Friteerattua ahventa remouladekastikkeella

Mikko Karvonen

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Ahven, Siika, Kuha

Raaka-aineet:

Kastike Raaka-aineet

100 g Majoneesia

40 g Suolakurkkua

20 g Salottisipulia

Hienonnettuja yrttejä, kuten persilja, ruohosipuli, rakuuna, jne

10 g Valutettua kaprista

Hieman anjoviksen lientä

Kala Raaka-aineet

n. 600 g Ahvenfileetä

2 dl Olutta, kivennäisvettä tai kuivaa siideriä

100 g Vehnäjauhoja

1 kpl Kananmunan keltuaista

50 g Voita

Suolaa

Pippuria

Öljyä friteeraamiseen

Ohjeet:

Kastike/valmistus: Valmista majoneesi ja lisää kaikki aineet pieneksi pilkottuna. Anna maustua jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua. Voit halutessasi lisätä myös keitettyä kananmunaa pilkottuna.

Kala/valmistus: Valmista ensin friteeraamistaikina, jossa huoneenlämpöiseen nesteeseen sekoitetaan jauhot, keltuainen ja mausteeksi suola. Lopuksi joukkoon sekoitetaan huoneen lämpöinen, pehmyt voi kuutioina. Anna taikinan turvota puolisen tuntia huoneen lämmössä.

Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla ja jauhota. Kasta kalafileet taikinaan ja nosta ne varovasti noin 160-170 asteiseen öljyyn. Käännä fileitä paiston puolessa välin. Nosta kypsät kalat hetkeksi talouspaperin päälle valumaan. Tarjoile heti. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat ja vihreä salaatti vinaigrette -kastikkeen kera.

Mukava tietää:

Friteerattu ahven toimii parhaiten pienillä fileillä. Huolehdi turvallisuudesta työskennellessäsi kuuman öljyn kanssa. Varaa riittävän kokoinen kansi tai peite tukahduttamiseen ja varo veden roiskumista kuumaan öljyyn. Klassinen remouladekastike sopii kaikkien vaaleiden kalafileiden kaveriksi.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Friteerattua ahventa remouladekastikkeella

Mikko Karvonen

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Ahven, Siika, Kuha

Raaka-aineet:

Kastike Raaka-aineet

100 g Majoneesia

40 g Suolakurkkua

20 g Salottisipulia

Hienonnettuja yrttejä, kuten persilja, ruohosipuli, rakuuna, jne

10 g Valutettua kaprista

Hieman anjoviksen lientä

Kala Raaka-aineet

n. 600 g Ahvenfileetä

2 dl Olutta, kivennäisvettä tai kuivaa siideriä

100 g Vehnäjauhoja

1 kpl Kananmunan keltuaista

50 g Voita

Suolaa

Pippuria

Öljyä friteeraamiseen

Ohjeet:

Kastike/valmistus: Valmista majoneesi ja lisää kaikki aineet pieneksi pilkottuna. Anna maustua jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua. Voit halutessasi lisätä myös keitettyä kananmunaa pilkottuna.

Kala/valmistus: Valmista ensin friteeraamistaikina, jossa huoneenlämpöiseen nesteeseen sekoitetaan jauhot, keltuainen ja mausteeksi suola. Lopuksi joukkoon sekoitetaan huoneen lämpöinen, pehmyt voi kuutioina. Anna taikinan turvota puolisen tuntia huoneen lämmössä.

Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla ja jauhota. Kasta kalafileet taikinaan ja nosta ne varovasti noin 160-170 asteiseen öljyyn. Käännä fileitä paiston puolessa välin. Nosta kypsät kalat hetkeksi talouspaperin päälle valumaan. Tarjoile heti. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat ja vihreä salaatti vinaigrette -kastikkeen kera.

Mukava tietää:

Friteerattu ahven toimii parhaiten pienillä fileillä. Huolehdi turvallisuudesta työskennellessäsi kuuman öljyn kanssa. Varaa riittävän kokoinen kansi tai peite tukahduttamiseen ja varo veden roiskumista kuumaan öljyyn. Klassinen remouladekastike sopii kaikkien vaaleiden kalafileiden kaveriksi.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Friteerattua ahventa remouladekastikkeella

Mikko Karvonen

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Ahven, Siika, Kuha

Raaka-aineet:

Kastike Raaka-aineet

100 g Majoneesia

40 g Suolakurkkua

20 g Salottisipulia

Hienonnettuja yrttejä, kuten persilja, ruohosipuli, rakuuna, jne

10 g Valutettua kaprista

Hieman anjoviksen lientä

Kala Raaka-aineet

n. 600 g Ahvenfileetä

2 dl Olutta, kivennäisvettä tai kuivaa siideriä

100 g Vehnäjauhoja

1 kpl Kananmunan keltuaista

50 g Voita

Suolaa

Pippuria

Öljyä friteeraamiseen

Ohjeet:

Kastike/valmistus: Valmista majoneesi ja lisää kaikki aineet pieneksi pilkottuna. Anna maustua jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua. Voit halutessasi lisätä myös keitettyä kananmunaa pilkottuna.

Kala/valmistus: Valmista ensin friteeraamistaikina, jossa huoneenlämpöiseen nesteeseen sekoitetaan jauhot, keltuainen ja mausteeksi suola. Lopuksi joukkoon sekoitetaan huoneen lämpöinen, pehmyt voi kuutioina. Anna taikinan turvota puolisen tuntia huoneen lämmössä.

Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla ja jauhota. Kasta kalafileet taikinaan ja nosta ne varovasti noin 160-170 asteiseen öljyyn. Käännä fileitä paiston puolessa välin. Nosta kypsät kalat hetkeksi talouspaperin päälle valumaan. Tarjoile heti. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat ja vihreä salaatti vinaigrette -kastikkeen kera.

Mukava tietää:

Friteerattu ahven toimii parhaiten pienillä fileillä. Huolehdi turvallisuudesta työskennellessäsi kuuman öljyn kanssa. Varaa riittävän kokoinen kansi tai peite tukahduttamiseen ja varo veden roiskumista kuumaan öljyyn. Klassinen remouladekastike sopii kaikkien vaaleiden kalafileiden kaveriksi.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet