Lohivoileipäkakku kahdella täytteellä

Kuva ja resepti: Merja Ruotsalainen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

1 pss. kokonaista tummaa vuokaleipää

1 pss. kokonaista vaaleaa vuokaleipää

n.2 dl vahvaa kasvis- tai kalalientä

Päälle: n. 300 g tuorejuustoa, jonka voi varovasti notkistaa majoneesilla tai ranskankermalla.

Koristeluun: esimerkiksi jättikatkaravunpyrstöjä, Hätälän kylmäsavulohisiivuja, tilliä, kirsikkatomaatteja.

Täyte 1:

1 punasipuli

200 g lämminsavulohta

200 g remouladea Voit ostaa valmiin kastikkeen tai valmistaa itse. Resepti tästä

1/2 tl chilijauhetta

50 g (1/2 dl) majoneesia

1/2 tl mustapippuria

1/4 til valkopippuria

1 rkl ranskankermaa

Täyte 2:

200 g Hätälän kylmäsavulohisiivuja

1 punasipuli

180 g tuorejuustoa

5 rkl majoneesia

2 tl rosépippuria

Ohjeet:

Valmista ensin täytteet maustumaan omiin astioihin jääkaappiin. Pilko sipulit ja lohet sekä lisää muut aineet. Leikkaa leivistä reunat pois ja siivua vaakaviipaleiksi. Kostuta leipäkerrokset liemellä, jaa täyte väleihin haluamassasi järjestyksessä. Kääri kakku ensin tiukasti leivinpaperiin ja lopuksi tuorekelmuun ja muovipussiin. Nosta kevyt paino kakun päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Tasoita kakun reunat lastalla. Päällystä kakku notkistetulla tuorejuustolla ja koristele haluamallasi tavalla.

Suosittele

Lohivoileipäkakku kahdella täytteellä

Kuva ja resepti: Merja Ruotsalainen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

1 pss. kokonaista tummaa vuokaleipää

1 pss. kokonaista vaaleaa vuokaleipää

n.2 dl vahvaa kasvis- tai kalalientä

Päälle: n. 300 g tuorejuustoa, jonka voi varovasti notkistaa majoneesilla tai ranskankermalla.

Koristeluun: esimerkiksi jättikatkaravunpyrstöjä, Hätälän kylmäsavulohisiivuja, tilliä, kirsikkatomaatteja.

Täyte 1:

1 punasipuli

200 g lämminsavulohta

200 g remouladea Voit ostaa valmiin kastikkeen tai valmistaa itse. Resepti tästä

1/2 tl chilijauhetta

50 g (1/2 dl) majoneesia

1/2 tl mustapippuria

1/4 til valkopippuria

1 rkl ranskankermaa

Täyte 2:

200 g Hätälän kylmäsavulohisiivuja

1 punasipuli

180 g tuorejuustoa

5 rkl majoneesia

2 tl rosépippuria

Ohjeet:

Valmista ensin täytteet maustumaan omiin astioihin jääkaappiin. Pilko sipulit ja lohet sekä lisää muut aineet. Leikkaa leivistä reunat pois ja siivua vaakaviipaleiksi. Kostuta leipäkerrokset liemellä, jaa täyte väleihin haluamassasi järjestyksessä. Kääri kakku ensin tiukasti leivinpaperiin ja lopuksi tuorekelmuun ja muovipussiin. Nosta kevyt paino kakun päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Tasoita kakun reunat lastalla. Päällystä kakku notkistetulla tuorejuustolla ja koristele haluamallasi tavalla.

Suosittele

Lohivoileipäkakku kahdella täytteellä

Kuva ja resepti: Merja Ruotsalainen

Reseptiin käyvät kalalajit: Lohi, Kirjolohi

Raaka-aineet:

1 pss. kokonaista tummaa vuokaleipää

1 pss. kokonaista vaaleaa vuokaleipää

n.2 dl vahvaa kasvis- tai kalalientä

Päälle: n. 300 g tuorejuustoa, jonka voi varovasti notkistaa majoneesilla tai ranskankermalla.

Koristeluun: esimerkiksi jättikatkaravunpyrstöjä, Hätälän kylmäsavulohisiivuja, tilliä, kirsikkatomaatteja.

Täyte 1:

1 punasipuli

200 g lämminsavulohta

200 g remouladea Voit ostaa valmiin kastikkeen tai valmistaa itse. Resepti tästä

1/2 tl chilijauhetta

50 g (1/2 dl) majoneesia

1/2 tl mustapippuria

1/4 til valkopippuria

1 rkl ranskankermaa

Täyte 2:

200 g Hätälän kylmäsavulohisiivuja

1 punasipuli

180 g tuorejuustoa

5 rkl majoneesia

2 tl rosépippuria

Ohjeet:

Valmista ensin täytteet maustumaan omiin astioihin jääkaappiin. Pilko sipulit ja lohet sekä lisää muut aineet. Leikkaa leivistä reunat pois ja siivua vaakaviipaleiksi. Kostuta leipäkerrokset liemellä, jaa täyte väleihin haluamassasi järjestyksessä. Kääri kakku ensin tiukasti leivinpaperiin ja lopuksi tuorekelmuun ja muovipussiin. Nosta kevyt paino kakun päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Tasoita kakun reunat lastalla. Päällystä kakku notkistetulla tuorejuustolla ja koristele haluamallasi tavalla.

Suosittele