Sushi

Mikko Karvonen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Ohjeet:

Kun nautitaan raakaa kalaa, on raaka-aineen tuoreus ehdoton edellytys onnistuneelle lopputulokselle. Muiden raaka-aineiden hankinnassa on monissa hyvin varustelluissa ruokakaupoissa oma osastonsa sushin valmistukseen. Sieltä löytyvät niin välineet kuin raaka-aineetkin sekä ohjeet.  Riisinä voi käyttää sushiriisiä tai kotimaista puuroriisiä. Ensimmäinen vaihe on riisin peseminen.Pesemisen jälkeen riisi keitetään noin 10 minuuttia ja annetaan tiivistyä kannen alla noin 15 minuuttia. Sen jälkeen riisi maustetaan riisiviinillä, riisiviinietikalla ja suolalla. Keittoajoissa kannattaa olla tarkkana, jotta riisissä säilyy kiinteä rakenne, mutta sitä pystyy myös muotoilemaan.

 Makin valmistus

1. Aseta merileväarkin kiiltävä puoli alaspäin bambu –tai silikonimaton päälle. Levitä keitetty ja jäähtynyt riisi arkin päälle.

2. Paina noin 1cm:n päähän reunasta arkin pituussuuntainen kolo, johon laitetaan esim. lohitanko, wasabitahnaa, tuorekurkkutanko jne. 3. Ota kiinni maton reunasta ja kääri arkki tiukalle rullalle.

4. Anna rullien vetäytyä jääkaapissa noin 20 minuuttia ja leikkaa rulla kahdeksaan osaan. Saat Tasakokoisia paloja kun leikkaat aina leikattavan palan puoliksi.

Nigirin valmistus

1. Leikkaa ruodottomasta kalafileestä ohuita siivuja, yleensä käytetään lohta.

2. Pyörittele kostutetuissa käsissä riisistä soikean muotoisia paloja.

3. Levitä halutessasi wasabia kalasiivun päälle

4. Aseta riisipallo kalafileen päälle ja purista kalan reunat kiinni riisiin.

Makin ja nigirin kanssa tarjoillaan soijakastiketta, wasabia ja etikassa säilöttyä inkivääriä.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Sushi

Mikko Karvonen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Ohjeet:

Kun nautitaan raakaa kalaa, on raaka-aineen tuoreus ehdoton edellytys onnistuneelle lopputulokselle. Muiden raaka-aineiden hankinnassa on monissa hyvin varustelluissa ruokakaupoissa oma osastonsa sushin valmistukseen. Sieltä löytyvät niin välineet kuin raaka-aineetkin sekä ohjeet.  Riisinä voi käyttää sushiriisiä tai kotimaista puuroriisiä. Ensimmäinen vaihe on riisin peseminen.Pesemisen jälkeen riisi keitetään noin 10 minuuttia ja annetaan tiivistyä kannen alla noin 15 minuuttia. Sen jälkeen riisi maustetaan riisiviinillä, riisiviinietikalla ja suolalla. Keittoajoissa kannattaa olla tarkkana, jotta riisissä säilyy kiinteä rakenne, mutta sitä pystyy myös muotoilemaan.

 Makin valmistus

1. Aseta merileväarkin kiiltävä puoli alaspäin bambu –tai silikonimaton päälle. Levitä keitetty ja jäähtynyt riisi arkin päälle.

2. Paina noin 1cm:n päähän reunasta arkin pituussuuntainen kolo, johon laitetaan esim. lohitanko, wasabitahnaa, tuorekurkkutanko jne. 3. Ota kiinni maton reunasta ja kääri arkki tiukalle rullalle.

4. Anna rullien vetäytyä jääkaapissa noin 20 minuuttia ja leikkaa rulla kahdeksaan osaan. Saat Tasakokoisia paloja kun leikkaat aina leikattavan palan puoliksi.

Nigirin valmistus

1. Leikkaa ruodottomasta kalafileestä ohuita siivuja, yleensä käytetään lohta.

2. Pyörittele kostutetuissa käsissä riisistä soikean muotoisia paloja.

3. Levitä halutessasi wasabia kalasiivun päälle

4. Aseta riisipallo kalafileen päälle ja purista kalan reunat kiinni riisiin.

Makin ja nigirin kanssa tarjoillaan soijakastiketta, wasabia ja etikassa säilöttyä inkivääriä.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Sushi

Mikko Karvonen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Ohjeet:

Kun nautitaan raakaa kalaa, on raaka-aineen tuoreus ehdoton edellytys onnistuneelle lopputulokselle. Muiden raaka-aineiden hankinnassa on monissa hyvin varustelluissa ruokakaupoissa oma osastonsa sushin valmistukseen. Sieltä löytyvät niin välineet kuin raaka-aineetkin sekä ohjeet.  Riisinä voi käyttää sushiriisiä tai kotimaista puuroriisiä. Ensimmäinen vaihe on riisin peseminen.Pesemisen jälkeen riisi keitetään noin 10 minuuttia ja annetaan tiivistyä kannen alla noin 15 minuuttia. Sen jälkeen riisi maustetaan riisiviinillä, riisiviinietikalla ja suolalla. Keittoajoissa kannattaa olla tarkkana, jotta riisissä säilyy kiinteä rakenne, mutta sitä pystyy myös muotoilemaan.

 Makin valmistus

1. Aseta merileväarkin kiiltävä puoli alaspäin bambu –tai silikonimaton päälle. Levitä keitetty ja jäähtynyt riisi arkin päälle.

2. Paina noin 1cm:n päähän reunasta arkin pituussuuntainen kolo, johon laitetaan esim. lohitanko, wasabitahnaa, tuorekurkkutanko jne. 3. Ota kiinni maton reunasta ja kääri arkki tiukalle rullalle.

4. Anna rullien vetäytyä jääkaapissa noin 20 minuuttia ja leikkaa rulla kahdeksaan osaan. Saat Tasakokoisia paloja kun leikkaat aina leikattavan palan puoliksi.

Nigirin valmistus

1. Leikkaa ruodottomasta kalafileestä ohuita siivuja, yleensä käytetään lohta.

2. Pyörittele kostutetuissa käsissä riisistä soikean muotoisia paloja.

3. Levitä halutessasi wasabia kalasiivun päälle

4. Aseta riisipallo kalafileen päälle ja purista kalan reunat kiinni riisiin.

Makin ja nigirin kanssa tarjoillaan soijakastiketta, wasabia ja etikassa säilöttyä inkivääriä.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele