Loimulohi-kasviskeitto

Lilja Kylmänen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Paaruoka

Raaka-aineet:

  • n. 250 g loimulohta paloiteltuna
  • 2 isoa porkkanaa kuorittuina
  • 2 naurista paloiteltuina
  • 1 kukkakaali paloina
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 7 - 8 dl vettä
  • suola, sitruunapippuri, inkivääri
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 dl kevytkermaa
  • ruohosipulia

Ohjeet:

Lisää juurekset kiehuvaan veteen kypsymisjärjestyksessä, keitä kypsäksi ja soseuta tehosekoittimella.
 Lisää mausteet ja mehu ja kiehauta vielä hetki. 
Lisää juustoraaste ja kerma. Tarkista maku. Tarvittaessa lisää vettä.
 Lisää ruohosipuli valmiiseen keittoon.
Lisää loimulohipalat valmiiseen keittoon ja kuumenna keitto. Tarjoa paahtoleivän tai ruisleivän ja valitsemasi leivänpäällysteen kera.

Sopii hyvin esimerkiksi työpaikkaevääksi. 
Keiton voi lämmittää mikrossa tai säilyttää ruokatermoksessa.

Suosittele

Loimulohi-kasviskeitto

Lilja Kylmänen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Paaruoka

Raaka-aineet:

  • n. 250 g loimulohta paloiteltuna
  • 2 isoa porkkanaa kuorittuina
  • 2 naurista paloiteltuina
  • 1 kukkakaali paloina
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 7 - 8 dl vettä
  • suola, sitruunapippuri, inkivääri
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 dl kevytkermaa
  • ruohosipulia

Ohjeet:

Lisää juurekset kiehuvaan veteen kypsymisjärjestyksessä, keitä kypsäksi ja soseuta tehosekoittimella.
 Lisää mausteet ja mehu ja kiehauta vielä hetki. 
Lisää juustoraaste ja kerma. Tarkista maku. Tarvittaessa lisää vettä.
 Lisää ruohosipuli valmiiseen keittoon.
Lisää loimulohipalat valmiiseen keittoon ja kuumenna keitto. Tarjoa paahtoleivän tai ruisleivän ja valitsemasi leivänpäällysteen kera.

Sopii hyvin esimerkiksi työpaikkaevääksi. 
Keiton voi lämmittää mikrossa tai säilyttää ruokatermoksessa.

Suosittele

Loimulohi-kasviskeitto

Lilja Kylmänen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Paaruoka

Raaka-aineet:

  • n. 250 g loimulohta paloiteltuna
  • 2 isoa porkkanaa kuorittuina
  • 2 naurista paloiteltuina
  • 1 kukkakaali paloina
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 7 - 8 dl vettä
  • suola, sitruunapippuri, inkivääri
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 dl kevytkermaa
  • ruohosipulia

Ohjeet:

Lisää juurekset kiehuvaan veteen kypsymisjärjestyksessä, keitä kypsäksi ja soseuta tehosekoittimella.
 Lisää mausteet ja mehu ja kiehauta vielä hetki. 
Lisää juustoraaste ja kerma. Tarkista maku. Tarvittaessa lisää vettä.
 Lisää ruohosipuli valmiiseen keittoon.
Lisää loimulohipalat valmiiseen keittoon ja kuumenna keitto. Tarjoa paahtoleivän tai ruisleivän ja valitsemasi leivänpäällysteen kera.

Sopii hyvin esimerkiksi työpaikkaevääksi. 
Keiton voi lämmittää mikrossa tai säilyttää ruokatermoksessa.

Suosittele