Muikku-perunapata

Peggy Thomas / Peggyn pieni punainen keittiö

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Muikku

Raaka-aineet:

300 g Hätälän perattua muikkua
1 kg kuorittuja perunoita
2 valkosipulinkynttä
1 1/2 tl suolaa
Ripaus mustapippuria myllystä
5 dl ruokakermaa
1 rkl tuoretta persiljaa
2 rkl voita

Ohjeet:

1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Silppua persilja.
2. Leikkaa kuoritut perunat veitsellä noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi.
3. Huuhtele viipaleet kylmässä vedessä. Taputtele kuiviksi talouspaperiin.
4. Kiehauta kerma kattilassa. Lisää joukkoon valkosipuli, mausteet, persilja ja perunat.
5. Hauduta perunoita keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
6. Huuhtele muikut tarvittaessa viileällä vedellä ja kuivaa sen jälkeen talouspaperilla.
7. Voitele pata voilla. Lisää perunaseos ja muikut pataan, sekoita.
8. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Mukava tietää:

Täyteläinen muikku-perunapata sopii erinomaisesti viileiden päivien lämmittäjäksi. Tuoreet muikut ja valkosipulilla höystetyt, kermassa haudutetut perunaviipaleet sopivat toisilleen erinomaisesti. Muikku-perunapataa on helppo valmistaa kerralla isompikin satsi!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Muikku-perunapata

Peggy Thomas / Peggyn pieni punainen keittiö

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Muikku

Raaka-aineet:

300 g Hätälän perattua muikkua
1 kg kuorittuja perunoita
2 valkosipulinkynttä
1 1/2 tl suolaa
Ripaus mustapippuria myllystä
5 dl ruokakermaa
1 rkl tuoretta persiljaa
2 rkl voita

Ohjeet:

1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Silppua persilja.
2. Leikkaa kuoritut perunat veitsellä noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi.
3. Huuhtele viipaleet kylmässä vedessä. Taputtele kuiviksi talouspaperiin.
4. Kiehauta kerma kattilassa. Lisää joukkoon valkosipuli, mausteet, persilja ja perunat.
5. Hauduta perunoita keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
6. Huuhtele muikut tarvittaessa viileällä vedellä ja kuivaa sen jälkeen talouspaperilla.
7. Voitele pata voilla. Lisää perunaseos ja muikut pataan, sekoita.
8. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Mukava tietää:

Täyteläinen muikku-perunapata sopii erinomaisesti viileiden päivien lämmittäjäksi. Tuoreet muikut ja valkosipulilla höystetyt, kermassa haudutetut perunaviipaleet sopivat toisilleen erinomaisesti. Muikku-perunapataa on helppo valmistaa kerralla isompikin satsi!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Muikku-perunapata

Peggy Thomas / Peggyn pieni punainen keittiö

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Muikku

Raaka-aineet:

300 g Hätälän perattua muikkua
1 kg kuorittuja perunoita
2 valkosipulinkynttä
1 1/2 tl suolaa
Ripaus mustapippuria myllystä
5 dl ruokakermaa
1 rkl tuoretta persiljaa
2 rkl voita

Ohjeet:

1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Silppua persilja.
2. Leikkaa kuoritut perunat veitsellä noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi.
3. Huuhtele viipaleet kylmässä vedessä. Taputtele kuiviksi talouspaperiin.
4. Kiehauta kerma kattilassa. Lisää joukkoon valkosipuli, mausteet, persilja ja perunat.
5. Hauduta perunoita keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
6. Huuhtele muikut tarvittaessa viileällä vedellä ja kuivaa sen jälkeen talouspaperilla.
7. Voitele pata voilla. Lisää perunaseos ja muikut pataan, sekoita.
8. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Mukava tietää:

Täyteläinen muikku-perunapata sopii erinomaisesti viileiden päivien lämmittäjäksi. Tuoreet muikut ja valkosipulilla höystetyt, kermassa haudutetut perunaviipaleet sopivat toisilleen erinomaisesti. Muikku-perunapataa on helppo valmistaa kerralla isompikin satsi!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele