Graavilohi kolmella tavalla

Hannu Räty

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

1. Graavilohi tilillä

Tuore lohifilee, kuivattua tilliä, ruokosokeria, karkeaa merisuolaa

2. Graavilohi rosepippurilla

Tuore lohifilee, rouhittua rosepippuria, ruokosokeria, karkeaa merisuolaa

2. Graavilohi konjakilla

Tuore lohifilee, rouhittua rosepippuria, ruokosokeria, konjakki tai viskiä tai jallua

Koristeeksi tuoretilliä, sitruunaa, limeä

Ohjeet:

1. Graavilohta tilillä

Ripottele ruodottoman lohen ( myös keskiruodot nypitty pois) pintaan kuivattua tilliä. Kuivattu tilli muuttaa lohen värin hetkessä kauniin punaiseksi. Seuraavaksi ripottele pintaan hieman ruokosokeria (korostaa lohen makua paremmin kuin valkoinen sokeri ja suola imeytyy paremmin) ja lopuksi karkeaa merisuolaa runsaasti fileen peitoksi. Pidä lohifilettä 1 vuorokausi jääkaapissa. Pyyhi "marinoinnin" jälkeen ylimääräiset suolat pois.

Pakasta lohifilee vähintään 1 vrk ja ota se sulamaan vähän ennen tarjoilua varten (n. 1- 2 tuntia) ennen siivuttamista.Kohmeisena ohuiden siivujen leikkaaminen onnistuu parhaiten.

2. Graavilohta rouhitulla rosepippurilla

Ripottele ruodottoman lohen ( myös keskiruodot nypitty pois) pintaan rouhittua rosepippuria. Seuraavaksi ripottele pintaan hieman ruokosokeria (korostaa lohen makua paremmin kuin valkoinen sokeri ja suola imeytyy paremmin) ja lopuksi karkeaa merisuolaa runsaasti fileen peitoksi. Pidä lohifilettä 1 vuorokausi jääkaapissa. Pyyhi "marinoinnin" jälkeen ylimääräiset suolat pois.

3. Graavilohta konjakilla, viskillä tai jallulla

Kohmeisen lohen siivutusvaiheessa sipaise pullasutilla muutama rkl konjakkia siivujen pintaan ja anna marinoitua hetki ja voit tarjoilla todella upean makuista konjakkista suolalohta (parempaa kuin kylmäsavulohi). Voit myös käyttää savunmakuista viskiä konjakin sijasta. Jallukin käy paremman puutteessa, eikä makueroa paljon huomaa. Koristeena ja piristeena käyvät raastettu (hyvin pestyn) limen tai sitruunan kuori ja tilli.

Mukava tietää:

Graavilohta voi tuunata monin eri maustein makua ja vaihtelua tuomaan.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Graavilohi kolmella tavalla

Hannu Räty

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

1. Graavilohi tilillä

Tuore lohifilee, kuivattua tilliä, ruokosokeria, karkeaa merisuolaa

2. Graavilohi rosepippurilla

Tuore lohifilee, rouhittua rosepippuria, ruokosokeria, karkeaa merisuolaa

2. Graavilohi konjakilla

Tuore lohifilee, rouhittua rosepippuria, ruokosokeria, konjakki tai viskiä tai jallua

Koristeeksi tuoretilliä, sitruunaa, limeä

Ohjeet:

1. Graavilohta tilillä

Ripottele ruodottoman lohen ( myös keskiruodot nypitty pois) pintaan kuivattua tilliä. Kuivattu tilli muuttaa lohen värin hetkessä kauniin punaiseksi. Seuraavaksi ripottele pintaan hieman ruokosokeria (korostaa lohen makua paremmin kuin valkoinen sokeri ja suola imeytyy paremmin) ja lopuksi karkeaa merisuolaa runsaasti fileen peitoksi. Pidä lohifilettä 1 vuorokausi jääkaapissa. Pyyhi "marinoinnin" jälkeen ylimääräiset suolat pois.

Pakasta lohifilee vähintään 1 vrk ja ota se sulamaan vähän ennen tarjoilua varten (n. 1- 2 tuntia) ennen siivuttamista.Kohmeisena ohuiden siivujen leikkaaminen onnistuu parhaiten.

