Suutarin ahventa | Reseptit | Hätälä Oy

Suutarin ahventa

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Suutarinlohi on perinteikäs mausteinen joulupöydän ruoka, mutta vastaavan – kenties jopa paremman – herkun voi valmistaa myös ahvenesta. Katso perinteinen resepti kotimaiselle ahvenelle ja herkuttele! Suutarin ahven sopii hyvin muidenkin juhlien kuin joulun alkupalapöytään.

Ainekset

1/2 kg Hätälän ahvenfileetä

1 dl väkiviinaetiikkaa

60 g sokeria

10 g aitoa vaniljasokeria

21/2 dl vettä

15 kpl maustepippuria

3 tl suolaa

1 kpl porkkanaa

1 kpl sipulia

5 kpl kokonaista neilikkaa

2 laakerinlehteä

Valmistus

Suolaa ahvenfileet. Fileen voi myös ”housuttaa”, joka tarkoittaa keskiruotorivin poistamista. Sekoita vesi, sokerit ja etikka. Mausta fileet suolalla ja kääri rullalle. Pilko porkkana ja sipuli viipaleiksi ja lado juurekset ja kalat astiaan kerroksittain ja kaada mauste liemi päälle. Marinointiastin on hyvä olla sen kokoinen, että kalarullat asettuvat tiiviisti toisiaan vasten. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi. Nosta kalarullat paperin päälle kuivahtamaan ja leikkaa viipaleiksi. Koristele punasipulilla.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *