Savukalaterriini

Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Hauki, Kuha, Siika, Ahven

Raaka-aineet:

250 g vaalealihaista kalaa kuten haukea tai kuhaa (raakana)

250 g lämminsavu lohta

2 paahtoleipäviipaletta

2 dl kuohu- tai ruokakermaa

2 munaa

1 limetti

2 rkl silputtua tilliä

2 rkl silputtua kevätsipulin vaaleaa osaa

1 tl suolaa

valkopippuria

Ohjeet:

Leikkaa leivinpaperiarkista pitkänomaisen vuoan pituinen pala. Laita se vuokaan niin, että se peittää sivut ja pohjan. Reunan yli tuleva paperi käännetään terriinin päälle paistamisen ajaksi. Voitele vuoan päädyt.

Paloittele kalat reiluin kokoisiksi kuutioksi ja soseuta kalat tehosekoittimessa, lisää kananmuna, leipä, josta on poistettu reunat ja sipuli sekä limen mehu. Lisää lopuksi kerma. Anna koneen käydä kunnes seos on tasainen.

Kaada massa vuokaan ja käännä vuoasta tuleva leivinpaperin ylimääräinen osa terriinin päälle.

Paista 175 asteessa vesihauteessa n. 1 tunti. Kumoa terriini tarjolle. Vesihaude on lempeämpi tapa kypsentää, eikä terriini pääse kuivumaan kypsennyksen aikana.

Mukava tietää:

Terriini tarkoittaa mureketta, joka on kypsennetty kannellisessa vuokamaisessa astiassa eli terriinissä. Raaka-aineiksi sopivat kaikki kalat ja siihen on helppo yhdistää eri makuja ja värejä kasviksista ja yrteistä.

Terriini on mahdollista tarjoilla niin arkisena pääruokana kuin juhlallisen alkupalapöydän yhtenä komponenttina. Pääruokana tarjoiluna terriinin kastikkeeksi sopii esimerkiksi hollandaise tai kylmä kermaviilikastike maustettuna yrteillä.

Suosittele

Savukalaterriini

Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Hauki, Kuha, Siika, Ahven

Raaka-aineet:

250 g vaalealihaista kalaa kuten haukea tai kuhaa (raakana)

250 g lämminsavu lohta

2 paahtoleipäviipaletta

2 dl kuohu- tai ruokakermaa

2 munaa

1 limetti

2 rkl silputtua tilliä

2 rkl silputtua kevätsipulin vaaleaa osaa

1 tl suolaa

valkopippuria

Ohjeet:

Leikkaa leivinpaperiarkista pitkänomaisen vuoan pituinen pala. Laita se vuokaan niin, että se peittää sivut ja pohjan. Reunan yli tuleva paperi käännetään terriinin päälle paistamisen ajaksi. Voitele vuoan päädyt.

Paloittele kalat reiluin kokoisiksi kuutioksi ja soseuta kalat tehosekoittimessa, lisää kananmuna, leipä, josta on poistettu reunat ja sipuli sekä limen mehu. Lisää lopuksi kerma. Anna koneen käydä kunnes seos on tasainen.

Kaada massa vuokaan ja käännä vuoasta tuleva leivinpaperin ylimääräinen osa terriinin päälle.

Paista 175 asteessa vesihauteessa n. 1 tunti. Kumoa terriini tarjolle. Vesihaude on lempeämpi tapa kypsentää, eikä terriini pääse kuivumaan kypsennyksen aikana.

Mukava tietää:

Terriini tarkoittaa mureketta, joka on kypsennetty kannellisessa vuokamaisessa astiassa eli terriinissä. Raaka-aineiksi sopivat kaikki kalat ja siihen on helppo yhdistää eri makuja ja värejä kasviksista ja yrteistä.

Terriini on mahdollista tarjoilla niin arkisena pääruokana kuin juhlallisen alkupalapöydän yhtenä komponenttina. Pääruokana tarjoiluna terriinin kastikkeeksi sopii esimerkiksi hollandaise tai kylmä kermaviilikastike maustettuna yrteillä.

Suosittele

Savukalaterriini

Mikko Karvonen Kuva: Merja Ruotsalainen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Hauki, Kuha, Siika, Ahven

Raaka-aineet:

250 g vaalealihaista kalaa kuten haukea tai kuhaa (raakana)

250 g lämminsavu lohta

2 paahtoleipäviipaletta

2 dl kuohu- tai ruokakermaa

2 munaa

1 limetti

2 rkl silputtua tilliä

2 rkl silputtua kevätsipulin vaaleaa osaa

1 tl suolaa

valkopippuria

Ohjeet:

Leikkaa leivinpaperiarkista pitkänomaisen vuoan pituinen pala. Laita se vuokaan niin, että se peittää sivut ja pohjan. Reunan yli tuleva paperi käännetään terriinin päälle paistamisen ajaksi. Voitele vuoan päädyt.

Paloittele kalat reiluin kokoisiksi kuutioksi ja soseuta kalat tehosekoittimessa, lisää kananmuna, leipä, josta on poistettu reunat ja sipuli sekä limen mehu. Lisää lopuksi kerma. Anna koneen käydä kunnes seos on tasainen.

Kaada massa vuokaan ja käännä vuoasta tuleva leivinpaperin ylimääräinen osa terriinin päälle.

Paista 175 asteessa vesihauteessa n. 1 tunti. Kumoa terriini tarjolle. Vesihaude on lempeämpi tapa kypsentää, eikä terriini pääse kuivumaan kypsennyksen aikana.

Mukava tietää:

Terriini tarkoittaa mureketta, joka on kypsennetty kannellisessa vuokamaisessa astiassa eli terriinissä. Raaka-aineiksi sopivat kaikki kalat ja siihen on helppo yhdistää eri makuja ja värejä kasviksista ja yrteistä.

Terriini on mahdollista tarjoilla niin arkisena pääruokana kuin juhlallisen alkupalapöydän yhtenä komponenttina. Pääruokana tarjoiluna terriinin kastikkeeksi sopii esimerkiksi hollandaise tai kylmä kermaviilikastike maustettuna yrteillä.

Suosittele