Fish and Chips

Hätälä Oy

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Turska

Raaka-aineet:

  • 800 g Hätälän nahatonta turskaselkäfileetä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl pilsneriä
  • 2 kpl kananmunia
  • cayennepippuria
  • suolaa
  • syväpaistoöljyä
  • 300 g kuorellista perunaa
  • 300 g kuorellista palsternakkaa
  • 300 g bataattia

Resepti:

Leikkaa turskaselkäfileet reiluiksi paloiksi ja mausta suolalla. Pese perunat, palsternakat ja bataatti huolellisesti, mutta älä kuori. Leikkaa paksuhkoiksi tangoiksi ja laita kylmään veteen likoamaan. Valmista frityyritaikina. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset, pilsneri ja vehnäjauhot. Anna hieman turvota ja lisää joukkoon vaahdotetut valkuaiset. Mausta suolalla ja cayennepippurilla. Kuumenna syväpaistoöljy 180-asteiseksi. Valuta ja kuivaa juurekset erittäin huolellisesti. Friteeraa juurekset kahteen kertaa, ensimmäisellä kerralla kaikki lajikkeet erikseen n. 2–3 minuuttia. Toisella kerralla yhdistä kaikki juurekset ja kypsennä kunnes ovat rapeita ja kauniin ruskeita. Valuta ja mausta suolalla. Kasta kalapalat frityyritaikinassa ja kypsennä kunnes pinta on rapea ja kauniin ruskea.

Tarjoa esimerkiksi pesto- tai kaprismajoneesin kanssa.

Mukava tietää:

Hätälän turskaselkäfilee on MSC-sertifioitua ja se tuodaan Pohjois-Norjasta tuoreista pyynneistä. Turska on erittäin suosittu ruokakala ja sen liha on maukasta, mehevän vaaleaa ja isosyistä. Turskan liha on erittäin vähärasvaista ja hyvin proteiinipitoista. Ruodottomanan ja nahattoman tuotteena turskaselkäfilee on helppo valmistaa ja käy monenlaiseen ruoanlaittoon. Fish and chips valmistetaan englantilaiseen tapaan perinteisesti turskasta ja valmis annos kääritään päivän sanomalehteen.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Fish and Chips

Hätälä Oy

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Turska

Raaka-aineet:

  • 800 g Hätälän nahatonta turskaselkäfileetä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl pilsneriä
  • 2 kpl kananmunia
  • cayennepippuria
  • suolaa
  • syväpaistoöljyä
  • 300 g kuorellista perunaa
  • 300 g kuorellista palsternakkaa
  • 300 g bataattia

Resepti:

Leikkaa turskaselkäfileet reiluiksi paloiksi ja mausta suolalla. Pese perunat, palsternakat ja bataatti huolellisesti, mutta älä kuori. Leikkaa paksuhkoiksi tangoiksi ja laita kylmään veteen likoamaan. Valmista frityyritaikina. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset, pilsneri ja vehnäjauhot. Anna hieman turvota ja lisää joukkoon vaahdotetut valkuaiset. Mausta suolalla ja cayennepippurilla. Kuumenna syväpaistoöljy 180-asteiseksi. Valuta ja kuivaa juurekset erittäin huolellisesti. Friteeraa juurekset kahteen kertaa, ensimmäisellä kerralla kaikki lajikkeet erikseen n. 2–3 minuuttia. Toisella kerralla yhdistä kaikki juurekset ja kypsennä kunnes ovat rapeita ja kauniin ruskeita. Valuta ja mausta suolalla. Kasta kalapalat frityyritaikinassa ja kypsennä kunnes pinta on rapea ja kauniin ruskea.

Tarjoa esimerkiksi pesto- tai kaprismajoneesin kanssa.

Mukava tietää:

Hätälän turskaselkäfilee on MSC-sertifioitua ja se tuodaan Pohjois-Norjasta tuoreista pyynneistä. Turska on erittäin suosittu ruokakala ja sen liha on maukasta, mehevän vaaleaa ja isosyistä. Turskan liha on erittäin vähärasvaista ja hyvin proteiinipitoista. Ruodottomanan ja nahattoman tuotteena turskaselkäfilee on helppo valmistaa ja käy monenlaiseen ruoanlaittoon. Fish and chips valmistetaan englantilaiseen tapaan perinteisesti turskasta ja valmis annos kääritään päivän sanomalehteen.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet

Fish and Chips

Hätälä Oy

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Turska

Raaka-aineet:

  • 800 g Hätälän nahatonta turskaselkäfileetä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl pilsneriä
  • 2 kpl kananmunia
  • cayennepippuria
  • suolaa
  • syväpaistoöljyä
  • 300 g kuorellista perunaa
  • 300 g kuorellista palsternakkaa
  • 300 g bataattia

Resepti:

Leikkaa turskaselkäfileet reiluiksi paloiksi ja mausta suolalla. Pese perunat, palsternakat ja bataatti huolellisesti, mutta älä kuori. Leikkaa paksuhkoiksi tangoiksi ja laita kylmään veteen likoamaan. Valmista frityyritaikina. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset, pilsneri ja vehnäjauhot. Anna hieman turvota ja lisää joukkoon vaahdotetut valkuaiset. Mausta suolalla ja cayennepippurilla. Kuumenna syväpaistoöljy 180-asteiseksi. Valuta ja kuivaa juurekset erittäin huolellisesti. Friteeraa juurekset kahteen kertaa, ensimmäisellä kerralla kaikki lajikkeet erikseen n. 2–3 minuuttia. Toisella kerralla yhdistä kaikki juurekset ja kypsennä kunnes ovat rapeita ja kauniin ruskeita. Valuta ja mausta suolalla. Kasta kalapalat frityyritaikinassa ja kypsennä kunnes pinta on rapea ja kauniin ruskea.

Tarjoa esimerkiksi pesto- tai kaprismajoneesin kanssa.

Mukava tietää:

Hätälän turskaselkäfilee on MSC-sertifioitua ja se tuodaan Pohjois-Norjasta tuoreista pyynneistä. Turska on erittäin suosittu ruokakala ja sen liha on maukasta, mehevän vaaleaa ja isosyistä. Turskan liha on erittäin vähärasvaista ja hyvin proteiinipitoista. Ruodottomanan ja nahattoman tuotteena turskaselkäfilee on helppo valmistaa ja käy monenlaiseen ruoanlaittoon. Fish and chips valmistetaan englantilaiseen tapaan perinteisesti turskasta ja valmis annos kääritään päivän sanomalehteen.

HAE RESEPTEJÄ HAKUSANALLA:

Suosittele

Reseptiin liittyvät tuotteet