Turskamuhennos

Mikko Karvonen

4 Annosta

25 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Turska

Paaruoka

Raaka-aineet:

700 g Hätälän turskaselkäfileetä

Suolaa ja pippuria maustamiseen

50 g Voita

1 kpl Sipulia

Hyppysellinen Muskottipähkinää jauhettuna

2 rkl Vehnäjauhoja

2 dl Kulutusmaitoa

2 dl Kermaa

Parmesanjuustoa

Ohjeet:

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, ja kuullota pilkottusipuli sekä muskotti miedolla lämmöllä. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti kunnes jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti voihin. Kypsennä niin ettei seoksen väri muutu (ruskistu). Lisää kuumennettu maito vispilällä voimakkaasti sekoittaen, jotta kastikkeesta saadaan tasainen. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon paloiteltu turska ja raastettu parmesan juusto. Lisäkkeeksi sopii paistetut tilliperunat.

Suosittele

Turskamuhennos

Mikko Karvonen

4 Annosta

25 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Turska

Paaruoka

Raaka-aineet:

700 g Hätälän turskaselkäfileetä

Suolaa ja pippuria maustamiseen

50 g Voita

1 kpl Sipulia

Hyppysellinen Muskottipähkinää jauhettuna

2 rkl Vehnäjauhoja

2 dl Kulutusmaitoa

2 dl Kermaa

Parmesanjuustoa

Ohjeet:

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, ja kuullota pilkottusipuli sekä muskotti miedolla lämmöllä. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti kunnes jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti voihin. Kypsennä niin ettei seoksen väri muutu (ruskistu). Lisää kuumennettu maito vispilällä voimakkaasti sekoittaen, jotta kastikkeesta saadaan tasainen. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon paloiteltu turska ja raastettu parmesan juusto. Lisäkkeeksi sopii paistetut tilliperunat.

Suosittele

Turskamuhennos

Mikko Karvonen

4 Annosta

25 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Turska

Paaruoka

Raaka-aineet:

700 g Hätälän turskaselkäfileetä

Suolaa ja pippuria maustamiseen

50 g Voita

1 kpl Sipulia

Hyppysellinen Muskottipähkinää jauhettuna

2 rkl Vehnäjauhoja

2 dl Kulutusmaitoa

2 dl Kermaa

Parmesanjuustoa

Ohjeet:

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, ja kuullota pilkottusipuli sekä muskotti miedolla lämmöllä. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti kunnes jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti voihin. Kypsennä niin ettei seoksen väri muutu (ruskistu). Lisää kuumennettu maito vispilällä voimakkaasti sekoittaen, jotta kastikkeesta saadaan tasainen. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon paloiteltu turska ja raastettu parmesan juusto. Lisäkkeeksi sopii paistetut tilliperunat.

Suosittele