Annoskuvassa lohitartar, avokadoa ja harissaleipää | Kalareseptit | Hätälä

Lohitartar, avokadoa, harissaa ja rapeaa leipää

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Ruokamies Joonas Hämäläisen laatima herkullinen ja helppo lohitartar-resepti Hätälän lohesta. Lohitartar maistuu rapean leivän kera, kokeile kalareseptiä vaikka viikonlopun brunssille!

Ainekset

Lohitartar

400 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä

1 rkl karkeaa merisuolaa

1 rkl sokeria

1/2 sitruunan mehu

1 kpl avokado

1 rkl harissa-tahnaa

kourallinen tilliä

mustapippuria

Rapea leipä

12 kpl ohutta siivua vaaleaa leipää

oliiviöljyä

sormisuolaa

Valmistus

Lohitartar valmistus:

Poista lohesta nahka ja kuivaa lohi hyvin talouspaperilla. Sekoita suola ja sokeri ja mausta lohi molemmin puolin. Kääri lohi kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 2 h. Pyyhi uudelleen lohen pinta kuivaksi talouspaperilla ja leikkaa pikkurillinpään kokoisiksi kuutioiksi.

Halkaise avokado ja poista kivi. Irrota hedelmäliha ja leikkaa lohen kanssa saman kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita lohikuutiot, avokado ja harissa-tahna kulhossa sekaisin. Hienonna joukkoon tilli ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Anna tartarin levätä jääkaapissa 15 min. ja tarjoa rapean leivän kera.

Rapean leivän valmistus:

Levitä ohueksi leikatut leipäviipaleet pellille ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja muutama ripsaus sormisuolaa. Paahda 200 asteessa uunnissa 5-7 min. ja käännä leivät ympäri. Jatka paahtamista vielä noin 5 min. tai kunnes leivät ovat saaneet hieman väriä ja niistä on tullut rapeita.

Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Voit säilyttää rapeat leivät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *