Loimulohi-katkaraputartar, uppomuna ja salaattia

Jarmo Ojala

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

200 g Hätälän Loimulohta
150 g Katkarapuja, kuorittuja
50 g Majoneesia
40 g Crème fraîche
2 tl sitruunan mehua
Sitruunan kuorta
Leikattua ruohosipulia
Suolaa, valkopippuria

Uppomuna:

Kananmunia
2 l Vettä
1 tl Suolaa
3 rkl Väkiviinaetikkaa

Lisukkeet:

Salaattisekoitusta
Vinaigrette-kastiketta

Ohjeet:

Tartar:

Pilko lohi pienempiin paloihin ja sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta.

Uppomuna:

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja etikka. Rikot munat yksitellen miedosti poreilevaan veteen ja hauduta niitä noin 4-5 minuuttia. Nosta vedestä reikäkauhalla ja kuivaa liinan päällä.

Mukava tietää:

Nosta tartaria lautaselle, päälle uppomuna. Koristele yrteillä. Tarjoa lisänä esimerkiksi paahtoleipää tai rapeaa leipää.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Loimulohi-katkaraputartar, uppomuna ja salaattia

Jarmo Ojala

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

200 g Hätälän Loimulohta
150 g Katkarapuja, kuorittuja
50 g Majoneesia
40 g Crème fraîche
2 tl sitruunan mehua
Sitruunan kuorta
Leikattua ruohosipulia
Suolaa, valkopippuria

Uppomuna:

Kananmunia
2 l Vettä
1 tl Suolaa
3 rkl Väkiviinaetikkaa

Lisukkeet:

Salaattisekoitusta
Vinaigrette-kastiketta

Ohjeet:

Tartar:

Pilko lohi pienempiin paloihin ja sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta.

Uppomuna:

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja etikka. Rikot munat yksitellen miedosti poreilevaan veteen ja hauduta niitä noin 4-5 minuuttia. Nosta vedestä reikäkauhalla ja kuivaa liinan päällä.

Mukava tietää:

Nosta tartaria lautaselle, päälle uppomuna. Koristele yrteillä. Tarjoa lisänä esimerkiksi paahtoleipää tai rapeaa leipää.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele

Loimulohi-katkaraputartar, uppomuna ja salaattia

Jarmo Ojala

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi

Raaka-aineet:

200 g Hätälän Loimulohta
150 g Katkarapuja, kuorittuja
50 g Majoneesia
40 g Crème fraîche
2 tl sitruunan mehua
Sitruunan kuorta
Leikattua ruohosipulia
Suolaa, valkopippuria

Uppomuna:

Kananmunia
2 l Vettä
1 tl Suolaa
3 rkl Väkiviinaetikkaa

Lisukkeet:

Salaattisekoitusta
Vinaigrette-kastiketta

Ohjeet:

Tartar:

Pilko lohi pienempiin paloihin ja sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta.

Uppomuna:

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja etikka. Rikot munat yksitellen miedosti poreilevaan veteen ja hauduta niitä noin 4-5 minuuttia. Nosta vedestä reikäkauhalla ja kuivaa liinan päällä.

Mukava tietää:

Nosta tartaria lautaselle, päälle uppomuna. Koristele yrteillä. Tarjoa lisänä esimerkiksi paahtoleipää tai rapeaa leipää.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Suosittele