Voileipäkakku

Mikko Karvonen

6 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Siika, Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

Pohja

1 kpl Tummaa vuokaleipää vaakaviipaleina

1kpl Vaaleaa vuokaleipää vaakaviipaleena

Noin 200 g Lämminsavustettua lohta tai kirjolohta

Noin 120 g Lämminsavustettua siikaa

4 dl Majoneesia Hätälän ohjeen mukaan ohje tästä 

2 kpl Keskikokoista sipulia

1 kpl Varsiselleriä

6 kpl Keitetyn kananmunan valkuaista

1 pnt Tilliä

500 g Smetanaa

Kostutusliemi

2,5 dl Vettä

1 kpl Kalaliemikuutio

1DL Valkoviini

½ kpl Sitruunan mehua

2 kpl Laakerinlehtiä

1 kpl Sipulia

2 kpl Valkosipulin kynttä

5 kpl Kokonaista mustapippuria

¼ osa Vaniljatankoa

Koristelu (vaihtoehto)

1 pnt Tilliä

1nip Kevätsipulia

150 g Kylmäsavulohta

200 g Tuorejuustoa (voi olla maustamatonta tai vaikka savulohituorejuustoa)

100 g Smetanaa

100 g Siian mätiä

Ohjeet:

Kuumenna kattilassa liemiraaka-aineet, sipuli reilunkokoisiksi pilkottuna ja vaniljatanko halkaistuna. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, siivilöi ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi.

Murenna toiseen kulhoon lämminsavulohi ja toiseen lämminsavu siika. Lisää molempiin sipuli – ja tillihaketta sekä sitruunamehua ja majoneesia samassa suhteessa kuin mitä astioissa on kalaa. Lisää pieniä varsisellerikuutiota lohimassaan ja hakattua kanan munan valkuaista siikamassaan. Sekoita massat ja tarkista maku, kuten suolaisuus ja korjaa tarvittaessa. Laita massat jääkaappiin hetkeksi.

Leikkaa leivästä reunat pois. Tarkista, että ne mahtuvat valitsemaasi vuoan muotoon, joka voi olla muukin kuin suorakaide. Vuoraa vuoka tuorekelmulla, joka helpottaa kakun poistamista vuoasta. Aseta tumma leipä pohjimmaiseksi ja päällimmäiseksi. Vaaleaa ja tummaa leipää tulee vuorotellen ja jokaista kerrosta kostutetaan reilusti. Väliin tulee kaksi kerrosta lohimassaa ja keskelle yksi kerros siikamassaa.

Kun päällimmäinenkin kerros on kostutettu, käännetään tuorelemu päälle ja laitetaan kevyt 0,8-1,0 kg paino päälle. Annetaan kakun maustua jääkaapissa vähintään 12 tuntia. Tässä ajassa myös kakun kostutusliemi jakautuu tasaisesti kakkuun.

Koristelua varten kumoa kakku leikkuulaudalle ja sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla sekä vaikka sitruunamehulla ja tillillä. Levitä kakun ensimmäinen kerros lastalla, joka toimii tasoituskerroksena ja johon nyt koristeet tarttuvat hyvin. Tästä eteenpäin on tekijällä valtuudet toteuttaa kakku oman mielen mukaan. Kakku säilyy hyvin kelmulla peitettynä jääkaapissa noin 2-3 vuorokautta.

Mukava tietää:

Kukaan ei ole seppä syntyessään, jos kakun teko tuntuu epävarmalta, kannattaa tehdä ensin pienempi testiversio. Koristeluita on niin monta kuin tekijääkin. Joku voi tykätä pelkistetystä tyylistä, jossa koristeluna ovat kauniit pursotukset ja muutama yrtti koristeena. Jos pursotus tuntuu vaikealta, niin kakun voi kuorruttaa kokonaan koristeraaka-aineilla. Majoneesia voi aina valmistaa reilusti. Jos jotain raaka-ainetta kuten esim. katkarapuja jää yli, saa siitä helposti vaikka Toast Skagenin iltapalaksi.

Tässä ohjeessa, jos missä valmistusajat ovat suuntaa antavia. Varmista hyvä lopputulos lukemalla ensin reseptin kauttaaltaan läpi, niin että ymmärtää milloin ja miksi mitäkin tehdään.

Suosittele

Voileipäkakku

Mikko Karvonen

6 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Siika, Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

Pohja

1 kpl Tummaa vuokaleipää vaakaviipaleina

1kpl Vaaleaa vuokaleipää vaakaviipaleena

Noin 200 g Lämminsavustettua lohta tai kirjolohta

Noin 120 g Lämminsavustettua siikaa

4 dl Majoneesia Hätälän ohjeen mukaan ohje tästä 

2 kpl Keskikokoista sipulia

1 kpl Varsiselleriä

6 kpl Keitetyn kananmunan valkuaista

1 pnt Tilliä

500 g Smetanaa

Kostutusliemi

2,5 dl Vettä

1 kpl Kalaliemikuutio

1DL Valkoviini

½ kpl Sitruunan mehua

2 kpl Laakerinlehtiä

1 kpl Sipulia

2 kpl Valkosipulin kynttä

5 kpl Kokonaista mustapippuria

¼ osa Vaniljatankoa

Koristelu (vaihtoehto)

1 pnt Tilliä

1nip Kevätsipulia

150 g Kylmäsavulohta

200 g Tuorejuustoa (voi olla maustamatonta tai vaikka savulohituorejuustoa)

100 g Smetanaa

100 g Siian mätiä

Ohjeet:

Kuumenna kattilassa liemiraaka-aineet, sipuli reilunkokoisiksi pilkottuna ja vaniljatanko halkaistuna. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, siivilöi ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi.

Murenna toiseen kulhoon lämminsavulohi ja toiseen lämminsavu siika. Lisää molempiin sipuli – ja tillihaketta sekä sitruunamehua ja majoneesia samassa suhteessa kuin mitä astioissa on kalaa. Lisää pieniä varsisellerikuutiota lohimassaan ja hakattua kanan munan valkuaista siikamassaan. Sekoita massat ja tarkista maku, kuten suolaisuus ja korjaa tarvittaessa. Laita massat jääkaappiin hetkeksi.

Leikkaa leivästä reunat pois. Tarkista, että ne mahtuvat valitsemaasi vuoan muotoon, joka voi olla muukin kuin suorakaide. Vuoraa vuoka tuorekelmulla, joka helpottaa kakun poistamista vuoasta. Aseta tumma leipä pohjimmaiseksi ja päällimmäiseksi. Vaaleaa ja tummaa leipää tulee vuorotellen ja jokaista kerrosta kostutetaan reilusti. Väliin tulee kaksi kerrosta lohimassaa ja keskelle yksi kerros siikamassaa.

Kun päällimmäinenkin kerros on kostutettu, käännetään tuorelemu päälle ja laitetaan kevyt 0,8-1,0 kg paino päälle. Annetaan kakun maustua jääkaapissa vähintään 12 tuntia. Tässä ajassa myös kakun kostutusliemi jakautuu tasaisesti kakkuun.

Koristelua varten kumoa kakku leikkuulaudalle ja sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla sekä vaikka sitruunamehulla ja tillillä. Levitä kakun ensimmäinen kerros lastalla, joka toimii tasoituskerroksena ja johon nyt koristeet tarttuvat hyvin. Tästä eteenpäin on tekijällä valtuudet toteuttaa kakku oman mielen mukaan. Kakku säilyy hyvin kelmulla peitettynä jääkaapissa noin 2-3 vuorokautta.

Mukava tietää:

Kukaan ei ole seppä syntyessään, jos kakun teko tuntuu epävarmalta, kannattaa tehdä ensin pienempi testiversio. Koristeluita on niin monta kuin tekijääkin. Joku voi tykätä pelkistetystä tyylistä, jossa koristeluna ovat kauniit pursotukset ja muutama yrtti koristeena. Jos pursotus tuntuu vaikealta, niin kakun voi kuorruttaa kokonaan koristeraaka-aineilla. Majoneesia voi aina valmistaa reilusti. Jos jotain raaka-ainetta kuten esim. katkarapuja jää yli, saa siitä helposti vaikka Toast Skagenin iltapalaksi.

Tässä ohjeessa, jos missä valmistusajat ovat suuntaa antavia. Varmista hyvä lopputulos lukemalla ensin reseptin kauttaaltaan läpi, niin että ymmärtää milloin ja miksi mitäkin tehdään.

Suosittele

Voileipäkakku

Mikko Karvonen

6 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Siika, Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

Pohja

1 kpl Tummaa vuokaleipää vaakaviipaleina

1kpl Vaaleaa vuokaleipää vaakaviipaleena

Noin 200 g Lämminsavustettua lohta tai kirjolohta

Noin 120 g Lämminsavustettua siikaa

4 dl Majoneesia Hätälän ohjeen mukaan ohje tästä 

2 kpl Keskikokoista sipulia

1 kpl Varsiselleriä

6 kpl Keitetyn kananmunan valkuaista

1 pnt Tilliä

500 g Smetanaa

Kostutusliemi

2,5 dl Vettä

1 kpl Kalaliemikuutio

1DL Valkoviini

½ kpl Sitruunan mehua

2 kpl Laakerinlehtiä

1 kpl Sipulia

2 kpl Valkosipulin kynttä

5 kpl Kokonaista mustapippuria

¼ osa Vaniljatankoa

Koristelu (vaihtoehto)

1 pnt Tilliä

1nip Kevätsipulia

150 g Kylmäsavulohta

200 g Tuorejuustoa (voi olla maustamatonta tai vaikka savulohituorejuustoa)

100 g Smetanaa

100 g Siian mätiä

Ohjeet:

Kuumenna kattilassa liemiraaka-aineet, sipuli reilunkokoisiksi pilkottuna ja vaniljatanko halkaistuna. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, siivilöi ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi.

Murenna toiseen kulhoon lämminsavulohi ja toiseen lämminsavu siika. Lisää molempiin sipuli – ja tillihaketta sekä sitruunamehua ja majoneesia samassa suhteessa kuin mitä astioissa on kalaa. Lisää pieniä varsisellerikuutiota lohimassaan ja hakattua kanan munan valkuaista siikamassaan. Sekoita massat ja tarkista maku, kuten suolaisuus ja korjaa tarvittaessa. Laita massat jääkaappiin hetkeksi.

Leikkaa leivästä reunat pois. Tarkista, että ne mahtuvat valitsemaasi vuoan muotoon, joka voi olla muukin kuin suorakaide. Vuoraa vuoka tuorekelmulla, joka helpottaa kakun poistamista vuoasta. Aseta tumma leipä pohjimmaiseksi ja päällimmäiseksi. Vaaleaa ja tummaa leipää tulee vuorotellen ja jokaista kerrosta kostutetaan reilusti. Väliin tulee kaksi kerrosta lohimassaa ja keskelle yksi kerros siikamassaa.

Kun päällimmäinenkin kerros on kostutettu, käännetään tuorelemu päälle ja laitetaan kevyt 0,8-1,0 kg paino päälle. Annetaan kakun maustua jääkaapissa vähintään 12 tuntia. Tässä ajassa myös kakun kostutusliemi jakautuu tasaisesti kakkuun.

Koristelua varten kumoa kakku leikkuulaudalle ja sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla sekä vaikka sitruunamehulla ja tillillä. Levitä kakun ensimmäinen kerros lastalla, joka toimii tasoituskerroksena ja johon nyt koristeet tarttuvat hyvin. Tästä eteenpäin on tekijällä valtuudet toteuttaa kakku oman mielen mukaan. Kakku säilyy hyvin kelmulla peitettynä jääkaapissa noin 2-3 vuorokautta.

Mukava tietää:

Kukaan ei ole seppä syntyessään, jos kakun teko tuntuu epävarmalta, kannattaa tehdä ensin pienempi testiversio. Koristeluita on niin monta kuin tekijääkin. Joku voi tykätä pelkistetystä tyylistä, jossa koristeluna ovat kauniit pursotukset ja muutama yrtti koristeena. Jos pursotus tuntuu vaikealta, niin kakun voi kuorruttaa kokonaan koristeraaka-aineilla. Majoneesia voi aina valmistaa reilusti. Jos jotain raaka-ainetta kuten esim. katkarapuja jää yli, saa siitä helposti vaikka Toast Skagenin iltapalaksi.

Tässä ohjeessa, jos missä valmistusajat ovat suuntaa antavia. Varmista hyvä lopputulos lukemalla ensin reseptin kauttaaltaan läpi, niin että ymmärtää milloin ja miksi mitäkin tehdään.

Suosittele