Sinappigraavattua lohta

Mikko Karvonen

5 Annosta

15 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Alkuruoka

Raaka-aineet:

Valmistusaika: 150 min, lisäksi 24 h marinointia

300 g Lohifilee

25 g Merisuolaa

10 g Ruskeaa sokeria

Tilliä

20 g / 2tl Dijon sinappia

1 tl Piparjuurta raastettuna

Ohjeet:

Poista fileestä ruodot, mutta jätä nahka. Hiero fileen pintaan ensin sinappi, sitten merisuola ja muut aineet. Peitä tuorekelmulla ja aseta fileen päälle noin kilon paino. Anna marinoitua jääkaapissa noin vuorokausi.

Puhdista kalan pinta talouspaperilla ja leikkaa kalasta ohuita siivuja.

Kastikkeeksi sopii sitruunalla ja tilillä maustettu kermaviili tai smetana ja lisäkkeeksi ruisleipää ja voita.

Mukava tietää:

Vaihtelevuutta graavilohen maustamiseen saa myös monella muulla aineella, kuten mm. limen ja sitruunan kuorella ja raastetulla tuoreella punajuurella sekä kotimaisilla marjoilla kuten puolukka, mustaherukka ja karpalo.

Sitrushedelmien mehua ei ole kuitenkaan hyvä käyttää, koska niiden happo kypsentää kalaa. Tillistä voi hyvin käyttää myös varret ja latvaosat voi säästää koristeluun. Varret voi murskata, jotta maut irtoavat paremmin.

Suosittele

Sinappigraavattua lohta

Mikko Karvonen

5 Annosta

15 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Alkuruoka

Raaka-aineet:

Valmistusaika: 150 min, lisäksi 24 h marinointia

300 g Lohifilee

25 g Merisuolaa

10 g Ruskeaa sokeria

Tilliä

20 g / 2tl Dijon sinappia

1 tl Piparjuurta raastettuna

Ohjeet:

Poista fileestä ruodot, mutta jätä nahka. Hiero fileen pintaan ensin sinappi, sitten merisuola ja muut aineet. Peitä tuorekelmulla ja aseta fileen päälle noin kilon paino. Anna marinoitua jääkaapissa noin vuorokausi.

Puhdista kalan pinta talouspaperilla ja leikkaa kalasta ohuita siivuja.

Kastikkeeksi sopii sitruunalla ja tilillä maustettu kermaviili tai smetana ja lisäkkeeksi ruisleipää ja voita.

Mukava tietää:

Vaihtelevuutta graavilohen maustamiseen saa myös monella muulla aineella, kuten mm. limen ja sitruunan kuorella ja raastetulla tuoreella punajuurella sekä kotimaisilla marjoilla kuten puolukka, mustaherukka ja karpalo.

Sitrushedelmien mehua ei ole kuitenkaan hyvä käyttää, koska niiden happo kypsentää kalaa. Tillistä voi hyvin käyttää myös varret ja latvaosat voi säästää koristeluun. Varret voi murskata, jotta maut irtoavat paremmin.

Suosittele

Sinappigraavattua lohta

Mikko Karvonen

5 Annosta

15 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Alkuruoka

Raaka-aineet:

Valmistusaika: 150 min, lisäksi 24 h marinointia

300 g Lohifilee

25 g Merisuolaa

10 g Ruskeaa sokeria

Tilliä

20 g / 2tl Dijon sinappia

1 tl Piparjuurta raastettuna

Ohjeet:

Poista fileestä ruodot, mutta jätä nahka. Hiero fileen pintaan ensin sinappi, sitten merisuola ja muut aineet. Peitä tuorekelmulla ja aseta fileen päälle noin kilon paino. Anna marinoitua jääkaapissa noin vuorokausi.

Puhdista kalan pinta talouspaperilla ja leikkaa kalasta ohuita siivuja.

Kastikkeeksi sopii sitruunalla ja tilillä maustettu kermaviili tai smetana ja lisäkkeeksi ruisleipää ja voita.

Mukava tietää:

Vaihtelevuutta graavilohen maustamiseen saa myös monella muulla aineella, kuten mm. limen ja sitruunan kuorella ja raastetulla tuoreella punajuurella sekä kotimaisilla marjoilla kuten puolukka, mustaherukka ja karpalo.

Sitrushedelmien mehua ei ole kuitenkaan hyvä käyttää, koska niiden happo kypsentää kalaa. Tillistä voi hyvin käyttää myös varret ja latvaosat voi säästää koristeluun. Varret voi murskata, jotta maut irtoavat paremmin.

Suosittele