Kalakeitto: Kookos-lohikeitto limellä, inkiväärillä ja chilillä | Reseptit | Hätälä Oy

Kookos-lohikeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Kookos-lohikeitto on maukas kalaruoka, jossa kookos antaa perinteiselle lohikeitolle hienon maun. Lime, inkivääri ja chili viimeistelevät makuelämyksen. Voit käyttää lohen sijasta myös Hätälän kirjolohifileetä. Kokeile herkullista kalakeittoreseptiä!

Ainekset

500 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
2 prk kookosmaitoa
8 dl kala- tai kanalientä
1–2 tl tai maun mukaan Nam Pla -kalakastiketta
sitruunaruohoa (raasteena)
1 rkl raastettua inkivääriä
100 g siitakesieniä
1 kpl punaista chiliä
4 rkl limetin mehua
1 pkt kasvisnuudelia

Valmistus

Kaada kookosmaito ja kala- tai kanaliemi kattilaan. Kiehauta. Mausta liemi Nam Pla -kalakastikkeella  ja tarkista maku.

Freesaa toisessa kattilassa inkivääri, sienet ja chili ja lisää sitruunaruoho. Kaada kuuma liemi päälle ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Suikaloi lohifileet ja lisää ne sitten kattilaan. Hauduta vielä 5 minuuttia ja viimeistele limetin mehulla.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää ne keittoon juuri ennen tarjoilua. Pinnalle sopii hienonnettu korianteri.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *