Savulohi-kurpitsasosekeitto

Nihan Isohätälä

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

1 rasia Hätälän savulohta 250 g

1 kpl sipulia

2 kpl jauhoista perunaa, esim. rosamundaa

2 kynttä valkosipulia

150 g kurpitsaa, esim. myski- eli talvikurpitsa

2 rkl öljyä

0,5 l vettä

3 rkl maustamatonta sulatejuustoa

1 tl suolaa

Ohjeet:

Kuori ja paloittele reiluiksi paloiksi valkosipuli, sipuli, peruna ja kurpitsa. Kuullota kattilassa kasvikset öljyn kera. Lisää vesi, ¾ osaa lohesta ja suola. Laita myös lohen nahka kattilaan kiehumaan ja antamaan makua. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat reilusti kypsiä.

Poista nahka ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää lopuksi sulatejuusto. Nosta keitto lautaselle ja aseta pala savulohta ja nokare sulatejuustoa viimeistelemään keitto.

Video


Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Savulohi-kurpitsasosekeitto

Nihan Isohätälä

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

1 rasia Hätälän savulohta 250 g

1 kpl sipulia

2 kpl jauhoista perunaa, esim. rosamundaa

2 kynttä valkosipulia

150 g kurpitsaa, esim. myski- eli talvikurpitsa

2 rkl öljyä

0,5 l vettä

3 rkl maustamatonta sulatejuustoa

1 tl suolaa

Ohjeet:

Kuori ja paloittele reiluiksi paloiksi valkosipuli, sipuli, peruna ja kurpitsa. Kuullota kattilassa kasvikset öljyn kera. Lisää vesi, ¾ osaa lohesta ja suola. Laita myös lohen nahka kattilaan kiehumaan ja antamaan makua. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat reilusti kypsiä.

Poista nahka ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää lopuksi sulatejuusto. Nosta keitto lautaselle ja aseta pala savulohta ja nokare sulatejuustoa viimeistelemään keitto.

Video


Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Savulohi-kurpitsasosekeitto

Nihan Isohätälä

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

1 rasia Hätälän savulohta 250 g

1 kpl sipulia

2 kpl jauhoista perunaa, esim. rosamundaa

2 kynttä valkosipulia

150 g kurpitsaa, esim. myski- eli talvikurpitsa

2 rkl öljyä

0,5 l vettä

3 rkl maustamatonta sulatejuustoa

1 tl suolaa

Ohjeet:

Kuori ja paloittele reiluiksi paloiksi valkosipuli, sipuli, peruna ja kurpitsa. Kuullota kattilassa kasvikset öljyn kera. Lisää vesi, ¾ osaa lohesta ja suola. Laita myös lohen nahka kattilaan kiehumaan ja antamaan makua. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat reilusti kypsiä.

Poista nahka ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää lopuksi sulatejuusto. Nosta keitto lautaselle ja aseta pala savulohta ja nokare sulatejuustoa viimeistelemään keitto.

Video


Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele