Loimulohipasta | Reseptit | Hätälä Oy

Loimulohipasta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Lempeä loimulohi, pirteä limetti, sopivasti tulinen chili ja täyteläisen kermainen pasta – mikä herkullisten makujen ilotulitus! Loimulohipasta on vieläpä tosi helppo valmistaa. Hätälän Loimulohi tai Loimukirjolohi on valmista suoraan pakkauksesta viimeistelemään lohipastan. Herkullinen arkiruoka kalasta on lautasella alle puolessa tunnissa. Katso helppo kalaresepti ja testaa! Reseptin on laatinut Hätälälle Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas. Lisää mutkattoman maistuvia arkiruokareseptejä löydät Helppoa arkeen -teemasivultamme.

Ainekset

250 g Hätälän Loimulohifileepala tai Loimukirjolohifileetä
200 g pastaa
1 rkl oliiviöljyä
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 mieto chili
100 g sokeriherneitä
100 g broccolinia/parsakaalia
100 g kirsikkatomaatteja
1 kpl limetin kuorta raastettuna
1 rkl limetin mehua
2 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
muutama tuore basilikan lehti

Valmistus

1. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua pieneksi.

2. Halkaisen tomaatit. Leikkaa broccolini/parsakaali pieniksi paloiksi.

3. Kuumenna pannu keskilämmölle. Lisää pannulle öljy, sipulit ja chili. Sekoittele kunnes sipulit pehmenevät. Lisää joukkoon kaalit ja herneet. Anna kypsyä n. 5 minuuttia.

4. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pastan ohjeiden mukaan.

5. Raasta pannulle pestyn limetin kuorta ja purista sen mehu. Lisää kerma, tomaatit ja mausteet. Anna hautua hetki.

6. Valuta pastasta vesi. Sekoita pasta ja kastike toisiinsa varovasti nostellen.

7. Poista loimulohifileepalasta nahka. Asettele lohi pastan päälle.

8. Koristele basilikan lehdillä

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *