Maijan valkosipulimuikut

Lähde: Maakuntien kalaruoat, Jaakko Kolmonen ja Petri Kolmonen, Gummerus kirjapaino Oy, Jyväskylä 1995.

Resepti:

  • 1/2 kg isoja muikkuja
  • 2 - 3 rkl karkeata suolaa
  • 4 - 5 valkosipulin kynttä
  • tillinoksia
  • 15 valkopippuria
  • 15 maustepippuria
  • 1 porkkana viipaleina
  • tilliä
  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl etikkaa

Lado peratut muikut valkosipuliviipaleiden, suolan ja tillin kanssa vuokaan. Peitä vuoka ja anna muikkujen maustua vuorokausi tai kaksi. Huuhdo muikuista suola pois. Paloittele kalat 2 - 4 osaan. Lado kalapalat ja mausteet lasitölkkiin kerroksittain. Kiehauta vesi ja sokeri sekä lisää etikka. Kaada liemi jäähtyneenä tölkkiin. Muikut ovat parhaimmillaan parin päivän kuluttua.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Maijan valkosipulimuikut

Lähde: Maakuntien kalaruoat, Jaakko Kolmonen ja Petri Kolmonen, Gummerus kirjapaino Oy, Jyväskylä 1995.

Resepti:

  • 1/2 kg isoja muikkuja
  • 2 - 3 rkl karkeata suolaa
  • 4 - 5 valkosipulin kynttä
  • tillinoksia
  • 15 valkopippuria
  • 15 maustepippuria
  • 1 porkkana viipaleina
  • tilliä
  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl etikkaa

Lado peratut muikut valkosipuliviipaleiden, suolan ja tillin kanssa vuokaan. Peitä vuoka ja anna muikkujen maustua vuorokausi tai kaksi. Huuhdo muikuista suola pois. Paloittele kalat 2 - 4 osaan. Lado kalapalat ja mausteet lasitölkkiin kerroksittain. Kiehauta vesi ja sokeri sekä lisää etikka. Kaada liemi jäähtyneenä tölkkiin. Muikut ovat parhaimmillaan parin päivän kuluttua.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Maijan valkosipulimuikut

Lähde: Maakuntien kalaruoat, Jaakko Kolmonen ja Petri Kolmonen, Gummerus kirjapaino Oy, Jyväskylä 1995.

Resepti:

  • 1/2 kg isoja muikkuja
  • 2 - 3 rkl karkeata suolaa
  • 4 - 5 valkosipulin kynttä
  • tillinoksia
  • 15 valkopippuria
  • 15 maustepippuria
  • 1 porkkana viipaleina
  • tilliä
  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl etikkaa

Lado peratut muikut valkosipuliviipaleiden, suolan ja tillin kanssa vuokaan. Peitä vuoka ja anna muikkujen maustua vuorokausi tai kaksi. Huuhdo muikuista suola pois. Paloittele kalat 2 - 4 osaan. Lado kalapalat ja mausteet lasitölkkiin kerroksittain. Kiehauta vesi ja sokeri sekä lisää etikka. Kaada liemi jäähtyneenä tölkkiin. Muikut ovat parhaimmillaan parin päivän kuluttua.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele