Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen
Reseptiin käyvät kalalajit: Siika
1 kpl liivatelehteä
200 g savustettua siikaa ruodottomana
40 g pehmeää vuohen juustoa
1 kpl kalaliemikuutiota
120 g jugurttia
1 ½ dl vispikermaa
½ tl suolaa
4 rkl tuoretta tilliä (silputtuna)
Liota liivatelehti pehmeäksi kylmässä vedessä. Hienonna savusiika, vuohenjuusto ja jogurtti tasaiseksi soseeksi tehosekoittimessa. Sulata liivate reilun kokoisessa kattilassa, jossa on tilkka vettä ja johon on sulatettu kalaliemikuutio. Ota kattila pois lämmöltä Lisää kattilaan kalamassa pienissä erissä. Vaahdota kuohukerma ja lisää vaahto kalasoseeseen. Mausta suolalla, lisää tillisilppu ja nosta peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.
Savusiikamoussea voi käyttää sellaisenaan leivän päällä. Mousse soveltuu myös hyvin pieniksi alkupaloiksi ennen pääateriaa. Mousse on hyvä valmistaa päivää ennen tarjoilua.
Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen
Reseptiin käyvät kalalajit: Siika
1 kpl liivatelehteä
200 g savustettua siikaa ruodottomana
40 g pehmeää vuohen juustoa
1 kpl kalaliemikuutiota
120 g jugurttia
1 ½ dl vispikermaa
½ tl suolaa
4 rkl tuoretta tilliä (silputtuna)
Liota liivatelehti pehmeäksi kylmässä vedessä. Hienonna savusiika, vuohenjuusto ja jogurtti tasaiseksi soseeksi tehosekoittimessa. Sulata liivate reilun kokoisessa kattilassa, jossa on tilkka vettä ja johon on sulatettu kalaliemikuutio. Ota kattila pois lämmöltä Lisää kattilaan kalamassa pienissä erissä. Vaahdota kuohukerma ja lisää vaahto kalasoseeseen. Mausta suolalla, lisää tillisilppu ja nosta peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.
Savusiikamoussea voi käyttää sellaisenaan leivän päällä. Mousse soveltuu myös hyvin pieniksi alkupaloiksi ennen pääateriaa. Mousse on hyvä valmistaa päivää ennen tarjoilua.
Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen
Reseptiin käyvät kalalajit: Siika
1 kpl liivatelehteä
200 g savustettua siikaa ruodottomana
40 g pehmeää vuohen juustoa
1 kpl kalaliemikuutiota
120 g jugurttia
1 ½ dl vispikermaa
½ tl suolaa
4 rkl tuoretta tilliä (silputtuna)
Liota liivatelehti pehmeäksi kylmässä vedessä. Hienonna savusiika, vuohenjuusto ja jogurtti tasaiseksi soseeksi tehosekoittimessa. Sulata liivate reilun kokoisessa kattilassa, jossa on tilkka vettä ja johon on sulatettu kalaliemikuutio. Ota kattila pois lämmöltä Lisää kattilaan kalamassa pienissä erissä. Vaahdota kuohukerma ja lisää vaahto kalasoseeseen. Mausta suolalla, lisää tillisilppu ja nosta peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.
Savusiikamoussea voi käyttää sellaisenaan leivän päällä. Mousse soveltuu myös hyvin pieniksi alkupaloiksi ennen pääateriaa. Mousse on hyvä valmistaa päivää ennen tarjoilua.