Kahden kalan mureke

Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Hauki, Siika, Turska

Raaka-aineet:

250 g haukea tai muuta vaalea kalaa

250 g lohta

1 kpl sipulia hienonnettuna

2 rkl ruokaöljyä

2 Kpl kananmunaa

korppujauhoja

2 dl kermaa tai kermaviiliä

tilliä hienonnettuna

Suolaa

Ohjeet:

Kuullota hienonnettu sipuli öljyn kanssa. Sokeuta kalat (lohi ja vaaleakala erikseen) tehosekoittimessa. Soseen ei tarvitse olla aivan sileää, vaan riittää, että kalan rakenne rikkoutuu. Jaa massat omiin astioihin ja sekoita loput ainesosat tasan massojen kesken. Lohimassa voi rasvaisempana kalana tarvita hieman enemmän korppujauhoja tai vähemmän kermaa. Anna massojen turvota ½ tuntia jääkaapissa tai tee massat valmiiksi edellisenä iltana. Kaada murekemassat vuorotellen voideltuun uunivuokaan ja paista vesihauteessa 200 asteessa noin tunti. Vesihaude on lempeämpi tapa kypsentää, eikä mureke pääse kuivumaan kypsennyksen aikana

Mukava tietää:

Kahden kalan mureke on vesihauteessa valmistettuna terveellinen ja kevyt tapa kypsentää kala ja lopputulos on mehevän maukas. Murekemassasta voi paistaa myös kalapihvejä. Paistaa pihveihin ensin väriä voissa pannulla. Laita paistetut pihvit loppukypsennyksen ajaksi uuniin.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kahden kalan mureke

Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Hauki, Siika, Turska

Raaka-aineet:

250 g haukea tai muuta vaalea kalaa

250 g lohta

1 kpl sipulia hienonnettuna

2 rkl ruokaöljyä

2 Kpl kananmunaa

korppujauhoja

2 dl kermaa tai kermaviiliä

tilliä hienonnettuna

Suolaa

Ohjeet:

Kuullota hienonnettu sipuli öljyn kanssa. Sokeuta kalat (lohi ja vaaleakala erikseen) tehosekoittimessa. Soseen ei tarvitse olla aivan sileää, vaan riittää, että kalan rakenne rikkoutuu. Jaa massat omiin astioihin ja sekoita loput ainesosat tasan massojen kesken. Lohimassa voi rasvaisempana kalana tarvita hieman enemmän korppujauhoja tai vähemmän kermaa. Anna massojen turvota ½ tuntia jääkaapissa tai tee massat valmiiksi edellisenä iltana. Kaada murekemassat vuorotellen voideltuun uunivuokaan ja paista vesihauteessa 200 asteessa noin tunti. Vesihaude on lempeämpi tapa kypsentää, eikä mureke pääse kuivumaan kypsennyksen aikana

Mukava tietää:

Kahden kalan mureke on vesihauteessa valmistettuna terveellinen ja kevyt tapa kypsentää kala ja lopputulos on mehevän maukas. Murekemassasta voi paistaa myös kalapihvejä. Paistaa pihveihin ensin väriä voissa pannulla. Laita paistetut pihvit loppukypsennyksen ajaksi uuniin.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kahden kalan mureke

Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Hauki, Siika, Turska

Raaka-aineet:

250 g haukea tai muuta vaalea kalaa

250 g lohta

1 kpl sipulia hienonnettuna

2 rkl ruokaöljyä

2 Kpl kananmunaa

korppujauhoja

2 dl kermaa tai kermaviiliä

tilliä hienonnettuna

Suolaa

Ohjeet:

Kuullota hienonnettu sipuli öljyn kanssa. Sokeuta kalat (lohi ja vaaleakala erikseen) tehosekoittimessa. Soseen ei tarvitse olla aivan sileää, vaan riittää, että kalan rakenne rikkoutuu. Jaa massat omiin astioihin ja sekoita loput ainesosat tasan massojen kesken. Lohimassa voi rasvaisempana kalana tarvita hieman enemmän korppujauhoja tai vähemmän kermaa. Anna massojen turvota ½ tuntia jääkaapissa tai tee massat valmiiksi edellisenä iltana. Kaada murekemassat vuorotellen voideltuun uunivuokaan ja paista vesihauteessa 200 asteessa noin tunti. Vesihaude on lempeämpi tapa kypsentää, eikä mureke pääse kuivumaan kypsennyksen aikana

Mukava tietää:

Kahden kalan mureke on vesihauteessa valmistettuna terveellinen ja kevyt tapa kypsentää kala ja lopputulos on mehevän maukas. Murekemassasta voi paistaa myös kalapihvejä. Paistaa pihveihin ensin väriä voissa pannulla. Laita paistetut pihvit loppukypsennyksen ajaksi uuniin.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet