Suutarin ahventa

Mikko Karvonen

Reseptiin käyvät kalalajit: Ahven

Alkuruoka

Raaka-aineet:

1/2 kg ahventa

1 dl väkiviinaetiikkaa

60 g sokeria

10 g aitoa vaniljasokeria

21/2 dl vettä

15 kpl maustepippuria

3 tl suolaa

1 kpl porkkanaa

1 kpl sipulia

5 kpl kokonaista neilikkaa

2 laakerinlehteä

Ohjeet:

Suolaa ahvenfileet. Fileen voi myös ”housuttaa”, joka tarkoittaa keskiruotorivin poistamista. Sekoita vesi, sokerit ja etikka. Mausta fileet suolalla ja kääri rullalle. Pilko porkkana ja sipuli viipaleiksi ja lado juurekset ja kalat astiaan kerroksittain ja kaada mauste liemi päälle. Marinointiastin on hyvä olla sen kokoinen, että kalarullat asettuvat tiiviisti toisiaan vasten. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi. Nosta kalarullat paperin päälle kuivahtamaan ja leikkaa viipaleiksi. Koristele punasipulilla.

Suosittele

Suutarin ahventa

Mikko Karvonen

Reseptiin käyvät kalalajit: Ahven

Alkuruoka

Raaka-aineet:

1/2 kg ahventa

1 dl väkiviinaetiikkaa

60 g sokeria

10 g aitoa vaniljasokeria

21/2 dl vettä

15 kpl maustepippuria

3 tl suolaa

1 kpl porkkanaa

1 kpl sipulia

5 kpl kokonaista neilikkaa

2 laakerinlehteä

Ohjeet:

Suolaa ahvenfileet. Fileen voi myös ”housuttaa”, joka tarkoittaa keskiruotorivin poistamista. Sekoita vesi, sokerit ja etikka. Mausta fileet suolalla ja kääri rullalle. Pilko porkkana ja sipuli viipaleiksi ja lado juurekset ja kalat astiaan kerroksittain ja kaada mauste liemi päälle. Marinointiastin on hyvä olla sen kokoinen, että kalarullat asettuvat tiiviisti toisiaan vasten. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi. Nosta kalarullat paperin päälle kuivahtamaan ja leikkaa viipaleiksi. Koristele punasipulilla.

Suosittele

Suutarin ahventa

Mikko Karvonen

Reseptiin käyvät kalalajit: Ahven

Alkuruoka

Raaka-aineet:

1/2 kg ahventa

1 dl väkiviinaetiikkaa

60 g sokeria

10 g aitoa vaniljasokeria

21/2 dl vettä

15 kpl maustepippuria

3 tl suolaa

1 kpl porkkanaa

1 kpl sipulia

5 kpl kokonaista neilikkaa

2 laakerinlehteä

Ohjeet:

Suolaa ahvenfileet. Fileen voi myös ”housuttaa”, joka tarkoittaa keskiruotorivin poistamista. Sekoita vesi, sokerit ja etikka. Mausta fileet suolalla ja kääri rullalle. Pilko porkkana ja sipuli viipaleiksi ja lado juurekset ja kalat astiaan kerroksittain ja kaada mauste liemi päälle. Marinointiastin on hyvä olla sen kokoinen, että kalarullat asettuvat tiiviisti toisiaan vasten. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi. Nosta kalarullat paperin päälle kuivahtamaan ja leikkaa viipaleiksi. Koristele punasipulilla.

Suosittele