Yrttikuorrutettu kuha sitruunaperunoilla

Peggy Thomas / Peggyn pieni punainen keittiö

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Kuha

Raaka-aineet:

Yrttikuorrutettu kuha

750 g Hätälän Kuhafilee
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku persiljaa
1/2 ruukkua timjamia
1 iso rosmariinin oksa
Ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl pankojauhoja

Sitruunaperunat

800 g valmiiksi pestyjä pieniä siikli-perunoita
1 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan kuori raastettuna
Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
100 g fetaa

Ohjeet:

Yrttikuorrutettu kuha

1. Yhdistä yrtit, kuorittu valkosipuli ja oliiviöljy. Hienonna seos esim. sauvasekoittimella sileäksi.
2. Mausta kuhafileet suolalla ja mustapippurilla. Nosta kalapalat uunivuokaan esipaistettujen perunoiden ja fetan kanssa.
3. Lusikoi yrttiöljyä ja pankojauhoa fileiden pintaan. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.

Sitruunaperunat

1. Leikkaa perunat kuorineen keskeltä halki ja huuhtele viileän veden alla.
2. Taputtele kuivaksi esim. talouspaperilla ja siirrä perunat uunivuokaan.
3. Kaada vuokaan oliiviöljy. Huuhtele sitruuna ja raasta keltaista kuorta joukkoon.
4. Mausta perunat suolalla ja pippurilla, ja sekoita. Murenna fetajuustoa perunoiden päälle.
5. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tee sillä aikaa yrttimarinadi kalalle.
6. Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpötila 180 asteeseen. Asettele kalapalat vuokaan.
7. Lisää yrttiöljy ja pankojauhot fileiden pintaan. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä kala.
8. Koristele mielesi mukaan, esim. tuoreilla yrteillä ja sitruunanlohkoilla.

Mukava tietää:

Yrtit korostavat hienostuneesti kotimaisen kuhan makua. Kun valmistaa samalla uunivuoalla kuhan seuraksi pirteän sitruunaiset perunat, ihanan keväinen makusinfonia on valmis – reilussa puolessa tunnissa!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Yrttikuorrutettu kuha sitruunaperunoilla

Peggy Thomas / Peggyn pieni punainen keittiö

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Kuha

Raaka-aineet:

Yrttikuorrutettu kuha

750 g Hätälän Kuhafilee
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku persiljaa
1/2 ruukkua timjamia
1 iso rosmariinin oksa
Ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl pankojauhoja

Sitruunaperunat

800 g valmiiksi pestyjä pieniä siikli-perunoita
1 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan kuori raastettuna
Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
100 g fetaa

Ohjeet:

Yrttikuorrutettu kuha

1. Yhdistä yrtit, kuorittu valkosipuli ja oliiviöljy. Hienonna seos esim. sauvasekoittimella sileäksi.
2. Mausta kuhafileet suolalla ja mustapippurilla. Nosta kalapalat uunivuokaan esipaistettujen perunoiden ja fetan kanssa.
3. Lusikoi yrttiöljyä ja pankojauhoa fileiden pintaan. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.

Sitruunaperunat

1. Leikkaa perunat kuorineen keskeltä halki ja huuhtele viileän veden alla.
2. Taputtele kuivaksi esim. talouspaperilla ja siirrä perunat uunivuokaan.
3. Kaada vuokaan oliiviöljy. Huuhtele sitruuna ja raasta keltaista kuorta joukkoon.
4. Mausta perunat suolalla ja pippurilla, ja sekoita. Murenna fetajuustoa perunoiden päälle.
5. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tee sillä aikaa yrttimarinadi kalalle.
6. Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpötila 180 asteeseen. Asettele kalapalat vuokaan.
7. Lisää yrttiöljy ja pankojauhot fileiden pintaan. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä kala.
8. Koristele mielesi mukaan, esim. tuoreilla yrteillä ja sitruunanlohkoilla.

Mukava tietää:

Yrtit korostavat hienostuneesti kotimaisen kuhan makua. Kun valmistaa samalla uunivuoalla kuhan seuraksi pirteän sitruunaiset perunat, ihanan keväinen makusinfonia on valmis – reilussa puolessa tunnissa!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Yrttikuorrutettu kuha sitruunaperunoilla

Peggy Thomas / Peggyn pieni punainen keittiö

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Kuha

Raaka-aineet:

Yrttikuorrutettu kuha

750 g Hätälän Kuhafilee
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku persiljaa
1/2 ruukkua timjamia
1 iso rosmariinin oksa
Ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl pankojauhoja

Sitruunaperunat

800 g valmiiksi pestyjä pieniä siikli-perunoita
1 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan kuori raastettuna
Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
100 g fetaa

Ohjeet:

Yrttikuorrutettu kuha

1. Yhdistä yrtit, kuorittu valkosipuli ja oliiviöljy. Hienonna seos esim. sauvasekoittimella sileäksi.
2. Mausta kuhafileet suolalla ja mustapippurilla. Nosta kalapalat uunivuokaan esipaistettujen perunoiden ja fetan kanssa.
3. Lusikoi yrttiöljyä ja pankojauhoa fileiden pintaan. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.

Sitruunaperunat

1. Leikkaa perunat kuorineen keskeltä halki ja huuhtele viileän veden alla.
2. Taputtele kuivaksi esim. talouspaperilla ja siirrä perunat uunivuokaan.
3. Kaada vuokaan oliiviöljy. Huuhtele sitruuna ja raasta keltaista kuorta joukkoon.
4. Mausta perunat suolalla ja pippurilla, ja sekoita. Murenna fetajuustoa perunoiden päälle.
5. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tee sillä aikaa yrttimarinadi kalalle.
6. Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpötila 180 asteeseen. Asettele kalapalat vuokaan.
7. Lisää yrttiöljy ja pankojauhot fileiden pintaan. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä kala.
8. Koristele mielesi mukaan, esim. tuoreilla yrteillä ja sitruunanlohkoilla.

Mukava tietää:

Yrtit korostavat hienostuneesti kotimaisen kuhan makua. Kun valmistaa samalla uunivuoalla kuhan seuraksi pirteän sitruunaiset perunat, ihanan keväinen makusinfonia on valmis – reilussa puolessa tunnissa!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele