Savulohi-pastasalaatti

Mikko Karvonen

4 Annosta

40 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

500 g Hätälän savulohta

100 g Penne pastaa

½ kpl/ 60g Punasipulia

80 g Tuorekurkkua

50 g Miniluumutomaattia

70 g Parsakaalta

10 g Rucolasalaattia

Seesaminsiemeniä

Tillihaketta, suolaa, mustapippuria mausteeksi

Sitruunaa koristeeksi

Kastike:

160 g Majoneesia

½ kpl Sitruunan mehua

Ohjeet:

Kiehauta pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä kylmässä vedessä. Sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä, jotta pasta pysyy irtonaisena. Kypsennä myös paloiteltu parsakaali ja jäähdytä samoin.

Paahda seesamin siemenet kuivalla pannulla, varo palamista, se tapahtuu herkästi.

Paloittele punasipuli, tuorekurkku, miniluumutomaatti ja lisää ne pastan joukkoon. Tuorekurkusta on syytä poistaa siemenet, koska ne tuo turhaa kosteutta salaattiin. Sekoita majoneesi ja sitruunanmehu ja sekoita kastike salaatin joukkoon.

Poista lohesta nahka ja paloittele reiluiksi paloksi ja nostele ne varovasti salaatin joukkoon. Koristele lopuksi seesaminsiemenillä, sitruunalla ja jääsalaatilla.

Mukava tietää:

Penne-pastan sijasta voi käyttää muutakin pastaa kuten perhospastaa ja miksei tavallista makaroniakin. Noudata pastan ohjeen keittoaikaa, pastan on hyvä olla ns. al dente, mikä tarkoittaa pastan kypsyyttä. Kun kypsää pastaa puraisee, tuntuu hampaassa pieni vastus. Kun pastasta tekee majoneesisalaattia, se kypsyy hieman marinoinnin aikana.

Ruokaisa salaatti toimii hyvin kuumana kesäpäivänä, ja sen voi tehdä hyvissä ajoin, etukäteen. Salaattiin voi laittaa kaikkea muutakin, mm omenaa, viinirypäleitä, porkkanaa… Kun uudet perunat tulevat on savulohisalaatti hyvin paikallaan. Uusia perunoita voi tarjota salaatin lämpimänä lisäkkeenä tai korvaamassa pastan. Jos majoneesikastike tuntuu liian raskaalta, voi salaattia keventää korvaamalla osan majoneesista kermaviilillä. Eikä noiden määrien kanssa tarvitse olla niin ”jetilleen”, nämä on niitä reseptejä, missä luovuuden saa päästää irti. Lohi ja majoneesi, siitä se lähtee.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Savulohi-pastasalaatti

Mikko Karvonen

4 Annosta

40 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

500 g Hätälän savulohta

100 g Penne pastaa

½ kpl/ 60g Punasipulia

80 g Tuorekurkkua

50 g Miniluumutomaattia

70 g Parsakaalta

10 g Rucolasalaattia

Seesaminsiemeniä

Tillihaketta, suolaa, mustapippuria mausteeksi

Sitruunaa koristeeksi

Kastike:

160 g Majoneesia

½ kpl Sitruunan mehua

Ohjeet:

Kiehauta pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä kylmässä vedessä. Sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä, jotta pasta pysyy irtonaisena. Kypsennä myös paloiteltu parsakaali ja jäähdytä samoin.

Paahda seesamin siemenet kuivalla pannulla, varo palamista, se tapahtuu herkästi.

Paloittele punasipuli, tuorekurkku, miniluumutomaatti ja lisää ne pastan joukkoon. Tuorekurkusta on syytä poistaa siemenet, koska ne tuo turhaa kosteutta salaattiin. Sekoita majoneesi ja sitruunanmehu ja sekoita kastike salaatin joukkoon.

Poista lohesta nahka ja paloittele reiluiksi paloksi ja nostele ne varovasti salaatin joukkoon. Koristele lopuksi seesaminsiemenillä, sitruunalla ja jääsalaatilla.

Mukava tietää:

Penne-pastan sijasta voi käyttää muutakin pastaa kuten perhospastaa ja miksei tavallista makaroniakin. Noudata pastan ohjeen keittoaikaa, pastan on hyvä olla ns. al dente, mikä tarkoittaa pastan kypsyyttä. Kun kypsää pastaa puraisee, tuntuu hampaassa pieni vastus. Kun pastasta tekee majoneesisalaattia, se kypsyy hieman marinoinnin aikana.

Ruokaisa salaatti toimii hyvin kuumana kesäpäivänä, ja sen voi tehdä hyvissä ajoin, etukäteen. Salaattiin voi laittaa kaikkea muutakin, mm omenaa, viinirypäleitä, porkkanaa… Kun uudet perunat tulevat on savulohisalaatti hyvin paikallaan. Uusia perunoita voi tarjota salaatin lämpimänä lisäkkeenä tai korvaamassa pastan. Jos majoneesikastike tuntuu liian raskaalta, voi salaattia keventää korvaamalla osan majoneesista kermaviilillä. Eikä noiden määrien kanssa tarvitse olla niin ”jetilleen”, nämä on niitä reseptejä, missä luovuuden saa päästää irti. Lohi ja majoneesi, siitä se lähtee.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Savulohi-pastasalaatti

Mikko Karvonen

4 Annosta

40 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

500 g Hätälän savulohta

100 g Penne pastaa

½ kpl/ 60g Punasipulia

80 g Tuorekurkkua

50 g Miniluumutomaattia

70 g Parsakaalta

10 g Rucolasalaattia

Seesaminsiemeniä

Tillihaketta, suolaa, mustapippuria mausteeksi

Sitruunaa koristeeksi

Kastike:

160 g Majoneesia

½ kpl Sitruunan mehua

Ohjeet:

Kiehauta pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä kylmässä vedessä. Sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä, jotta pasta pysyy irtonaisena. Kypsennä myös paloiteltu parsakaali ja jäähdytä samoin.

Paahda seesamin siemenet kuivalla pannulla, varo palamista, se tapahtuu herkästi.

Paloittele punasipuli, tuorekurkku, miniluumutomaatti ja lisää ne pastan joukkoon. Tuorekurkusta on syytä poistaa siemenet, koska ne tuo turhaa kosteutta salaattiin. Sekoita majoneesi ja sitruunanmehu ja sekoita kastike salaatin joukkoon.

Poista lohesta nahka ja paloittele reiluiksi paloksi ja nostele ne varovasti salaatin joukkoon. Koristele lopuksi seesaminsiemenillä, sitruunalla ja jääsalaatilla.

Mukava tietää:

Penne-pastan sijasta voi käyttää muutakin pastaa kuten perhospastaa ja miksei tavallista makaroniakin. Noudata pastan ohjeen keittoaikaa, pastan on hyvä olla ns. al dente, mikä tarkoittaa pastan kypsyyttä. Kun kypsää pastaa puraisee, tuntuu hampaassa pieni vastus. Kun pastasta tekee majoneesisalaattia, se kypsyy hieman marinoinnin aikana.

Ruokaisa salaatti toimii hyvin kuumana kesäpäivänä, ja sen voi tehdä hyvissä ajoin, etukäteen. Salaattiin voi laittaa kaikkea muutakin, mm omenaa, viinirypäleitä, porkkanaa… Kun uudet perunat tulevat on savulohisalaatti hyvin paikallaan. Uusia perunoita voi tarjota salaatin lämpimänä lisäkkeenä tai korvaamassa pastan. Jos majoneesikastike tuntuu liian raskaalta, voi salaattia keventää korvaamalla osan majoneesista kermaviilillä. Eikä noiden määrien kanssa tarvitse olla niin ”jetilleen”, nämä on niitä reseptejä, missä luovuuden saa päästää irti. Lohi ja majoneesi, siitä se lähtee.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele