Valkokastike

Lähde: Larousse Gastronomique

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi, Siika, Ahven, Kuha, Lipeakala

Raaka-aineet:

40 g Voita

40 g Vehnäjauhoja

½ l Kulutusmaitoa

Suolaa ja pippuria mausteeksi

Ohjeet:

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, miedolla lämmöllä. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti kunnes jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti voihin. Kypsennä niin ettei seoksen väri muutu (ruskistu). Lisää kuumennettu maito vispilällä voimakkaasti sekoittaen, jotta kastikkeesta saadaan tasainen. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mukava tietää:

Kastikkeen makua voidaan täydentää pienellä määrällä jauhettua muskottia. Kastikkeesta voi jatkaa moneen muuhun kastikkeeseen esim. klassinen kuhaa waleskaan kuuluu mornay-kastike, joka on valkokastike juustoraasteella parannettuna.

Suosittele

Valkokastike

Lähde: Larousse Gastronomique

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi, Siika, Ahven, Kuha, Lipeakala

Raaka-aineet:

40 g Voita

40 g Vehnäjauhoja

½ l Kulutusmaitoa

Suolaa ja pippuria mausteeksi

Ohjeet:

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, miedolla lämmöllä. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti kunnes jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti voihin. Kypsennä niin ettei seoksen väri muutu (ruskistu). Lisää kuumennettu maito vispilällä voimakkaasti sekoittaen, jotta kastikkeesta saadaan tasainen. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mukava tietää:

Kastikkeen makua voidaan täydentää pienellä määrällä jauhettua muskottia. Kastikkeesta voi jatkaa moneen muuhun kastikkeeseen esim. klassinen kuhaa waleskaan kuuluu mornay-kastike, joka on valkokastike juustoraasteella parannettuna.

Suosittele

Valkokastike

Lähde: Larousse Gastronomique

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi, Siika, Ahven, Kuha, Lipeakala

Raaka-aineet:

40 g Voita

40 g Vehnäjauhoja

½ l Kulutusmaitoa

Suolaa ja pippuria mausteeksi

Ohjeet:

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, miedolla lämmöllä. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti kunnes jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti voihin. Kypsennä niin ettei seoksen väri muutu (ruskistu). Lisää kuumennettu maito vispilällä voimakkaasti sekoittaen, jotta kastikkeesta saadaan tasainen. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mukava tietää:

Kastikkeen makua voidaan täydentää pienellä määrällä jauhettua muskottia. Kastikkeesta voi jatkaa moneen muuhun kastikkeeseen esim. klassinen kuhaa waleskaan kuuluu mornay-kastike, joka on valkokastike juustoraasteella parannettuna.

Suosittele