2. Graavilohta rouhitulla rosepippurilla

Ripottele ruodottoman lohen ( myös keskiruodot nypitty pois) pintaan rouhittua rosepippuria. Seuraavaksi ripottele pintaan hieman ruokosokeria (korostaa lohen makua paremmin kuin valkoinen sokeri ja suola imeytyy paremmin) ja lopuksi karkeaa merisuolaa runsaasti fileen peitoksi. Pidä lohifilettä 1 vuorokausi jääkaapissa. Pyyhi "marinoinnin" jälkeen ylimääräiset suolat pois.

3. Graavilohta konjakilla, viskillä tai jallulla

Kohmeisen lohen siivutusvaiheessa sipaise pullasutilla muutama rkl konjakkia siivujen pintaan ja anna marinoitua hetki ja voit tarjoilla todella upean makuista konjakkista suolalohta (parempaa kuin kylmäsavulohi). Voit myös käyttää savunmakuista viskiä konjakin sijasta. Jallukin käy paremman puutteessa, eikä makueroa paljon huomaa. Koristeena ja piristeena käyvät raastettu (hyvin pestyn) limen tai sitruunan kuori ja tilli.

Mukava tietää:

Graavilohta voi tuunata monin eri maustein makua ja vaihtelua tuomaan.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Graavilohi kolmella tavalla

Hannu Räty

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

1. Graavilohi tilillä

Tuore lohifilee, kuivattua tilliä, ruokosokeria, karkeaa merisuolaa

2. Graavilohi rosepippurilla

Tuore lohifilee, rouhittua rosepippuria, ruokosokeria, karkeaa merisuolaa

2. Graavilohi konjakilla

Tuore lohifilee, rouhittua rosepippuria, ruokosokeria, konjakki tai viskiä tai jallua

Koristeeksi tuoretilliä, sitruunaa, limeä

Ohjeet:

1. Graavilohta tilillä

Ripottele ruodottoman lohen ( myös keskiruodot nypitty pois) pintaan kuivattua tilliä. Kuivattu tilli muuttaa lohen värin hetkessä kauniin punaiseksi. Seuraavaksi ripottele pintaan hieman ruokosokeria (korostaa lohen makua paremmin kuin valkoinen sokeri ja suola imeytyy paremmin) ja lopuksi karkeaa merisuolaa runsaasti fileen peitoksi. Pidä lohifilettä 1 vuorokausi jääkaapissa. Pyyhi "marinoinnin" jälkeen ylimääräiset suolat pois.

Pakasta lohifilee vähintään 1 vrk ja ota se sulamaan vähän ennen tarjoilua varten (n. 1- 2 tuntia) ennen siivuttamista.Kohmeisena ohuiden siivujen leikkaaminen onnistuu parhaiten.

2. Graavilohta rouhitulla rosepippurilla

Ripottele ruodottoman lohen ( myös keskiruodot nypitty pois) pintaan rouhittua rosepippuria. Seuraavaksi ripottele pintaan hieman ruokosokeria (korostaa lohen makua paremmin kuin valkoinen sokeri ja suola imeytyy paremmin) ja lopuksi karkeaa merisuolaa runsaasti fileen peitoksi. Pidä lohifilettä 1 vuorokausi jääkaapissa. Pyyhi "marinoinnin" jälkeen ylimääräiset suolat pois.

3. Graavilohta konjakilla, viskillä tai jallulla

Kohmeisen lohen siivutusvaiheessa sipaise pullasutilla muutama rkl konjakkia siivujen pintaan ja anna marinoitua hetki ja voit tarjoilla todella upean makuista konjakkista suolalohta (parempaa kuin kylmäsavulohi). Voit myös käyttää savunmakuista viskiä konjakin sijasta. Jallukin käy paremman puutteessa, eikä makueroa paljon huomaa. Koristeena ja piristeena käyvät raastettu (hyvin pestyn) limen tai sitruunan kuori ja tilli.

Mukava tietää:

Graavilohta voi tuunata monin eri maustein makua ja vaihtelua tuomaan.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet