Mademuhennos

4 Annosta

35 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Made

Paaruoka

Raaka-aineet:

1 kpl sipulia

2 rkl voita

suolaa

valkopippuria

500 g kuutioitua mateen lihaa

mateen maksa

3 dl kalalientä ( 3 dl vettä ja 1 1/2 kalaliemikuutiota )

1 dl valkoviiniä

1 dl kuohukermaa

1 rkl vehnäjauhoja

2 rkl silputtua ruohosipulia

Ohjeet:

Silppua sipuli ja kuullota se voissa. Lisää joukkoon suolalla ja pippurilla maustetut kalapalat, maksa, kalaliemi ja viini. Kypsennä miedolla lämmöllä 10-15 min. Sekoita jauhot kermaan ja lisää suurus kalapalojen joukkoon. Kypsennä viitisen minuuttia varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi ruohosipulia. Tarjoa perunoiden kanssa.

Mukava tietää:

Mateen maksa tekee muhennoksesta ruokaisamman. Voit käyttää maksan muuhunkin esim. mateenmaksatoastiin.

Suosittele

Mademuhennos

4 Annosta

35 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Made

Paaruoka

Raaka-aineet:

1 kpl sipulia

2 rkl voita

suolaa

valkopippuria

500 g kuutioitua mateen lihaa

mateen maksa

3 dl kalalientä ( 3 dl vettä ja 1 1/2 kalaliemikuutiota )

1 dl valkoviiniä

1 dl kuohukermaa

1 rkl vehnäjauhoja

2 rkl silputtua ruohosipulia

Ohjeet:

Silppua sipuli ja kuullota se voissa. Lisää joukkoon suolalla ja pippurilla maustetut kalapalat, maksa, kalaliemi ja viini. Kypsennä miedolla lämmöllä 10-15 min. Sekoita jauhot kermaan ja lisää suurus kalapalojen joukkoon. Kypsennä viitisen minuuttia varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi ruohosipulia. Tarjoa perunoiden kanssa.

Mukava tietää:

Mateen maksa tekee muhennoksesta ruokaisamman. Voit käyttää maksan muuhunkin esim. mateenmaksatoastiin.

Suosittele

Mademuhennos

4 Annosta

35 minuuttia

Reseptiin käyvät kalalajit: Made

Paaruoka

Raaka-aineet:

1 kpl sipulia

2 rkl voita

suolaa

valkopippuria

500 g kuutioitua mateen lihaa

mateen maksa

3 dl kalalientä ( 3 dl vettä ja 1 1/2 kalaliemikuutiota )

1 dl valkoviiniä

1 dl kuohukermaa

1 rkl vehnäjauhoja

2 rkl silputtua ruohosipulia

Ohjeet:

Silppua sipuli ja kuullota se voissa. Lisää joukkoon suolalla ja pippurilla maustetut kalapalat, maksa, kalaliemi ja viini. Kypsennä miedolla lämmöllä 10-15 min. Sekoita jauhot kermaan ja lisää suurus kalapalojen joukkoon. Kypsennä viitisen minuuttia varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi ruohosipulia. Tarjoa perunoiden kanssa.

Mukava tietää:

Mateen maksa tekee muhennoksesta ruokaisamman. Voit käyttää maksan muuhunkin esim. mateenmaksatoastiin.

Suosittele