Lipeäkala norjalaiseen tapaan

Hätälä Oy

Resepti:

4 - 5 annosta

1,5 kg lipeäkalaa
200 g pekonia

Kastike:

25 g voita
25 g jauhoja
1/2 l maitoa
1/2 dl sinappia
suolaa, valkopippuria

Uunissa:
Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan. Ripota 2 tl suolaa kilolle lipeäkalaa. Peitä astia alumiinifoliolla. Kypsennä 225 asteen lämmössä 40 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Kaada pois vuokaan kerääntynyt vesi.

Liedellä:
Pistele tai leikkaa pakkaukseen muutamia reikiä. Keitä vettä tilavassa kattilassa, jossa suolaa 3 tl / kalakilo. Laita kalapussi kiehuvaan veteen ja sammuta liesi. Anna kalan hautua 35 min kannen alla. Siirrä kala varovasti tarjoiluastiaan. Mausta tarvittaessa suolalla ja maustepippurilla.

Kastike

Sulata voi, lisää jauhot ja lämmitetty maito. Sekoita kastike tasaiseksi ja lisää sinappi. Anna kiehua 10 - 15 minuuttia välillä sekoittaen. Tarkista maku. Tarjoile keitettyjen perunoiden, herneiden ja pekonista irronneen rasvan kanssa. Laita pippurimyllyt pöytään.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Lipeäkala norjalaiseen tapaan

Hätälä Oy

Resepti:

4 - 5 annosta

1,5 kg lipeäkalaa
200 g pekonia

Kastike:

25 g voita
25 g jauhoja
1/2 l maitoa
1/2 dl sinappia
suolaa, valkopippuria

Uunissa:
Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan. Ripota 2 tl suolaa kilolle lipeäkalaa. Peitä astia alumiinifoliolla. Kypsennä 225 asteen lämmössä 40 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Kaada pois vuokaan kerääntynyt vesi.

Liedellä:
Pistele tai leikkaa pakkaukseen muutamia reikiä. Keitä vettä tilavassa kattilassa, jossa suolaa 3 tl / kalakilo. Laita kalapussi kiehuvaan veteen ja sammuta liesi. Anna kalan hautua 35 min kannen alla. Siirrä kala varovasti tarjoiluastiaan. Mausta tarvittaessa suolalla ja maustepippurilla.

Kastike

Sulata voi, lisää jauhot ja lämmitetty maito. Sekoita kastike tasaiseksi ja lisää sinappi. Anna kiehua 10 - 15 minuuttia välillä sekoittaen. Tarkista maku. Tarjoile keitettyjen perunoiden, herneiden ja pekonista irronneen rasvan kanssa. Laita pippurimyllyt pöytään.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Lipeäkala norjalaiseen tapaan

Hätälä Oy

Resepti:

4 - 5 annosta

1,5 kg lipeäkalaa
200 g pekonia

Kastike:

25 g voita
25 g jauhoja
1/2 l maitoa
1/2 dl sinappia
suolaa, valkopippuria

Uunissa:
Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan. Ripota 2 tl suolaa kilolle lipeäkalaa. Peitä astia alumiinifoliolla. Kypsennä 225 asteen lämmössä 40 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Kaada pois vuokaan kerääntynyt vesi.

Liedellä:
Pistele tai leikkaa pakkaukseen muutamia reikiä. Keitä vettä tilavassa kattilassa, jossa suolaa 3 tl / kalakilo. Laita kalapussi kiehuvaan veteen ja sammuta liesi. Anna kalan hautua 35 min kannen alla. Siirrä kala varovasti tarjoiluastiaan. Mausta tarvittaessa suolalla ja maustepippurilla.

Kastike

Sulata voi, lisää jauhot ja lämmitetty maito. Sekoita kastike tasaiseksi ja lisää sinappi. Anna kiehua 10 - 15 minuuttia välillä sekoittaen. Tarkista maku. Tarjoile keitettyjen perunoiden, herneiden ja pekonista irronneen rasvan kanssa. Laita pippurimyllyt pöytään.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet