Flatbread pizza grillatulla lohella

Ruokamies Joonas Hämäläinen kuva: Joonas Hämäläinen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

Flatbread:

300 g turkkilaista jogurttia

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

1 ½ tl suolaa

(vettä)

Grillattu lohi:

400 g Hätälän lohifileetä

merisuolaa

Tillicreme fraiche:

1 prk ranskankermaa

½ grillattu sitruuna

kourallinen tilliä

suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

Rucolaa ja hienonnettua ruohosipulia

Ohjeet:

Flatbread:

Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Lisää jauhojen joukkoon jogurtti ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos koostumus on liian kuiva. Vaivaa taikinaa pöydällä, kunnes se on tasaista. Ylimääräistä vaivaamista ei tarvita! Leikkaa taikina 4 osaan ja pyörittele palloiksi. Kaulitse taikinapallot ohuiksi leiviksi ja grillaa pari minuuttia puoleltaan.

Grillattu lohi:

Pyyhi lohifilee kuivaksi ja mausta suolalla molemmin puolin. Anna maustua 15 minuuttia ennen grillaamista. Grillaa nahkapuoli alaspäin keskilämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes lohi alkaa kypsyä myös reunoilta. Käännä ja grillaa vielä muutaman minuutin ajan haluttuun kypsyyteen. Lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä vielä hieman punertava. Anna vetäytyä hetki ja revi lohi syynsuuntaisesti lautasella. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

Tillicreme fraiche:

Grillaa sitruunanpuolikas leikkauspinta alaspäin kuumassa grillissä, kunnes sitruuna on pehmennyt. Hienonna tilli ja sekoita ranskankerman joukkoon. Purista sekaan grillatun sitruunan mehu ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Flatbread pizza grillatulla lohella

Ruokamies Joonas Hämäläinen kuva: Joonas Hämäläinen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

Flatbread:

300 g turkkilaista jogurttia

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

1 ½ tl suolaa

(vettä)

Grillattu lohi:

400 g Hätälän lohifileetä

merisuolaa

Tillicreme fraiche:

1 prk ranskankermaa

½ grillattu sitruuna

kourallinen tilliä

suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

Rucolaa ja hienonnettua ruohosipulia

Ohjeet:

Flatbread:

Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Lisää jauhojen joukkoon jogurtti ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos koostumus on liian kuiva. Vaivaa taikinaa pöydällä, kunnes se on tasaista. Ylimääräistä vaivaamista ei tarvita! Leikkaa taikina 4 osaan ja pyörittele palloiksi. Kaulitse taikinapallot ohuiksi leiviksi ja grillaa pari minuuttia puoleltaan.

Grillattu lohi:

Pyyhi lohifilee kuivaksi ja mausta suolalla molemmin puolin. Anna maustua 15 minuuttia ennen grillaamista. Grillaa nahkapuoli alaspäin keskilämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes lohi alkaa kypsyä myös reunoilta. Käännä ja grillaa vielä muutaman minuutin ajan haluttuun kypsyyteen. Lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä vielä hieman punertava. Anna vetäytyä hetki ja revi lohi syynsuuntaisesti lautasella. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

Tillicreme fraiche:

Grillaa sitruunanpuolikas leikkauspinta alaspäin kuumassa grillissä, kunnes sitruuna on pehmennyt. Hienonna tilli ja sekoita ranskankerman joukkoon. Purista sekaan grillatun sitruunan mehu ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Flatbread pizza grillatulla lohella

Ruokamies Joonas Hämäläinen kuva: Joonas Hämäläinen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

Flatbread:

300 g turkkilaista jogurttia

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

1 ½ tl suolaa

(vettä)

Grillattu lohi:

400 g Hätälän lohifileetä

merisuolaa

Tillicreme fraiche:

1 prk ranskankermaa

½ grillattu sitruuna

kourallinen tilliä

suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

Rucolaa ja hienonnettua ruohosipulia

Ohjeet:

Flatbread:

Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Lisää jauhojen joukkoon jogurtti ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos koostumus on liian kuiva. Vaivaa taikinaa pöydällä, kunnes se on tasaista. Ylimääräistä vaivaamista ei tarvita! Leikkaa taikina 4 osaan ja pyörittele palloiksi. Kaulitse taikinapallot ohuiksi leiviksi ja grillaa pari minuuttia puoleltaan.

Grillattu lohi:

Pyyhi lohifilee kuivaksi ja mausta suolalla molemmin puolin. Anna maustua 15 minuuttia ennen grillaamista. Grillaa nahkapuoli alaspäin keskilämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes lohi alkaa kypsyä myös reunoilta. Käännä ja grillaa vielä muutaman minuutin ajan haluttuun kypsyyteen. Lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä vielä hieman punertava. Anna vetäytyä hetki ja revi lohi syynsuuntaisesti lautasella. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

Tillicreme fraiche:

Grillaa sitruunanpuolikas leikkauspinta alaspäin kuumassa grillissä, kunnes sitruuna on pehmennyt. Hienonna tilli ja sekoita ranskankerman joukkoon. Purista sekaan grillatun sitruunan mehu ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet