Mikko Karvonen
4 Annosta
20 minuuttia
Reseptiin käyvät kalalajit: Ahven, Kuha
1 rkl Voita
½ kpl Sipulia
½ l Kalalientä
250 g Perunaa (kiinteä)
1 kpl Porkkanaa
10 kpl Kokonaista pippuria
1 kpl Laakerinlehteä
n.300 g Ahvenfileetä
2 dl Kermaa
Tilliä koristeeksi
Sulata voi kattilassa ja kuullota pilkottu sipuli. Lisää kalaliemi ja paloitellut perunat ja porkkanat, laakerinlehti ja pippurit. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä ja lisää kuutioidut ahvenpalaset tai jos fileet ovat pieniä, niin ne voi kääriä rullalle ja lisätä keittoon sellaisenaan. Älä keitä enää, vaan anna kalan kypsyä kuumassa liemessä ja lisää lopuksi kerma.
Herkuttelijat vielä voivat täydentää makua nokareella voita. Koristele tillillä.
Kermana käytän mielelläni oikeaa, aitoa kermaa, näin saan tuotteisiin aidon maun. Tarjoile tuoreen ruisleivän kera.
Ahven on Suomen yleisin kalalaji ja se on hyvin maukas. Ahvenkeiton ja kaikkien kalakeittojen salaisuus on itse tehdyssä kalaliemessä. Kalalientä voi tehdä isomman erän kerralla ja pakastaa tulevia keittoja varten.
Mikko Karvonen
4 Annosta
20 minuuttia
Reseptiin käyvät kalalajit: Ahven, Kuha
1 rkl Voita
½ kpl Sipulia
½ l Kalalientä
250 g Perunaa (kiinteä)
1 kpl Porkkanaa
10 kpl Kokonaista pippuria
1 kpl Laakerinlehteä
n.300 g Ahvenfileetä
2 dl Kermaa
Tilliä koristeeksi
Sulata voi kattilassa ja kuullota pilkottu sipuli. Lisää kalaliemi ja paloitellut perunat ja porkkanat, laakerinlehti ja pippurit. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä ja lisää kuutioidut ahvenpalaset tai jos fileet ovat pieniä, niin ne voi kääriä rullalle ja lisätä keittoon sellaisenaan. Älä keitä enää, vaan anna kalan kypsyä kuumassa liemessä ja lisää lopuksi kerma.
Herkuttelijat vielä voivat täydentää makua nokareella voita. Koristele tillillä.
Kermana käytän mielelläni oikeaa, aitoa kermaa, näin saan tuotteisiin aidon maun. Tarjoile tuoreen ruisleivän kera.
Ahven on Suomen yleisin kalalaji ja se on hyvin maukas. Ahvenkeiton ja kaikkien kalakeittojen salaisuus on itse tehdyssä kalaliemessä. Kalalientä voi tehdä isomman erän kerralla ja pakastaa tulevia keittoja varten.
Mikko Karvonen
4 Annosta
20 minuuttia
Reseptiin käyvät kalalajit: Ahven, Kuha
1 rkl Voita
½ kpl Sipulia
½ l Kalalientä
250 g Perunaa (kiinteä)
1 kpl Porkkanaa
10 kpl Kokonaista pippuria
1 kpl Laakerinlehteä
n.300 g Ahvenfileetä
2 dl Kermaa
Tilliä koristeeksi
Sulata voi kattilassa ja kuullota pilkottu sipuli. Lisää kalaliemi ja paloitellut perunat ja porkkanat, laakerinlehti ja pippurit. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä ja lisää kuutioidut ahvenpalaset tai jos fileet ovat pieniä, niin ne voi kääriä rullalle ja lisätä keittoon sellaisenaan. Älä keitä enää, vaan anna kalan kypsyä kuumassa liemessä ja lisää lopuksi kerma.
Herkuttelijat vielä voivat täydentää makua nokareella voita. Koristele tillillä.
Kermana käytän mielelläni oikeaa, aitoa kermaa, näin saan tuotteisiin aidon maun. Tarjoile tuoreen ruisleivän kera.
Ahven on Suomen yleisin kalalaji ja se on hyvin maukas. Ahvenkeiton ja kaikkien kalakeittojen salaisuus on itse tehdyssä kalaliemessä. Kalalientä voi tehdä isomman erän kerralla ja pakastaa tulevia keittoja varten.