Kylmäsavulohta ja parsaa

Mikko Karvonen kuva: Merja Ruotsalainen

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

1 nippu parsaa, kuorittuna

2-3 rkl Oliiviöljyä

1 oksa rosmariinia

Suolaa, mustapippuria

150 g Hätälän kylmäsavustettua lohta

Hollandaisekastike:

5 kpl keltuaista

250g voita (pehmeinä pieninä kuutioina)

½ dl valkoviinietikkaa

1,5dl valkoviiniä

1 kpl shalotti sipulia

1 kpl laakerinlehti

4-5 kpl maustepippuria

1rkl sitruunanmehua

Suolaa, mustapippuria

Ohjeet:

Tee ensin hollandaisekastike. Laita kattilaan etikka, viini, sipuli, laakerinlehti ja maustepippurit. Keitä seosta kasaan, niin että jäljelle jää noin 1/3 osa seoksesta, sen jälkeen siivilöi makuaineet pois. Erottele keltuaiset kulhoon ja lisää jäähtynyt seos keltuaisten joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna keltuaisseosta vesihauteessa koko ajan pohjasta ja reunoilta sekoittaen. Kypsennä seosta kunnes se on kuohkeaa ja paksua. Lisää kypsään massaan sulatettu voi ohuena nauhana kokoajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla.

Grillaa parsat. Kuumenna grilli ja sekoita oliiviöljy, yrtit ja mausteet kulhossa. Kouri paksummat parsat ja pyöräytä mausteseoksessa. Grillaa parsaa noin 5 min. Kääri parsa kylmäsavulohen sisään. Kaada päälle hollandaisekastiketta.

Mukava tietää:

Parsan kanssa tarjoiltavia klassikko raaka-aineita ovat hollandaise-kastike sekä kylmäsavulohi tai parman kinkku. Hollandaisea voi maustaa sitrushedelmillä, kuten limellä tai veriappelsiinillä. Vaikka kastiketta on saatavilla valmiina kaupoista, sen tekeminen itse on vaivan arvoista.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Kylmäsavulohta ja parsaa

Mikko Karvonen kuva: Merja Ruotsalainen

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

1 nippu parsaa, kuorittuna

2-3 rkl Oliiviöljyä

1 oksa rosmariinia

Suolaa, mustapippuria

150 g Hätälän kylmäsavustettua lohta

Hollandaisekastike:

5 kpl keltuaista

250g voita (pehmeinä pieninä kuutioina)

½ dl valkoviinietikkaa

1,5dl valkoviiniä

1 kpl shalotti sipulia

1 kpl laakerinlehti

4-5 kpl maustepippuria

1rkl sitruunanmehua

Suolaa, mustapippuria

Ohjeet:

Tee ensin hollandaisekastike. Laita kattilaan etikka, viini, sipuli, laakerinlehti ja maustepippurit. Keitä seosta kasaan, niin että jäljelle jää noin 1/3 osa seoksesta, sen jälkeen siivilöi makuaineet pois. Erottele keltuaiset kulhoon ja lisää jäähtynyt seos keltuaisten joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna keltuaisseosta vesihauteessa koko ajan pohjasta ja reunoilta sekoittaen. Kypsennä seosta kunnes se on kuohkeaa ja paksua. Lisää kypsään massaan sulatettu voi ohuena nauhana kokoajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla.

Grillaa parsat. Kuumenna grilli ja sekoita oliiviöljy, yrtit ja mausteet kulhossa. Kouri paksummat parsat ja pyöräytä mausteseoksessa. Grillaa parsaa noin 5 min. Kääri parsa kylmäsavulohen sisään. Kaada päälle hollandaisekastiketta.

Mukava tietää:

Parsan kanssa tarjoiltavia klassikko raaka-aineita ovat hollandaise-kastike sekä kylmäsavulohi tai parman kinkku. Hollandaisea voi maustaa sitrushedelmillä, kuten limellä tai veriappelsiinillä. Vaikka kastiketta on saatavilla valmiina kaupoista, sen tekeminen itse on vaivan arvoista.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Kylmäsavulohta ja parsaa

Mikko Karvonen kuva: Merja Ruotsalainen

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

1 nippu parsaa, kuorittuna

2-3 rkl Oliiviöljyä

1 oksa rosmariinia

Suolaa, mustapippuria

150 g Hätälän kylmäsavustettua lohta

Hollandaisekastike:

5 kpl keltuaista

250g voita (pehmeinä pieninä kuutioina)

½ dl valkoviinietikkaa

1,5dl valkoviiniä

1 kpl shalotti sipulia

1 kpl laakerinlehti

4-5 kpl maustepippuria

1rkl sitruunanmehua

Suolaa, mustapippuria

Ohjeet:

Tee ensin hollandaisekastike. Laita kattilaan etikka, viini, sipuli, laakerinlehti ja maustepippurit. Keitä seosta kasaan, niin että jäljelle jää noin 1/3 osa seoksesta, sen jälkeen siivilöi makuaineet pois. Erottele keltuaiset kulhoon ja lisää jäähtynyt seos keltuaisten joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna keltuaisseosta vesihauteessa koko ajan pohjasta ja reunoilta sekoittaen. Kypsennä seosta kunnes se on kuohkeaa ja paksua. Lisää kypsään massaan sulatettu voi ohuena nauhana kokoajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla.

Grillaa parsat. Kuumenna grilli ja sekoita oliiviöljy, yrtit ja mausteet kulhossa. Kouri paksummat parsat ja pyöräytä mausteseoksessa. Grillaa parsaa noin 5 min. Kääri parsa kylmäsavulohen sisään. Kaada päälle hollandaisekastiketta.

Mukava tietää:

Parsan kanssa tarjoiltavia klassikko raaka-aineita ovat hollandaise-kastike sekä kylmäsavulohi tai parman kinkku. Hollandaisea voi maustaa sitrushedelmillä, kuten limellä tai veriappelsiinillä. Vaikka kastiketta on saatavilla valmiina kaupoista, sen tekeminen itse on vaivan arvoista.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele