Mantelikala lipeäkalasta

Peggy Thomas / Peggyn pieni punainen keittiö

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

Noin 1 kg Hätälän Lipeäkalaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
10 g voisulaa
Noin 4 rkl korppujauhoja lipeäkalan koosta riippuen
60 g mantelilastuja
2 dl kuohukermaa
1/2 sitruunan mehu
Tuoretta tilliä tai fenkolin lehtiä koristeluun

Ohjeet:

1. Asettele lipeäkala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja aseta paistomittari kalan paksuimpaan kohtaan.
2. Kypsennä uunissa 175 asteessa kunnes kalan sisälämpötila on 70 °C.
3. Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla kunnes ne saavat kauniin värin.
4. Kaada lipeäkalasta tullut neste varoen pois uunivuoasta.
5. Valele kalan pintaan voisulaa ja sitruunamehua.
6. Ripottele päälle suola, mustapippuri ja korppujauho.
7. Kaada kerma kalan päälle ja lisää lopuksi mantelilastut.
8. Nosta vuoka uuniin vielä 10 minuutiksi.
9. Koristele tuorein yrtein ja tarjoile.

Mukava tietää:

Lipeäkalasta valmistuu herkullinen mantelikala, sillä mieto ja hienostuneen makuinen lipeäkala toimii erinomaisesti yhteen paahdetun mantelin ja kermaisen kastikkeen kanssa.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Mantelikala lipeäkalasta

Peggy Thomas / Peggyn pieni punainen keittiö

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

Noin 1 kg Hätälän Lipeäkalaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
10 g voisulaa
Noin 4 rkl korppujauhoja lipeäkalan koosta riippuen
60 g mantelilastuja
2 dl kuohukermaa
1/2 sitruunan mehu
Tuoretta tilliä tai fenkolin lehtiä koristeluun

Ohjeet:

1. Asettele lipeäkala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja aseta paistomittari kalan paksuimpaan kohtaan.
2. Kypsennä uunissa 175 asteessa kunnes kalan sisälämpötila on 70 °C.
3. Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla kunnes ne saavat kauniin värin.
4. Kaada lipeäkalasta tullut neste varoen pois uunivuoasta.
5. Valele kalan pintaan voisulaa ja sitruunamehua.
6. Ripottele päälle suola, mustapippuri ja korppujauho.
7. Kaada kerma kalan päälle ja lisää lopuksi mantelilastut.
8. Nosta vuoka uuniin vielä 10 minuutiksi.
9. Koristele tuorein yrtein ja tarjoile.

Mukava tietää:

Lipeäkalasta valmistuu herkullinen mantelikala, sillä mieto ja hienostuneen makuinen lipeäkala toimii erinomaisesti yhteen paahdetun mantelin ja kermaisen kastikkeen kanssa.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Mantelikala lipeäkalasta

Peggy Thomas / Peggyn pieni punainen keittiö

4 Annosta

Reseptiin käyvät kalalajit: Lipeakala

Raaka-aineet:

Noin 1 kg Hätälän Lipeäkalaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
10 g voisulaa
Noin 4 rkl korppujauhoja lipeäkalan koosta riippuen
60 g mantelilastuja
2 dl kuohukermaa
1/2 sitruunan mehu
Tuoretta tilliä tai fenkolin lehtiä koristeluun

Ohjeet:

1. Asettele lipeäkala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja aseta paistomittari kalan paksuimpaan kohtaan.
2. Kypsennä uunissa 175 asteessa kunnes kalan sisälämpötila on 70 °C.
3. Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla kunnes ne saavat kauniin värin.
4. Kaada lipeäkalasta tullut neste varoen pois uunivuoasta.
5. Valele kalan pintaan voisulaa ja sitruunamehua.
6. Ripottele päälle suola, mustapippuri ja korppujauho.
7. Kaada kerma kalan päälle ja lisää lopuksi mantelilastut.
8. Nosta vuoka uuniin vielä 10 minuutiksi.
9. Koristele tuorein yrtein ja tarjoile.

Mukava tietää:

Lipeäkalasta valmistuu herkullinen mantelikala, sillä mieto ja hienostuneen makuinen lipeäkala toimii erinomaisesti yhteen paahdetun mantelin ja kermaisen kastikkeen kanssa.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele