Uuniperuna savukalatäytteellä | Reseptit | Hätälä Oy

Uuniperuna savukala­täytteellä

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Uuniperunaa kalatäytteellä, voiko tästä ruoka juuri paremmaksi muuttua? Tässä reseptissä uuniperunat höystetään herkullisen kalaisalla kastikkeella. Vaihtoehtoja ovat uuniperuna savustetulla siialla ja uuniperuna kylmäsavulohella tai kylmäsavukirjolohella, ja molemmissa lopputulos on taatusti hyvä. Kokeile helppoa kalareseptiä!

Ainekset

4 kpl isoja, jauhoista lajiketta perunaa, esim. Rosamunda

Siikatäyte
1 prk Smetanaa
1 tl Tillihaketta
200 g Hätälän Savusiikaa
Pippuria myllystä
1 rkl Kaprista
2 rkl Sitruunamehua

Lohitäyte
1 dl Majoneesia
1 dl Kermavaahtoa
150 g Hätälän Kylmäsavulohta tai Kylmäsavukirjolohta
1 kpl Suolakurkkua

Valmistus

Pese perunat ja kääri ne folioon. Kypsennä uunissa 200 asteen lämmössä noin 45–60 minuuttia riippuen perunan koosta.

Valmista kastikkeet pilkkomalla kokonaiset raaka-aineet ja sekoittamalla kastikkeisiin.

Avaa perunoitten folio ja tee ristiviilto keskelle. Purista perunan päädyistä pakettia läjään, jolloin perunan keskelle syntyy kolo kastikkeelle. Täytä kolo kastikkeella ja koristele tuoreilla yrteillä.

Tiesitkö

Kastikkeen voi tehdä muutamaan tuntia ennen tarjoilua tai edellisenä päivänä, jolloin kastikkeen rakenne ja maut ehtivät tasaantua.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *