Kahden kalan mureke, hauki ja lohi | Reseptit | Hätälä Oy

Kahden kalan mureke

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Kahden kalan mureke on vesihauteessa valmistettuna terveellinen ja kevyt tapa kypsentää kala ja lopputulos on mehevän maukas. Kalamurekkeeseen tulee lohta tai kirjolohta sekä haukea tai muuta vaalealihaista kalaa. Murekemassasta voi paistaa myös kalapihvejä. Paista pihveihin ensin väriä voissa pannulla. Laita paistetut pihvit loppukypsennyksen ajaksi uuniin.

Ainekset

250 g Hätälän haukifileetä tai muuta vaalea kalaa

250 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä

1 kpl sipulia hienonnettuna

2 rkl ruokaöljyä

2 kpl kananmunaa

korppujauhoja

2 dl kermaa tai kermaviiliä

tilliä hienonnettuna

Suolaa

Valmistus

Kuullota hienonnettu sipuli öljyn kanssa. Soseuta kalat (lohi ja vaalea kala erikseen) tehosekoittimessa. Soseen ei tarvitse olla aivan sileää, vaan riittää, että kalan rakenne rikkoutuu.

Jaa massat omiin astioihin ja sekoita loput ainesosat tasan massojen kesken. Lohimassa voi rasvaisempana kalana tarvita hieman enemmän korppujauhoja tai vähemmän kermaa.

Anna massojen turvota ½ tuntia jääkaapissa tai tee massat valmiiksi edellisenä iltana.

Kaada murekemassat vuorotellen voideltuun uunivuokaan ja paista vesihauteessa 200 asteessa noin tunti. Vesihaude on lempeämpi tapa kypsentää, eikä mureke pääse kuivumaan kypsennyksen aikana

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *