Savulohi-katkarapurulla | Reseptit | Hätälä Oy

Savulohi-katkarapurulla

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Näyttävä ja herkullinen savulohella ja katkaravuilla täytetty rulla on täydellinen kalaruoka kevään parsakauteen, vaikkapa brunssille tai viikonlopun lounaalle. Tarjoa savulohirulla tillipähkinäpeston ja kuorrutettujen parsojen kera. Katso upea kalaresepti ja kokeile!

Ainekset

Pohja:

6 kpl kananmunaa

5 dl maitoa

1,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

1 tl suolaa

mustapippuria

1,5 rkl tillisilppua

50 g Mustaleima emmental-raastetta

50 g aurinkokuivattua tomaattia suikaloituna

Täyte:

200 g Hätälän savulohta tai savukirjolohta

200 g tuorejuustoa

2 rkl limen mehua

200 g katkarapuja

mustapippuria

Valmistus

Savulohirullan valmistus

Pohja: Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito, jauhot ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää muut pohjan raaka-aineet ja sekoita. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 200 ° C noin 15 min. kunnes taikina on saanut hiukan väriä ja hyytynyt. Kumoa pohja toiselle leivinpaperille. Anna levyn jäähtyä huoneenlämmössä.

Täyte

Hienonna katkaravut pieniksi. Lisää muut ainekset ja sekoita keskenään. Levitä täyte lastalla jäähtyneelle pohjalle, ja rullaa tiukaksi leivinpaperin avulla. Kääri vielä tueksi alumiinifoliota. Laita rulla jääkaappiin muutamaksi tunniksi tekeytymään.

Tarjoa tillipähkinäpeston ja kuorrutettujen parsojen kera.

Kuorrutteiset parsat

1 puntti valkoista tai vihreää parsaa

2 kananmunaa

1 dl ruiskorppujauhoja

1 dl parmesaanijuustoraastetta

suolaa ja mustapippuria

Katkaise parsan puinen tyvi pois. Kaada lautaselle korppujauhoja ja parmesaania. Mausta seos vielä suolalla ja mustapippurilla. Riko muna lautaselle ja vatkaa rakenne haarukalla rikki. Pyöritä parsat kananmunassa ja lopuksi korppujauho-juustoseoksessa. Nosta parsat uunivuokaan ja paista 225 °C, 10-15 min, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Tillipähkinäpesto

1 dl oliiviöljyä

1 dl cashew-pahkinöitä

1/2 dl parmesaaniraastetta

1 nippu tilliä

2 kpl valkosipulinkynsiä

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Pesto säilyy hyvin jääkapissa pari viikkoa. Oliiviöljy kovettuu +5 asteessa, joten ota pesto huoneenlämpöön pari tuntia ennen käyttöä.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *