Silakkalaatikko

Lähde: Marja Autti, Tuula Rantanen ja Leena Stigell. Helsingin yliopiston kotitalous- ja käsityötieteiden laitos, Suomalainen ruoka- ja juhlaperinne -kurssi (Pirkanmaan ruokakulttuuri), 2000.

Reseptiin käyvät kalalajit: Silakka

Paaruoka

Raaka-aineet:

  • 300 g Hätälän silakkafileetä
  • 1 kg kiinteämaltoista perunaa tai valmiiksi viipaloidut pakasteperunat
  • suolaa ja pippuria maustamiseen
  • 1 pkt (125 g) pekonia
  • 2 kpl sipulia

Munamaito:

  • 0,5 l kulutusmaitoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 pkt (250 g) tuorejuustoa (esim. tuoreyrtti tai valkosipuli)

Ohjeet:

Leikkaa silakkafileet paloiksi. Kuori ja viipaloi perunat. Hienonna sipuli ja viipaloi pekoni. Ruskista pekoni ja sipuli pannulla. Lado voideltuun vuokaan kerroksittain ohuita perunaviipaleita, kalapaloja, sipuli-pekoniseosta, ripottele väliin mausteita. Laita päällimmäiseksi perunaviipaleita ja pinnalle loput pekoniviipaleet. Sekoita munamaidon aineet keskenään sauvasekoittimella ja kaada vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Pienennä lämpöä kypsymisen loppuvaiheessa. Tarjoile etikkapunajuurien, suolakurkun sekä tuoreen vihersalaatin kera.

Mukava tietää:

Silakka on monipuolinen, edullinen ja terveellinen raaka-aine. Se sisältää runsaasti hyviä omega-3-rasvahappoja.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Silakkalaatikko

Lähde: Marja Autti, Tuula Rantanen ja Leena Stigell. Helsingin yliopiston kotitalous- ja käsityötieteiden laitos, Suomalainen ruoka- ja juhlaperinne -kurssi (Pirkanmaan ruokakulttuuri), 2000.

Reseptiin käyvät kalalajit: Silakka

Paaruoka

Raaka-aineet:

  • 300 g Hätälän silakkafileetä
  • 1 kg kiinteämaltoista perunaa tai valmiiksi viipaloidut pakasteperunat
  • suolaa ja pippuria maustamiseen
  • 1 pkt (125 g) pekonia
  • 2 kpl sipulia

Munamaito:

  • 0,5 l kulutusmaitoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 pkt (250 g) tuorejuustoa (esim. tuoreyrtti tai valkosipuli)

Ohjeet:

Leikkaa silakkafileet paloiksi. Kuori ja viipaloi perunat. Hienonna sipuli ja viipaloi pekoni. Ruskista pekoni ja sipuli pannulla. Lado voideltuun vuokaan kerroksittain ohuita perunaviipaleita, kalapaloja, sipuli-pekoniseosta, ripottele väliin mausteita. Laita päällimmäiseksi perunaviipaleita ja pinnalle loput pekoniviipaleet. Sekoita munamaidon aineet keskenään sauvasekoittimella ja kaada vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Pienennä lämpöä kypsymisen loppuvaiheessa. Tarjoile etikkapunajuurien, suolakurkun sekä tuoreen vihersalaatin kera.

Mukava tietää:

Silakka on monipuolinen, edullinen ja terveellinen raaka-aine. Se sisältää runsaasti hyviä omega-3-rasvahappoja.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Silakkalaatikko

Lähde: Marja Autti, Tuula Rantanen ja Leena Stigell. Helsingin yliopiston kotitalous- ja käsityötieteiden laitos, Suomalainen ruoka- ja juhlaperinne -kurssi (Pirkanmaan ruokakulttuuri), 2000.

Reseptiin käyvät kalalajit: Silakka

Paaruoka

Raaka-aineet:

  • 300 g Hätälän silakkafileetä
  • 1 kg kiinteämaltoista perunaa tai valmiiksi viipaloidut pakasteperunat
  • suolaa ja pippuria maustamiseen
  • 1 pkt (125 g) pekonia
  • 2 kpl sipulia

Munamaito:

  • 0,5 l kulutusmaitoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 pkt (250 g) tuorejuustoa (esim. tuoreyrtti tai valkosipuli)

Ohjeet:

Leikkaa silakkafileet paloiksi. Kuori ja viipaloi perunat. Hienonna sipuli ja viipaloi pekoni. Ruskista pekoni ja sipuli pannulla. Lado voideltuun vuokaan kerroksittain ohuita perunaviipaleita, kalapaloja, sipuli-pekoniseosta, ripottele väliin mausteita. Laita päällimmäiseksi perunaviipaleita ja pinnalle loput pekoniviipaleet. Sekoita munamaidon aineet keskenään sauvasekoittimella ja kaada vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Pienennä lämpöä kypsymisen loppuvaiheessa. Tarjoile etikkapunajuurien, suolakurkun sekä tuoreen vihersalaatin kera.

Mukava tietää:

Silakka on monipuolinen, edullinen ja terveellinen raaka-aine. Se sisältää runsaasti hyviä omega-3-rasvahappoja.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele