Hätälän kahden kalan keitto

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Turska

Raaka-aineet:

6-8 perunaa

2 porkkanaa

50g voita

1 sipuli

1 l vettä

10 kpl maustepippureita (tai vaihtoehtoisesti 20 rosépippuria, jos haluat tehdä keitosta modernimman version)

1 laakerinlehti

400g Hätälän lohifileetä

300g Hätälän turskaselkäfileetä

2 dl kermaa

1/2 dl tilliä

2-3 tl suolaa

Ohjeet:

Pese, kuori ja paloittele perunat ja viipaloi porkkanat. Kuori ja paloittele sipuli. Kuutioi lohi- ja turskaselkäfilee. Laita voi kattilaan sulamaan ja kuullota siinä sipulipalat. Lisää vesi, suola 2tl, maustepippurit ja laakerinlehti sekä porkkanat. Keitä hetken aikaa n. 5 min ja lisää perunat kiehuvaan keittoon. Keitä miedolla lämmöllä kunnes porkkanat/peruna lähes kypsiä n. 10-15 min. Lisää kerma ja lohikuutiot. Lisää hieman myöhemmin turskakuutiot. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää elin noin 5 min. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää kypsään keittoon tilli ja tarjoa ruisleivän tai rieskan kera.

Mukava tietää:

Kahden kalan keitto koostuu nimensä mukaisesti kahdesta hyvin erilaisesta kalasta. Lohi on rasvainen kala ja kestää hyvin keittämistä. Tuska sen sijaan on hyvin vähärasvainen, paljon proteiinia sisältävä kala, joka on hyvin haurasta. Tämän vuoksi keitä turskaa vähemmän aikaa ja käsittele sitä varoen.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Hätälän kahden kalan keitto

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Turska

Raaka-aineet:

6-8 perunaa

2 porkkanaa

50g voita

1 sipuli

1 l vettä

10 kpl maustepippureita (tai vaihtoehtoisesti 20 rosépippuria, jos haluat tehdä keitosta modernimman version)

1 laakerinlehti

400g Hätälän lohifileetä

300g Hätälän turskaselkäfileetä

2 dl kermaa

1/2 dl tilliä

2-3 tl suolaa

Ohjeet:

Pese, kuori ja paloittele perunat ja viipaloi porkkanat. Kuori ja paloittele sipuli. Kuutioi lohi- ja turskaselkäfilee. Laita voi kattilaan sulamaan ja kuullota siinä sipulipalat. Lisää vesi, suola 2tl, maustepippurit ja laakerinlehti sekä porkkanat. Keitä hetken aikaa n. 5 min ja lisää perunat kiehuvaan keittoon. Keitä miedolla lämmöllä kunnes porkkanat/peruna lähes kypsiä n. 10-15 min. Lisää kerma ja lohikuutiot. Lisää hieman myöhemmin turskakuutiot. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää elin noin 5 min. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää kypsään keittoon tilli ja tarjoa ruisleivän tai rieskan kera.

Mukava tietää:

Kahden kalan keitto koostuu nimensä mukaisesti kahdesta hyvin erilaisesta kalasta. Lohi on rasvainen kala ja kestää hyvin keittämistä. Tuska sen sijaan on hyvin vähärasvainen, paljon proteiinia sisältävä kala, joka on hyvin haurasta. Tämän vuoksi keitä turskaa vähemmän aikaa ja käsittele sitä varoen.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Hätälän kahden kalan keitto

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Turska

Raaka-aineet:

6-8 perunaa

2 porkkanaa

50g voita

1 sipuli

1 l vettä

10 kpl maustepippureita (tai vaihtoehtoisesti 20 rosépippuria, jos haluat tehdä keitosta modernimman version)

1 laakerinlehti

400g Hätälän lohifileetä

300g Hätälän turskaselkäfileetä

2 dl kermaa

1/2 dl tilliä

2-3 tl suolaa

Ohjeet:

Pese, kuori ja paloittele perunat ja viipaloi porkkanat. Kuori ja paloittele sipuli. Kuutioi lohi- ja turskaselkäfilee. Laita voi kattilaan sulamaan ja kuullota siinä sipulipalat. Lisää vesi, suola 2tl, maustepippurit ja laakerinlehti sekä porkkanat. Keitä hetken aikaa n. 5 min ja lisää perunat kiehuvaan keittoon. Keitä miedolla lämmöllä kunnes porkkanat/peruna lähes kypsiä n. 10-15 min. Lisää kerma ja lohikuutiot. Lisää hieman myöhemmin turskakuutiot. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää elin noin 5 min. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää kypsään keittoon tilli ja tarjoa ruisleivän tai rieskan kera.

Mukava tietää:

Kahden kalan keitto koostuu nimensä mukaisesti kahdesta hyvin erilaisesta kalasta. Lohi on rasvainen kala ja kestää hyvin keittämistä. Tuska sen sijaan on hyvin vähärasvainen, paljon proteiinia sisältävä kala, joka on hyvin haurasta. Tämän vuoksi keitä turskaa vähemmän aikaa ja käsittele sitä varoen.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet