja uunissa haudutettu lipeäkala sen päälle. Nosta lusikalla uunivuoasta lopuksi maustunutta oliiviöljyä kastikkeeksi. Koristele annos kuumalla, kuivalla pannulla paistetulla sitruunaviipaleella.

Mukava tietää:

Hätälän lipeäkala - nimeään eksoottisempi. Lähde mausteiselle makumatkalle!

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele