Siikafilee vanilja parmesaanikastikkeella

Mikko Karvonen

4 Annosta

25 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Siika, Ahven, Kuha

Paaruoka

Raaka-aineet:

800g/4 kpl Hätälän siikafileetä

2 rkl rypsiöljyä

½ kpl Sipulia

2 kynttä Valkosipulia

½ kpl Vaniljatankoa

2 kpl Laakerinlehteä

8 kpl Kokonaista mustapippuria

1,5 dl Vahvaa kalalientä

1,5 dl Kuivaa vermuttia (suositus: Noilly Prat)

2,0 dl Kuohukermaa

35 g Parmesan raastetta

2 tl voita

Ohjeet:

Kuullota öljyssä karkeasti pilkottu sipuli, valkosipuli ja halkaistu vaniljatanko, josta on siemenet kaavittu kattilaan. Lisää joukkoon vermutti, kalaliemi, (jos et ole saanut kalalientä, voit käyttää yhden kalaliemikuution ja 1,5 dl vettä) sekä muut aineet, laakerinlehti, pippurit ja parmesanraaste. Keitä kasaan noin 10 minuuttia, varo alussa ettei kastike kuohu yli kattilan. Kun kastike on riittävän paksu, siivilöi makuaineet pois, joskin vaniljan mustat hiukkaset saavat mennä läpi. Paista paloiteltu siikafilee kirkastetussa voissa kypsäksi. Kastikkeeseen saat hetkeksi kauniin vaahtomaisen rakenteen kun sekoitat kastiketta sauvasekoittimella. Lisää voi nokareet kastikkeeseen ennen soseutusta Lisäkkeeksi sopii esimerkiksi keitetyt tilliperunat tai pinaatti-perunasose.

Mukava tietää:

Tässä kastikkeessa vanilja, vermutti, Parmesan ja kalaliemi muodostavat aivan lyömättömän yhdistelmän vaalealle kalalle, kuten siika, kuha ja ahven. Vanilja sopii hyvin myös äyriäisille

Suosittele

Siikafilee vanilja parmesaanikastikkeella

Mikko Karvonen

4 Annosta

25 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Siika, Ahven, Kuha

Paaruoka

Raaka-aineet:

800g/4 kpl Hätälän siikafileetä

2 rkl rypsiöljyä

½ kpl Sipulia

2 kynttä Valkosipulia

½ kpl Vaniljatankoa

2 kpl Laakerinlehteä

8 kpl Kokonaista mustapippuria

1,5 dl Vahvaa kalalientä

1,5 dl Kuivaa vermuttia (suositus: Noilly Prat)

2,0 dl Kuohukermaa

35 g Parmesan raastetta

2 tl voita

Ohjeet:

Kuullota öljyssä karkeasti pilkottu sipuli, valkosipuli ja halkaistu vaniljatanko, josta on siemenet kaavittu kattilaan. Lisää joukkoon vermutti, kalaliemi, (jos et ole saanut kalalientä, voit käyttää yhden kalaliemikuution ja 1,5 dl vettä) sekä muut aineet, laakerinlehti, pippurit ja parmesanraaste. Keitä kasaan noin 10 minuuttia, varo alussa ettei kastike kuohu yli kattilan. Kun kastike on riittävän paksu, siivilöi makuaineet pois, joskin vaniljan mustat hiukkaset saavat mennä läpi. Paista paloiteltu siikafilee kirkastetussa voissa kypsäksi. Kastikkeeseen saat hetkeksi kauniin vaahtomaisen rakenteen kun sekoitat kastiketta sauvasekoittimella. Lisää voi nokareet kastikkeeseen ennen soseutusta Lisäkkeeksi sopii esimerkiksi keitetyt tilliperunat tai pinaatti-perunasose.

Mukava tietää:

Tässä kastikkeessa vanilja, vermutti, Parmesan ja kalaliemi muodostavat aivan lyömättömän yhdistelmän vaalealle kalalle, kuten siika, kuha ja ahven. Vanilja sopii hyvin myös äyriäisille

Suosittele

Siikafilee vanilja parmesaanikastikkeella

Mikko Karvonen

4 Annosta

25 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Siika, Ahven, Kuha

Paaruoka

Raaka-aineet:

800g/4 kpl Hätälän siikafileetä

2 rkl rypsiöljyä

½ kpl Sipulia

2 kynttä Valkosipulia

½ kpl Vaniljatankoa

2 kpl Laakerinlehteä

8 kpl Kokonaista mustapippuria

1,5 dl Vahvaa kalalientä

1,5 dl Kuivaa vermuttia (suositus: Noilly Prat)

2,0 dl Kuohukermaa

35 g Parmesan raastetta

2 tl voita

Ohjeet:

Kuullota öljyssä karkeasti pilkottu sipuli, valkosipuli ja halkaistu vaniljatanko, josta on siemenet kaavittu kattilaan. Lisää joukkoon vermutti, kalaliemi, (jos et ole saanut kalalientä, voit käyttää yhden kalaliemikuution ja 1,5 dl vettä) sekä muut aineet, laakerinlehti, pippurit ja parmesanraaste. Keitä kasaan noin 10 minuuttia, varo alussa ettei kastike kuohu yli kattilan. Kun kastike on riittävän paksu, siivilöi makuaineet pois, joskin vaniljan mustat hiukkaset saavat mennä läpi. Paista paloiteltu siikafilee kirkastetussa voissa kypsäksi. Kastikkeeseen saat hetkeksi kauniin vaahtomaisen rakenteen kun sekoitat kastiketta sauvasekoittimella. Lisää voi nokareet kastikkeeseen ennen soseutusta Lisäkkeeksi sopii esimerkiksi keitetyt tilliperunat tai pinaatti-perunasose.

Mukava tietää:

Tässä kastikkeessa vanilja, vermutti, Parmesan ja kalaliemi muodostavat aivan lyömättömän yhdistelmän vaalealle kalalle, kuten siika, kuha ja ahven. Vanilja sopii hyvin myös äyriäisille

Suosittele