Perinteinen madekeitto, maderesepti | Reseptit | Hätälä Oy

Madekeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Perinteinen madekeitto kruunaa talvisen pakkaspäivän. Ruokaisa kalakeitto on parhaimmillaan perheen kesken, kun on käyty hiihtämässä tai pulkkamäessä. Voit valmistaa kalakeiton mateesta  etukäteen – ulkoilun jälkeen vain kuumennus ja päästään syömään!

Ainekset

1 l kalalientä

250 g perunaa

250 g fileoitua ja paloiteltua madetta

1 dl kuohukermaa

2 kpl sipulia

1/3 kpl purjosipulia

suolaa, voita, mustapippuria, laakerinlehteä

Valmistus

Laita kattilaan pilkotut perunat, sipulit, purjosipulit ja kokonaiset mustapippurit sekä laakerinlehdet ja freesaa hetki. Kaada päälle kuuma kalaliemi. Keitä hiljalleen, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää joukkoon kalapalat. Älä keitä enää. Kaada joukkoon kerma ja mausta suolalla. Kiehauta nopeasti.

Kommentit

  1. Valter Sievers
    30.01.2022 klo 14:55

    Hyvä..

  2. Liisa
    16.02.2022 klo 22:15

    Onko jossain päin Suomea suurustettu madekeittoa ruisjauhoilla? Kumma kun ei näy moista yhdessäkään nettireseptissä.

    • Hätälä
      17.02.2022 klo 15:39

      Ainakin Kainuussa on tehty kirkasta, ruisjauhoilla suurustettua kalakeittoa. On myös ollut tapana murustella (kuivunutta) ruisleipää kalakeiton sekaan – sopii erinomaisesti kermaiseen kalakeittoon, jossa on runsaasti leikattua tilliä. Myös vehnäjauholla voi saostaa kalakeittoa. Luonnollisesti myös perunalla saostettu kalakeitto toimii.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *