Lipeäkalaa hollandaisekastikkeella

Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

2 pss Hätälän Lipeäkalaa

Hollandaise

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 laakerinlehteä

1 rkl valkoviinietikkaa

5 kpl mustapippuria

½ kpl sipulia

2 kynttä valkosipulia

2 kpl kananmunan keltuainen

3 dl voisulaa

Invivääriporkkanat

600 g porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna

50 g inkivääriä paloiteltuna

1 kpl sipulia lohkoina

2 kynttä valkosipulia

3 dl oliiviöljyä

3 dl appelsiinimehua

Ohjeet:

Poista lipeäkala pussista. Kuumenna uuni 175 asetteeseen. Aseta kala vuokaa ja kypsennä noin 40 minuuttia. Lipeäkala on valmis, kun sen lämpötila on + 70 °C. Valmista sillä aikaa kastike ja inkivääriporkkanat.

Valmista reduktioliemi kastikkeeseen kuullottamalla paloiteltu sipuli ja valkosipuli. Lisää valkoviini ja etikka. Lisää laakerinlehti ja mustapippurit. Keitä kasaan niin että jäljellä on noin puolet alkuperäisestä nestemäärästä. Siivilöi liemi. Lisää joukkoon kananmunan keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna massa vesihauteessa tai suoraan liedellä voimakkaasti sekoittaen. Lisää joukkoon voisula ohuena nauhana. Mausta lopuksi suolalla.

Valmista porkkanat kuullottamalla inkivääri, sipuli ja valkosipuli. Lisää appelsiinimehu ja oliiviöljy ja porkkana palat. Keitä kypsäksi. Poimi porkkanat liemestä ja mausta suolalla.

Valuta kypsä lipeäkala tarvittaessa ja peitä kala hollandaise kastikkeella. Nosta lopuksi porkkanat uunivuoan reunalle ja tarjoile.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Lipeäkalaa hollandaisekastikkeella

Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

2 pss Hätälän Lipeäkalaa

Hollandaise

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 laakerinlehteä

1 rkl valkoviinietikkaa

5 kpl mustapippuria

½ kpl sipulia

2 kynttä valkosipulia

2 kpl kananmunan keltuainen

3 dl voisulaa

Invivääriporkkanat

600 g porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna

50 g inkivääriä paloiteltuna

1 kpl sipulia lohkoina

2 kynttä valkosipulia

3 dl oliiviöljyä

3 dl appelsiinimehua

Ohjeet:

Poista lipeäkala pussista. Kuumenna uuni 175 asetteeseen. Aseta kala vuokaa ja kypsennä noin 40 minuuttia. Lipeäkala on valmis, kun sen lämpötila on + 70 °C. Valmista sillä aikaa kastike ja inkivääriporkkanat.

Valmista reduktioliemi kastikkeeseen kuullottamalla paloiteltu sipuli ja valkosipuli. Lisää valkoviini ja etikka. Lisää laakerinlehti ja mustapippurit. Keitä kasaan niin että jäljellä on noin puolet alkuperäisestä nestemäärästä. Siivilöi liemi. Lisää joukkoon kananmunan keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna massa vesihauteessa tai suoraan liedellä voimakkaasti sekoittaen. Lisää joukkoon voisula ohuena nauhana. Mausta lopuksi suolalla.

Valmista porkkanat kuullottamalla inkivääri, sipuli ja valkosipuli. Lisää appelsiinimehu ja oliiviöljy ja porkkana palat. Keitä kypsäksi. Poimi porkkanat liemestä ja mausta suolalla.

Valuta kypsä lipeäkala tarvittaessa ja peitä kala hollandaise kastikkeella. Nosta lopuksi porkkanat uunivuoan reunalle ja tarjoile.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Lipeäkalaa hollandaisekastikkeella

Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

2 pss Hätälän Lipeäkalaa

Hollandaise

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 laakerinlehteä

1 rkl valkoviinietikkaa

5 kpl mustapippuria

½ kpl sipulia

2 kynttä valkosipulia

2 kpl kananmunan keltuainen

3 dl voisulaa

Invivääriporkkanat

600 g porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna

50 g inkivääriä paloiteltuna

1 kpl sipulia lohkoina

2 kynttä valkosipulia

3 dl oliiviöljyä

3 dl appelsiinimehua

Ohjeet:

Poista lipeäkala pussista. Kuumenna uuni 175 asetteeseen. Aseta kala vuokaa ja kypsennä noin 40 minuuttia. Lipeäkala on valmis, kun sen lämpötila on + 70 °C. Valmista sillä aikaa kastike ja inkivääriporkkanat.

Valmista reduktioliemi kastikkeeseen kuullottamalla paloiteltu sipuli ja valkosipuli. Lisää valkoviini ja etikka. Lisää laakerinlehti ja mustapippurit. Keitä kasaan niin että jäljellä on noin puolet alkuperäisestä nestemäärästä. Siivilöi liemi. Lisää joukkoon kananmunan keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna massa vesihauteessa tai suoraan liedellä voimakkaasti sekoittaen. Lisää joukkoon voisula ohuena nauhana. Mausta lopuksi suolalla.

Valmista porkkanat kuullottamalla inkivääri, sipuli ja valkosipuli. Lisää appelsiinimehu ja oliiviöljy ja porkkana palat. Keitä kypsäksi. Poimi porkkanat liemestä ja mausta suolalla.

Valuta kypsä lipeäkala tarvittaessa ja peitä kala hollandaise kastikkeella. Nosta lopuksi porkkanat uunivuoan reunalle ja tarjoile.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet